Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emeklilik için sağlık kurulu raporunu nasıl alacağım?

mustafa3461

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
4c kapsamında memuriyeten geçen hafta istifa ettim, buna göre malulen emeklilikte başvuru yapmak için sağlık kurulu raporunu nasıl alacağım,sgk kendisi sevk yapmayacağını tarafımca gidip bir hastaneden almam gerektiğini,devlet hastanesi ise sevk işlemi olmadan rapor vermeceğini söledi buna göre istifa eden memur raporu nasıl almalıdır.

3 kere gittim ısrarla olmayacağını söyledi, zira çalışmadığım için sevk yapamayacaklarını söylediler,kendi imkanlarımla ücretini ödeyip rapor almam gerektiğini söylediler. ama hastane kabul etmiyor.

Yalnız, sgk malulen emeklilikte kendi sevki ile alınan rapor olmasını şart koşar. Yani siz isteseniz de aslında getirdiğiniz raporu kabul etmemeliler. Kurum sevki şarttır. Eğer sigorta müdürlüğündekiler "siz getirin kabul ederiz" derse, bu durumda hastaneye gidip durum bildirir engelli sağlık kurulu raporu almaya çalışın. Hatta mümkünse tıp fakültesi hastanesinden alın bu raporu.

memuriyetten istifa ettim 1 ay oluyor. Sağlık raporunun almam koınusunda sgk sevk vermiyor çalışmadığım için .ankca hastanede sevk olmadan rapor vermiyor. Buna ilişkin çelişkiyi cimer aracılığı ile sgkya bildirdim. bana gelen cevap
"5434 sayılı Kanunun 44. maddesine göre aynı Kanunun 50. maddesinde belirtilen esaslar dahilinde tam teşekküllü bir devlet ya da resmi üniversite hastanesinden alacağınız (durum bildirir nitelikte olan) yeni tarihli fotoğraflı rapor aslını dilekçeniz ekinde "SGK Kamu Görevlileri Emeklilik Daire Başkanlığı - Mithatpaşa Cad. No: 7 Sıhhiye-ANKARA" adresine iletmeniz halinde Emeklilik Sicil Dosyanız incelenerek gerekli işlem yapıldıktan sonra tarafınıza bilgi verilecektir.

Bilgilerinizi rica ederiz. " Yazıda anladığım kadarıyla kendi imkanlarımla rapor almama gerektiği, Yanlışmı anlıyorum aceba

memuriyetten istifa ettim 1 ay oluyor. Sağlık raporunun almam koınusunda sgk sevk vermiyor çalışmadığım için .ankca hastanede sevk olmadan rapor vermiyor. Buna ilişkin çelişkiyi cimer aracılığı ile sgkya bildirdim. bana gelen cevap
"5434 sayılı Kanunun 44. maddesine göre aynı Kanunun 50. maddesinde belirtilen esaslar dahilinde tam teşekküllü bir devlet ya da resmi üniversite hastanesinden alacağınız (durum bildirir nitelikte olan) yeni tarihli fotoğraflı rapor aslını dilekçeniz ekinde "SGK Kamu Görevlileri Emeklilik Daire Başkanlığı - Mithatpaşa Cad. No: 7 Sıhhiye-ANKARA" adresine iletmeniz halinde Emeklilik Sicil Dosyanız incelenerek gerekli işlem yapıldıktan sonra tarafınıza bilgi verilecektir.

Bilgilerinizi rica ederiz. " Yazıda anladığım kadarıyla kendi imkanlarımla rapor almama gerektiği, Yanlışmı anlıyorum aceba

Sayın Mustafa. Bu durumda önce üniversite hastanelerin den birinden para ile (yaklaşık 200tl) 2022 kapsamında rapor al o raporla SGK Kamu Görevlileri Emeklilik Daire Başkanlığı na dilekçe yaz işlemlerin 2 ayı geçer haberin
olsun. SGK Kamu Görevlileri Emeklilik Daire Başkanlığı senin dilekçen ve gönderdiğin rapora istinaden SGK ya yazı yazar senin hastaneye sevkini ister. Bu yazıyı seni bilgilendirmek için sanada gönderiler. Sonra sen hastanaden en az iki branş a muayene olursun onlar SGK ya yazı olarak gönderir sana bilgi vermezler. Sonra SGK Ankara'ya gönderir orada kurul inceler raporu ve karar verilir sana dönülür kabul edilirse emekli olursun...

