Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emeklilik işlemleri için SGK sistemi bozukmuş!?

MUR37

Üye
Konular
71
Reaksiyonlar
1
Arkadaşlar ben 6 aydır malül maaşı bekliyorum sgk mu arıyorum sistem bozuk ne zaman bağlanır bilmiyoruz diyorlar benim durumumda kimse yokmu?
En azından ben iş görememezlik alıyorum ya bu maaşı bekleyen insanlar ne yapsın hadi yapacak bişeyler yokmu?

murat37,
emeklilik başvuru tarihi:30.10.2008
bağlanma tarihi:18.04.2009
maaşın çekilebileceği gün:19.04.2009
sgkurumu bilge edinmeden gelen cevabı paylaşıyorum.(İNANILMASI GÜÇ AMA)konu ile ilgili sgk' dan gelen cevap(09.03.2009 pazartesi)

Kurumumuza Bilgi Edinme Hakkı Kanunu kapsamında yapmış olduğunuz başvuruya ilgili birim tarafından verilen e-posta cevabı aşağıda sunulmuştur.

Aylık bağlama işlemleriniz tamamlanarak dosyanız bilgi işlem servisine gönderilmiştir. Ancak işkazasından ya da meslek hastalığından dolayı aylık alan sigortalılarımıza çalışmalarından dolayı da aylık bağlanabilmesi için kullanılan bilgisayar programımızda meydana gelen sorun nedeniyle gerekli işlem yapılamamktadır. Sözkonusu sorunun giderilmesi halinde aylık girişiniz yapılarak adresinize tebligat gönderilecektir.

Bilgilerinizi rica ederiz.
Basın ve Halkla İlişkiler MüşavirliğiBilgi Edinme Birimi

garip ama gerçek murat.....
NOT:TEK DOSYADAN GELİR ALANLAR,YANİ SADECE EMEKLİ MAAŞI ALACAK KİŞİLERİN İŞLEMLERİ BU KADAR UZUN SÜRMÜYOR.(2-3AYDA BAĞLANILIYOR).SIKINTI KURUMDA İKİ DOSYASI OLANLARLA İLGİLİ....umarım.

[SIZE=2]T.C.[/SIZE][SIZE=2]SOSYAL GÜVENLİK KURUMU[/SIZE][SIZE=2]BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜŞAVİRLİĞİ[/SIZE][SIZE=2]Sayı[/SIZE][SIZE=2]:[/SIZE][SIZE=2]B.13.1.SGK.0.BSN.BEB.0-622.02/[/SIZE][SIZE=2]02.04.2009[/SIZE][SIZE=2]Konu[/SIZE][SIZE=2]:[/SIZE][SIZE=2]30.03.2009 Tarih ve 24139 numaralı başvurunuz.[/SIZE][SIZE=2]Sayın[/SIZE][SIZE=2]:[/SIZE][SIZE=2]İSKENDER DURGUN[/SIZE][SIZE=2][/SIZE][SIZE=2][/SIZE][SIZE=2]ÇİĞDEM MAH. ÇANKAYA ANKARA[/SIZE][SIZE=2]Soru[/SIZE][SIZE=2]:[/SIZE][SIZE=2]01.05.2008 tarihinde malulen emeklilik için SGK Çankiri İl Müdürlüğüne başvurdum. 29 Aralik 2008 da SGK Malulluk daire başkanliğinca sağlik raporunum onaylanarak SGK Çankiri il Müdürlüğüne gönderilmiştir. Aradan bu kadar zaman geçmesine rağmen malulen emeklilik işlemi sonuçlanmamiştir. Son durumumun tarafima bildirilmesini arz ederim... İskender DURGUN[/SIZE][SIZE=2]Cevap[/SIZE][SIZE=2]:[/SIZE][SIZE=2]Kurumumuza Bilgi Edinme Hakkı Kanunu kapsamında yapmış olduğunuz başvuruya ilgili birim tarafından verilen e-posta cevabı aşağıda sunulmuştur.[/SIZE][SIZE=2][/SIZE][SIZE=2][/SIZE][SIZE=2]Malüliyet maaşı bağlanması için hizmet birleştirme işlemi yapılmakta olup dosyalar istenmiştir.Ankara İstanbul Malatya İçel Eskişehir Balıkesirden dosyalar sitenilmiş en son İçel den dosya gelmemiştir. Dosya geldiği takdirde 2009 Nisan dönemi içerisinde malüliyet maaşı bağlanacaktır.[/SIZE][SIZE=2][/SIZE][SIZE=2][/SIZE][SIZE=2]Bilgilerinizi rica ederiz. [/SIZE]

Görüldüğü gibi 4 aydir malulen emeklilik işlemi bitirilememiştir. Bir dosya 4 ayda gelmiyor. Ne kadar hantal bir kurumumuz var. Anlamakta zorlaniyorum bu bilgisayar çağinda....

