Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emeklilik için nasıl bir yol izlememi önerirsiniz?

haliloz

Üye
Konular
30
Reaksiyonlar
0
Merhaba

%85 engelli raporum var
bundan 2 yıl önce malulen emeklilik için başvurdugumda sgk bana %59 vermişti yeniden başvuruda bulundum %85 olan raporla ama bazı kişiler olmaz dedi
olmaz ise mahkemeye gitmek mi daha iyi yoksa sgk üst kurulunamı

şimdiden kötü olasılıgı düşünerek hareket etmekte fayda var bence
bilginiz varsa yardımcı olurmusunuz

bu arada engelim işitme ve konuşma + vucudumun %55 i yanık eller ve yüzüm ve diyer yerler

şimdiden teşekkür ederim

Şayet rahatsızlıklardan biri diğerinin semptomu olarak ortaya çıkmamışsa yanı sebebi diğer rahatsızlık değilse sgk malulen emeklilikte birden fazla rahatsızlığı dikkate almıyor, sadece en büyük orana sahip rahatsızlığı baz alıyor.

haliloz

Malulen emeklilik için sgk kişide maluliyet cetveli'ne göre malul düzeyde iş gücü kaybı bulunmasını şart koşuyor. Ufukalp'in dediği gibi, birden fazla rahatsızlık için de malulen emeklilik mümkün aslında, ama tüm rahatsızlıkların aynı temel rahatsızlıktan ortaya çıkması ve bu hailn çalışmaya mani olacak düzeyde olması gerek.

Bence siz red kararına karşı itiraz edin önce. Eğer yine red gelirse ve siz malul sayılmanız gerektiğinde ısrarcıysanız, o zaman ikinci red kararına karşı dava sürecine başlarsınız.

O konuda bir sorun yok itiraz edecegim ama ilk olarak yüksek saglık kurumunamı yoksa mahkemeye mi gidecegim mahkemeye gidersem orası bana neden yüksek saglık kuruluna gitmedin yada gidilmesi gerekir diye bir karar veririmi onu ögrenmek istiyorum zaten işitme engelim ben yandıkdan sonra oldu tüm engellerim tek bir kazadan kaynaklanıyor

Evet mahkemeden önce kurumun red kararına itiraz etmelisiniz.

Malulen emeklilik talebim Red edildi, konuyu yargıya taşısam ne olur?

merhaba malulen emeklilik için müracat ettim red cevabı geldi birde ögle bir RED yazıyorlarki büyük harfle caydırmak için %85 raporum var bunun sadece %70 i işitme engelimden verildi kuruma gittigimde itiraz edecegimi belirttim bana kaybedersin boşuna masref etme mahkeme masrafları senden kesilir dedi kendine memur diyen kişi işin garibi bunu sögleyende bir engelli calışan toplamda özür oranım % 150 bunu düşürmüşler 85 e mahkeme gitsem kazanma şansım varmı bunu ögrenmek isterdim birde mahkeme olursa işaret dili tercumanın parasını benmi verecegim yoksa mahkeme cagırıyormu birini teşekkür ederim

haliloz

Eğer ileri düzeyde bir hareket kısıtlılığı yoksa sgk malulen emekli etmiyor. İşitme kaybı zaten maluliyet için neredeyse etkisiz. Yanıkları da kozmetik açıdan değerlendirip hareket kısıtlılığına neden olmuyor demişlerse, bu durumda maalesef dava da açsanız sonuç değişmez.

Eğer sigortalılık süreniz ve prim gün sayınız yüksekse, zaman içinde erken Yaşlılık emekliliğini zorlayabilirsiniz. O zaman maluliyet değil, sakatlık oranı cetveli'ne göre % 40 ve üzeri oran olması önem kazanır.

Doğum tarihiniz?
İlk sigortalı olduğunuz tarih?
Toplam prim gün sayınız?
Hangi statüde prim ödediniz? (ssk, bağkur, emekli sandığı)

Üst Alt