Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emeklilik için mi vergi indirimi ile emeklilik için mi başvurayım?

cuneytuces

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
OturanBoğa

Merhaba üstadım. Benim %82 vergi indirimim var. Eylül ayında 15 yıl şartını tamamlayacağım nasip olursa. Ama bu arada malülen emekli olabilmek için uğraşıyorum. Çünkü malülen emekliliğin maaşı daha fazla diye biliyorum. Başka birinin bakımına muhtaç değilim. Primlerimin hepsi 2001 yılından sonra. Bu durumda malülen emekli olmak için çabalamayayım mı? 1 ay sonra direk engelli emeklilik için müracaat mı etsem? Sizin öneriniz ne olur?

cuneytuces

Başka birinin bakımına muhtaçlık olmadığında emekli maaşında anlamlı bir fark olmuyor. Ama emeklilik sonrası çalışmayacaksanız, vergi indirimi ile emeklilikle malulen emeklilik arasında da zaman açısından çok fark yoksa, maluliyet cetveli'ne göre malul sayılacağınızdan eminseniz, malulen emeklilik için de başvurabilirsiniz. Bir kaybınız olmayacaktır.

OturanBoğa

Malülen emeklilik iş hayatımı etkileyebilir diye düşünüyorum. Maluliyet cetveline göre malülde sayılıyorum ama vergi indirimimde var. Çok şükür başkasının bakımına muhtaç değilim. Amacım maaş açısından çok fark yoksa engelli emekliliğine başvurayım diyorum üstadım.

cuneytuces
En doğru karar olur,
Zire vergi indirimiyle emeklilik hem süreç olarak hemde garanti olarak malulenden daha avantajlı.
Malulen emeklilikte sgk adamı emekli etmemek için süründürüyor.

Üst Alt