Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emeklilik için SGK hastaneye sevk etti. Hastane süreci nasıl işliyor?

benozgurumben

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Malulen emeklilik için sevk yazısını sgk dan aldıktan sonra Mersin Şehir Hastanesi'ne sağlık kuruluna başvurun randevu alın falan dedi sgk görevlisi onun dışında detaylı bilgi vermediler ama orada napıyoruz süreç nasıl işliyor hangi evraklar götürmem lazım muayene kaç gün sürer 7-8 tane ayrı doktora muayene olunacakmış vb. Şehir hastanesi sağlık kurulu birimi de cevap vermiyor sürekli meşgul! Bilgisi olanlar yardımcı olabilirler mi?

Öncelikle mhrs veya 182 den gideceğiniz hastanenin sağlık kuruluna randevu alın ,gittiğinizde sağlık kurulu size ne yapacağınızı anlatır

benozgurumben ssk dan aldığın sevk yazısı ile direk hastanenin sağlık kurulu sekreterliginden işlemlerini başlata bilirsin.randevu almadan giderek.Sevk yazısının geçerlilik süresi 3 iş günü diye biliyorum.3 gün içinde müracaat et.Bu süreyi geçersen tekrar ssk dan sevk yazısını alman gerekir benim bildiğim süreç bu şekilde işliyor.Bie arkadaşım daha 1 ay önce ssk dan sevk aldı sevk yazısı ile direk hastaneden işlemleri baslattı.Randevu ye gerek kalmadan.ssk nın verdiği sevk yazısı yeterli diye biliyorum

fenerliyizz

yok zaten 182 den randevu almak gerekiyormuş sevk yazısında da yazıyor zaten en erken 15 gün sonraya veriliyormuş randevu.

fenerliyizz

Randevu almadan hiç bir hastane kabul etmiyor benim sevkim geldi 2 ay sonrasına randevu alabildim ,sgk dan gelen kağıdı al git sağlık kuruluna diye bir şey yok artık

benozgurumben
öncelikle hangi hastalıkları varsa onunla ilgili rapor epikriz hepsinin birer nüshasını alın sonra eczaneden kullandığı ilaçların dökümünü alın tabi mhrs veya 182 den Mersin şehir hastanesi sağlık kuruluna randevu alacaksınız (arkadaş gidince de veriyor dedi bir şansınızı deneyin rica edin ) sonra 8 10 Dr dolaşıp durumunuzu anlatacak ilgili branş görüşlerini yazacak ve o rapor SGK nın sağlık kuruluna gidecek orada değerlendirecekler ama şöyle söylim malulen emekliliği çok zor veriyorlar birde süreli verirler büyük bir ihtimal aynı şeyleri sonra tekrarlayacaksınız.

ALO 182'yi aradım malulen emeklilik için SGK tarafından Mersin Şehir Hastanesi'ne sevkim yapıldı randevu almak istiyorum dedim 5 Aralık 2022 tarihine randevu verildi. (Sağlık Kurulu Erişkin / Sağlık Kurulu - Genel Raporlar) yazıyor. Bu kısım doğru dimi? Doğru yerden almışım randevuyu? Sevk kağıdı ve kimlik ile hastaneye gitsem yeterli sanırım.

benozgurumben
doğru eczaneden kullandığınız ilaçların listesini alın birde hastalığınızla ilgili ne varsa rapor alın yanınıza

Malulen emeklilik

15 gün önce malulen emeklilik için şehir hastanesinde rapor için sağlık kurulu heyete girdim 1 ay sonra sms ile bilgi verilir dediler. Bu rapor sürecini nereden takip edebilirim.?

Merhaba uyg.sgk.gov.tr/DYSEvrakTakip/ linkinden e devlet şifreniz ile giriş yapın.

Malulen emeklilik red cevabı geldi

Malulen emeklilik için Ekim ayı sonunda başlayan süreç Nisan ayı sonlarında belli oldu ve red cevabı geldi. Ben de hemen itiraz dilekçesi formu doldurdum. Süreci devam ettireceğiz inşallah. Benim sormak istediğim malulen emeklilik için Mersin Şehir Hastanesi sağlık kurulu heyet raporunun yüzde kaç rapor verdiğini bizzat kendim hastaneye gidip sağlık kurulundan mi öğreneceğim yoksa başka seçenek var mı nasıl öğrenebilirim rapor yüzdesini.

Çünkü bana malulen emeklilik red cevabı verildi ama orada sadece hangi maddeye dayanarak red verildiği genel olarak kısaca belirtilmiş.

Hatta heyetten çıktığımız gün orada birisi size rapor sonucu 1 ay sonra SMS ile bildirilecek dendi ama bana ama falan gelmemişti.

Sağlık kurulundan sana oran ile ilgili bilgi vermezler.Malulluk başvurusunda verilen oranı veya hastalıklardan koyulan tanıları SGK ya gönderiyorlar.İtiraz dilekceni yazmışsın beklemekten başka çare yok.Biraz uzun ve yorucu bir süreç

10 yıl sigortalılık süresi, 1800 gün prim şartı ve SGK Hastalık Listesi'ne göre Ağır tanısı almak şart.

SGK Hastalık Listesinde tanımlı bir hastalık ile mi başvurdunuz emekliliğe ?

O zaman oranı hiçbir şekilde öğrenmek mümkün olmayacak. Yeniden engelli raporu alıp oranı ancak o şekilde mi öğreneceğiz. Çok karışık bir süreç. Allah yardımcımız olsun. İnsanları oradan oraya sürüklüyorlar.

Malulen emeklilik itirazlar sonuçsuz kalırsa mecburen engelli olmak için yeniden sağlık raporu almak ile uğraşacağız belli oldu.

Evet kalp kapağı değişti mekanik aort kapak takıldı. Aynı zamanda iki damar değişti. Ama her nedense malulen emekli emekli yapmamışlar.

ucuncubahar

Evet kalp kapağı değişti mekanik aort kapak takıldı. Aynı zamanda iki damar değişti. Ama her nedense malulen emekli emekli yapmamışlar.

Kayseri'de başvuru yapmıştım fakülteye hiç randevu felan almadan 1 hafta içinde hallettiler

Ben de 12 Haziran'da Mersin Üniversitesi hastanesinde kurula girdim, öncesinde tüm branşları halletmek 1 aydan fazla sürdü, 5 defa hastaneye gittim geldim, 1 ay sgk, 2 ay hastane, sonra yine SGK aylarca bekletecek muhtemelen yani malul durumda olan birinin maaş alabilmesi aylarca sürüyor çok yazık hadi ben elim ayağım sağlam daha kötü durumda olanlar ne yapsın..

Her neyse konumuza dönelim; kurulda SGK'ya yazı göndereceğiz dediler, benimki böbrek nakli olduğu için garanti zaten de sormak istediğim şu;
Halen SGK'ya yazı gelmemiş. bu yazı kaç günde gönderiliyor hastaneden? Sizinki hastaneden SGK'ya ne zaman ulaşmış belli mi?

Üst Alt