Son düzenleme:
malulen emeklilik

bugun. malulen emeklilik için durum tespiti için sağlık raporuna başvurdum,rahatsızlıgım pskolojik. doktor benden daha önceden muayene olmuş olduğum 3-4 doktordan epikriz raporu istedi, yani 3-4 doktora gidip hastalığım seyri hakkında rapor alıp heyete sunmalımıymışım,
Sizce pskolojiden malulen emekli olmak çok mu zor,eger zor ise başvurumu ipptal edreceğim

Psikiyatrik rahatsızlık sigortalılıktan sonra başlamışsa;

10 yıldır sigortalı olma
1800 gün ödenmiş prim
Birinin sürekli bakımına muhtaç derecede malül olan sigortalılar içinse;

1800 gün ödenmiş prim
şartları aranmaktadır.

Bu şartları karşılayan kişilerin rapor almaları gerekir.

Bu rapor;

Devlet Üniversite Hastaneleri
Sağlık Bakanlığı Eğitim ve Araştırma Hastaneleri
Askeri Hastaneler
Bu nitelikte hastanelerin bulunmaması durumunda Devlet Hastaneleri’nden alınmış olmalıdır.
Rapor Sonucu;

Çalışma gücününü %60 kaybı,
Psikolojik/Psikiyatrik rahatsızlığın tedaviye rağmen çalışma olanağı vermemesi yada işlevselliğin düzelmemesi, şeklinde olmalıdır.
Psikiyatrik/Psikolojik Rahatsızlıklar Listesi
Zeka gerilikleri (IQ 50 ve altı)
Tedaviye rağmen çalışma olanağı vermeyen şizofreni ve alt tipleri
Tedaviye rağmen çalışma olanağı vermeyen şizoafektif bozukluk
Tedaviye rağmen çalışma olanağı vermeyen sanrısal bozukluklar
Tedaviye rağmen çalışma olanağı vermeyen atipik veya başka türlü sınıflandırılamayan psikozlar
Tedavi ile işlevselliği düzelmeyen progresyon gösteren ve çalışma olanağı vermeyen bipolar bozukluk
Tedavi ile işlevselliği düzelmeyen ve çalışma olanağı vermeyen beyin hasarı, beyin işlev bozukluğuna bağlı davranış bozuklukları (organik kişilik ve davranış bozukluğu, frontal lob sendromu, v.b.)
Tedavi ile işlevselliği düzelmeyen ve çalışma olanağı vermeyen psikotik özellikli kronik obsesif kompulsif bozukluk, kronik travma sonrası stres bozukluğu ve komorbiditesi (Tedaviye direnç protokollerinin uygulandığını gösteren tıbbi belge ve dokümantasyonlarının dosyada mevcut olması gerekir.)
Tedavi ile işlevselliği düzelmeyen ve çalışma olanağı vermeyen beyin hasarı, beyin işlev bozukluğu ve bedensel hastalıklara bağlı ruhsal bozukluklar (organik bipolar tiplerini içerir, organik sanrılı bozukluk, demansiyel ve amnestik v.b. tablolar)
Yaygın gelişimsel bozukluklar(otistik bozukluk, asperger v.b.)

evet .13 yıllık sigortam var.4300 küsur pirim ödemem var.ama pskiystri için yüze 60 oranı zor alındığı söyleniyor. ne düşünürsünüz

Mustafa hastalığın görünür değil, elle tutulur değil, bizim(kendim için söylüyorum) o konuda söyleyeceğimiz bir bilgi mevcut değil. Allah kolaylık versin.....

istanbulda pskolojiden rapor alıpta emekli olan varmı acebea ve hangi hastaneden rapor alındı aceba,ona göre bende sıfırdan o hastanede tadaviye basşlayacağım.

bugun devlet hastanesinde sıfırdan pskoloji tedavisine başladım,,muhtemelen 2-3 aylık tedavinin akabinde malulen ememliğie başvuracam. ama doktor benden kan testi ve norolojide de muayene olmamı söyledi, mecburen bu muayeneleride olacağım sağlık raporunda olumsuz bir kanaat oluşmaması için. önerisi olan varmı aceba

mustafa3461

Tedavi sürecinde ilaçların kan kimyası üzerindeki etkilerini ölçecekler. Normal bir süreç yani...

Üst Alt