Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malülen emeklilik için sevk edilen hastaneyi seçebilir miyim?

hakanurak

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
merhaba malülen emklilik için basvuru yapacagım 1800gün için basvuru sonrası hastaneye sevk edeceklermiş muayene için benim merak ettiğim sgk mı hangı hastaneye gidecegimi soylüyecek yoksa ben istediğim devlet hastanesine mi gidecegim kurul için. cünkü önceden randevu alabilirim telefon ile sgk ya basvurmadan

Onlar istedikleri hastaneye sevk ediyor.

hakanurak önceden sevk için SGK ya gitmen gerekiyor . Sevk için var ise eski raporun ve ilaç raporlarını teslim etmen gerekiyor . Sevk ile ilgilenen memura gitmek istediğin hastaneyi rica edersen ve memur onay verirse olur .

Hastanenin sağlık kuruluna SGK sevk kağıdını teslim ettikten sonra randevu alabilirsin . Orada randevu alman için randevu tarihi verecekler . Varsa elinde tahlil , ilaç raporları , teşhis belgeleri onları da sağlık kuruluna sunman gerekli .

Önemli bir açıklama yapayım , tedavi devam ederken malullen emekliliğe red veriliyor . Tedavi bitmiş ve kesin teşhis konulmuş ise emekliliğe onay veriliyor .

cevap için teşekkür ederim ben kaza sonucu omurilik felci oldum uzun yıllar önce sacede engelli raporum var. bu raporu kabul etmiyorlar sanki başka ülke verdi bana bu raporu. sgk tekrar heyete gireceksin dedi. şimdi sgk ya basvurdugum da bu engelli raporumu ve ilaç raporlarımı mı teslim etmem gerek fotokopileri olur mu acaba @dorlıon

@hakanurak büyük geçmiş olsun .

Şuan ki rapor engelli olduğunu belirten rapor konumunda ve bu rapora istinaden emeklilik başvurusu yapıyorum diyorsun özetçe .

Engelli olarak sen de haklısın kurum olarak SGK da haklı oluyor . İlk raporun sağlık bakanlığınca engelli olduğunu belirtiyor , emeklilik için de SGK da durum bildirir raporu istiyor .

Asıl raporlarını sakla ve gerekli oldukça fotokopileri teslim et . SGK görevlisine rahatsızlık sebebiyle ulaşım kolaylığı için falan hastaneyi istiyorum dersen memurlar yardımcı olmaya çalışıyor . ( Tecrübemiz var , hastane seçimi yapmıştık )

İşin asıl saçmalığı randevu almak için randevu alınmasında . 1 günde de poliklinik sıraları yüzünden tüm bölümlerde işini bitiremiyorsun , öneri olarak göz bölümü kontrol yazılmışsa ilk önce o polikliniğe git derim .

hakanurak Malulen emeklilik başvurusunda bulun ve sakın engelli oranını gösterir raporunu gösterme teslim de etme, engellilik konusu farklı maluliyet konusu farklı konular.

ulaşım sorunu için istediğin hastaneyi seçebilirsin,önceki engelli raporunu boşver,yeniden muayene olacaksın çünkü, sgk dan sevk kağıdını aldığında, sağlık kurulundan randevu alıyorsun, randevu günü hasteneye gittiğinde seni belli bölümlere muayene olmaya yönlendirecekler, içlerinde üroloji bölümü yoksa o bölümü eklettirmeyi unutma sakın. hastaneye giderken yanlarında epikriz ve hastalığınla ilgili belgeleri yanında getirmen gerekiyor. muayeneler bittikden sonra heyete çıkıyosun, sonra dosyanı başvurduğun ildeki sgk sağlık kuruluna yollayacaklar, onun için bu gidecek dosyanın yanına yine hastalığınla ilgili belgelerin fotokopilerini eklemeyi unutma.

-DORLION-
"Önemli bir açıklama yapayım , tedavi devam ederken malullen emekliliğe red veriliyor . Tedavi bitmiş ve kesin teşhis konulmuş ise emekliliğe onay veriliyor."

Demişsiniz fakat anlayamadım ben psikiyatri hastasıyım teşhis bipolar ve tedavim ömür boyu sürecek, şimdi bana red mi verirler

Sevk dilekçesinde tedavi olduğunuz hastaneyi seçebiliyorsunuz

Born2die psikiyatri de rahatsızlık öyküsü uzun süredir devam eden ve çalışamaz durumda isen emekli olursun .

Üst Alt