Bilgi edinmeden gelen cevap

arkadaşlar yoksa benim daha girişim yapılmamışmı bu ne anlama geliyor bulunduğum yerdeki sgk unu aradığımda sistem bozuk diyorlar internetdende böyle bi cevap geliyor anlamadım valla

[SIZE=2]Sayın[/SIZE][SIZE=2]:[/SIZE][SIZE=2]MURAT TOSBIYIK[/SIZE]

[SIZE=2]Soru[/SIZE][SIZE=2]: [/SIZE][SIZE=2]ben 26 kasım 2008 iş kazası sonrası sürekli iş görememezlik ve malüllük için müraacatda bulundum ve ne yazıkki bu güne kadar bir sonuç alamadım iş görememezlik alamya başladım ama malüllükden hala bir ses yok . bulunduğum yerin SGK umuna telefonla aradığımda sistem bozuk hala yapılmadı diye cevap arıyorum yokmudur bu sorunu giderecek kurumunuzda bir yetkili ben kastamonuda oturuyorum İLGİLENİR VE TARAFIMA BİR CEVAPLA DÖNERSENİZ SEVİNİRİM[/SIZE]

[SIZE=2]Cevap[/SIZE][SIZE=2]: [/SIZE][SIZE=2]Kurumumuza Bilgi Edinme Hakkı Kanunu kapsamında yapmış olduğunuz başvuruya ilgili birim tarafından verilen e-posta cevabı aşağıda sunulmuştur.[/SIZE][SIZE=2]Talebinizle ilgili işlemler Müdürlüklerce yürütüldüğünden talepte bulundugunuz sigorta müdürlüğüne müracaatınız gerekmektedir.[/SIZE][SIZE=2]Bilgilerinizi rica ederiz. [/SIZE]

MUR37,
konu ile ilgili benim fikrim, en yakın zamanda,bağlı bulunduğun sigorta müdürlüğüne gidip,dosyanla ilgili bilgi almak.
büyük ihtimal iletişimsizlik orada başlıyor.evrak takip sayfasıda,ne hikmetse çalışmıyor.
kendimden bir örnek vereyim:maluliyet dairesi benden ek rapor talebinde bulunmuş.bağlı bulunduğum sigorta müdürlüğünden talepte bulunmış.ancak ben hasbel kader sigorta müdürlüğüne gittiğimde,_niçin gelmiyorsun,biz sana postayla evrak gönderdik_ dediler.olay 2007 de olmuştu.şimdi yıl 2009 MUR37,o gönderdik dedikleri evrak,HALA BANA GELMEDİ.

ssk dan bana söylenen iş kazası sonrası malül emeklisi maaşlarını bilgisayar otomatik bağlıyor ve bu yüzden sistemden bağlanamadığı için sana veremiyoruz bekle diyorlar
ayrıca benim raporum zaten belli ankara bana %100 iş görememezlik verdi bundan daha başkamı rapor istenıyor bana maaş bağlıyacak yerde bir akrabam var oda yalan söylemez herhalde sistem hatası 1-2 ay sürer diyor ama bu bütün türkiyedemi yoksa sadece bizim kastamonudamı bu yüzden benim durumumda insan yokmu yani iş kazası sonrası iş görememez ve malül maaşı almak için bekleyen:mad:

murat37,
emeklilik başvuru tarihim:30.10.2008
ilk maaş ve birikenlerin alınabileceği tarih:19.04.2009.
kısaca yaklaşık 6 ay
.konu ile ilgili bilgi edinmeden gelen cevap.:
Aylık bağlama işlemleriniz tamamlanarak dosyanız bilgi işlem servisine gönderilmiştir. Ancak işkazasından ya da meslek hastalığından dolayı aylık alan sigortalılarımıza çalışmalarından dolayı da aylık bağlanabilmesi için kullanılan bilgisayar programımızda meydana gelen sorun nedeniyle gerekli işlem yapılamamktadır. Sözkonusu sorunun giderilmesi halinde aylık girişiniz yapılarak adresinize tebligat gönderilecektir.
İNSANIN İNANISI GELMİYOR.

