Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emeklilik ile engelli emekliliği arasındaki fark nedir?

dogruluk

Üye
Konular
23
Reaksiyonlar
0
Sayın Üyeler bir engelli sitesinde şöyle yazıyordu "İkisi arasındaki en önemli fark malûlen emekli olanlar bir daha çalışamazlar. Kanuna göre veya yabancı bir ülke mevzuatı kapsamında çalışmaya başlayanların malûllük aylıkları, çalışmaya başladıkları tarihi takip eden ödeme dönemi başında kesilir" Yani benim işitme kaybım oldu, malulen emekli oldum, emekli olarak çalışmak istersem bu aylığım kesilecekmi?

İşitme engelliler malulen emekli olamaz siz nasıl emekli oldunuz?

aylığınız kesilirde... officer arkadaşımızın dediği gibi işitme engellisi ve malül nasıl oldunuz. malulen emekli sadece yatanak ve çalışamayacak durumda olanlar yararlanır... yasa değiştide bizimmi haberimiz yok :(

Pardon , soru şuydu Malulen emeklilik ile engelli emekliliği arasındaki fark nedir? bir de Yani/mesela benim işitme kaybım oldu, malulen emekli oldum, emekli olarak çalışmak istersem bu aylığım kesilecekmi?

İşitme engelliler malulen emekli olamaz.

Malulen emeklilik için maluliyet cetveli'ne göre malul düzeyde işgücü kaybı olması gerel

Eğer mesela demekte ısrar ediyorsanız, işitme kaybını sadece örnek olarak vermişseniz.
Evet kesilecek.

Üst Alt