ben 2006 yılında özel bir firmada kimyager olarak çalışmaya başladım. Sigortam 119 günlük iken rahatsızlandım. Teşhis lösemi idi ve acilen hastaneye yatırıldım. 8 ay aralıksız hastanede yatarak tedavi gördüm. Hastaneden çıkarken 6 ay istirahat raporu verildi. Raporum bittikten sonra bir daha rapor vermediler ve bu şekilde işten çıktım. Bir daha iş hayatıma dönemdim çünkü hastalığım 2 kere nüks etti. Daha sonra ilik nakli olmak suretiyle çok şükür hastalık iyileşti. Nakilim 2009 Mayıs'ta yapıldı. Hastalığım gitmişti ama yeni hastalıklar ortaya çıktı.
2010 yılında MEB engelliler sınavı açtı ve ben de hastalıklarım sebebiyle bir engelli olduğumdan rapor (oranı %51) çıkarıp,sınava girdim. Kazandım ve 2010 Eylül'de atamam yapıldı. Rahatsızlıklarım hat safhada olduğundan ilk 1 yılı raporlu geçirip 2. yıl işe başlama planı yaptım ve uygulamaya koydum. Ancak bu 1 yıl içinde bırakın iyileşmeyi yeni yeni hastalıklar kapımı çaldı. Diz,kalça ve omuz eklemlerimin hepsinde Avasküler Nekroz denilen bir nevi kemik çürümesi hastalığı oluştu. 3 ayda bir zatürre geçirmeye başladım. Ancak 6 ay işe gidebildim..
Velhasılı bir türlü işe gidemedim. Bu şekilde rapor sürem 3 yıl oldu ve malülen emekliliğe sevk edildim.
Emekli sandığında toplam geçen sürem ile 2006 yılında çalışmış olduğum 119 gün toplandı ve 4 yıl 1 gün prim çıktı.. Dolayısıyla prim olarak 1800 günü tamamlayamadığım için emekli olamadım.
Geriye dönme kapısı açık ancak benim çalışabilecek durumum olmadığı için geri dönmem mümkün değil.
Ben şimdi dışarıdan isteğe bağlı sigortalılık yaptırsam ve eksik primlerimi ödesem beni emekli yaparlar mı? Emekli yaparlarsa hangi kurumdan emekli yaparlar?
Bu konuda bilgisi iyi olan birileri varsa bana cevap verebilir mi? Okuduğunuz için teşekkürler