.

ergün
sana bu bilgi edinmedenmi geldi benim sorgumda bulunduğunuz sgk müdürlüğüne müraacat edin diyor ve tel aramamda aynı cevabı alıyorum yani sana gelen cevap bana il müdürlüğü tel cevabı olarak veriyor hal böyle olunca banada bilgi edinmedende senin ki gibi cevap gelmesi gerekmezmi?
müraacat tarihleri arasında 1 ay var benim çelişkim bundan
ve unutmaki senle ben aynımıyız

murat37,
konu ile ilgili düşüncem şu:evraklarınız büyük ihtimalle,bağlı bulunduğunuz sigorta müdürlüğünde beklemekte veya hala işlemdedir.dosyanız buradan çıkmış olsaydı,sgk bilgi edinmeden size cevap verebilirdi.sigorta müdürlüğünden ankara ya gönderilmişse,çıkış tarihini ve dosya numaranızı isteyin.bir ihtimal daha,ankara maluliyet dairesini arayın.onlar sgk sicil numaranız ile size bilgi vereceklerdir.
ikinci durum:eğer iki dosyadan yani s.iş göremezlik ve maluliyetten gelir bağlamada program arızası sebebi ile maaşlar mağlesf uzun sürede bağlanmaktadır.

Arkadaşlar ben de sürekli iş görememezlik alıyorum ama 8 aydır da malülük bekliyorum. sgk arıyorum manuel ile bağlayacağımızdan yanlış hesaplıyoruz yapamıyoruz diyorlar.
Ankarayı meil atmışlar ve hala iki aydır cevap alacaklar ankara malüllük daire başkanlığını arıyorum onu sgk il müdürlüğü bağlayacak diyor.
bu durumda olan arakdaşlar varmı veya ne yapmam gerekiyor.

yok Bülent abi şikayet etmedim ama bu gün tekrar sgk il müdürlüğünü aradım Ankara malülük daire başkanlığına bu sefer faks çekmiş bilgilerimi prim ödemelrimi yazıp onlar hesaplayıp göndereceklermiş faks olarak tekrar öyle dedi ama memur bilmiyorum ama ümidim yok nerdeyse 9 ay olacak :) ne yapayım bekleyimmi şikayet edeyimi Bülent abi

yok bir 9 ay daha bekle olmazsa şikayet edersin :)
özürlüleri sıkıntıya sokmak için mi var hükümetler anlamış değilim
gösterşi olsun daire başkanlığı yapmışlar yine hükümetin dedği oluyor
bir daha heyet raporu istemek raporunu iptal edin demektir anlaşılamayacak br şey yok
1999 yılında verilen %40 raporuma vergi indirimi ugulanmıyor ama diyorki evet sen rahatsızsın ama benim param yok
seni emekli edemem o yüzden vergi indirimi şartı ile engeliyorum
bizde ne diyoruz hay hay :)) seçim zamanı görüşmek üzere diyoruz hep birlikte
bilipde yine oy veren özürlüye hakkımızı helal etmiyoruz

bu ayın 17 sinde şikayet ettim nezaman sürede bana cevap gelir bimerden tahmini veya nezamn sonuçlanır şikayetim

BİMER başvuru takip sisteminde gelişmeleri takip edebilirsin. Ayrıca yine BİMER'in 150 numaralı telefonu arayı sorabilirsin de.

arkadaşlar ben sgk maaş ödemesine bakıyodum şuan göremiyorum e- devletden de giriyorum orada sgk bilgi vermemedi diyor ayrıca bu4/a zırıltısı nedir şaşırdım kaldım

turkiye.gov.tr sistemi çok çok berbat işliyor. Umarım düzelir...

4/a demek, eski adıyla ssk'Lı demek. 4/b bağkurlu. 4/c kamu çalışanı.

Üst Alt