Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emeklilik için üç kez başvurdum, reddedildi. Ne yapmalıyım?

ahmetnart

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Selam Ben Ahmet Nart 2005 yılında geçirdiğim trafik kazası sonrası femurdan bir dizi ameliyat oldum en son damarlı fibula nakli yapıldı femura üç kez malululen emeklilik için başvuru yaptım sonuncuyu da obeziteyi doktorların yazmadığını hastaneden öğrendiğim için yaptım red geldi şimdi size raporda yazdıkları hastalıkları aynen yazdıkları gibi ileteyim
( teşhis:eek:pere femur kırığı femurdaki defekt fibuladan alınan oto greft ve çift plak ile fikse edilmiş zaman zaman akıntıya neden olan diz lateralinde sinüs ağzı mevcut ostiyemiyelid
sol diz fleksiyonu 20 derece üzerinde yapamıyor+
diabetes mellutus tip 2 +
obezite bmı 57.8 +
depresyon )
bir önceki ret gelince ben neden diye sgk ya yazı gönderdim onlar da ysk ya göndermiş ret gelmişti şimdi obezite de var diye ben tekrar ysk ya gitmesi için dilekçe verdim eğer ret gelirse tekrar dava açmam gerekiyor sizce bu hastalıklar ile dava açmalımıyım yeterli mi nasıl değerlendiriyorlar bilmiyorum sonuçta masraf yapmam gerekecek bana bilgi verirseniz sevinirim yardımlarınızdan dolayı şimdiden teşekkür ederim.

ssk giriş ve priminiz ne kadar prim ve yıl yeterli ise malülen degilde engelilere tanınan erken emeklilikten vergi indirimi alıp yararlana bilirsiniz belki malülen emeklilik zordur

calışı yorsanız defter darlıga vergi indirimi için baş vurup hastaneye sevk almanız veya elinizde bir kaç senelik 40 veya üzeri raporunuz var ise vergi indirimi alarak erken emekli olursunuz sizin için 15 yıl 3600 prim yeterli sgk girişiniz baya eski emeklilik için yeterli şu an calışmıyorsanız biryerde 1 aylık 15 günlük calışıyor gözükerek defter darlıga baş vura bilirsiniz maksat baş vururken calışıyor olmanız gerekli baş vurduktan sonra cıkış verip rapor sonucunu iş yerine gelmesini bekli ye bilirsiniz çalışı yorsanız problem yok malülen emeklilik zordur 60 iş gücü kaybı isterler ver gi indirimi için 40 oranında rapor emeklilik için yeterli

Aynen Uğur arkadaşımızın yazdığı gibi, siz malulen emeklilk için değil, defterdarlıktan elde edeceğiniz sakatlık indirimine istinaden erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanmak için müracaat etmelisiniz sigorta müdürülüğüne

Önce sakatlık indiriminden yararlanmak için defterdarlığa müracaat edip hastaneye sevk alın: http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html

Sonra elde edeceğiniz sakatlık indirimi ile birlikte sigorta müdürlüğüne Yaşlılık emekliliği için başvurun.

Not: Sakatlık oranı cvetveli'ne göre işgüsü kaybına neden olan tüm rahatsızlıklarınız için tek tek oranlar belirlenir, sonra bu oranlar balthazart formülü ile toplanıp toplam işgücü kaybı oranı bulunur. Bu oran % 40 ve üzeri olursa, defterdarlık onayıyla birlikte sakatlık indirim hakkı elde edersiniz.

değerli arkadaşlar yorumlarınız ve bilgi akışınız için çok teşekkür ederim sizce yazdığım rahatsızlıklar yeterli değilmi ortalama için

Başvurun hele, olumlu olacağını umuyorum...

Üst Alt