Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emeklilik işlemleri nasıl başlatılır?

Hipomanik

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba Arkadaşlar,
Babam 59 yaşında, 2005 yılı SGK girişi var. 2016'dan beridir çalışmıyor. Şu an itibari ile askerlik saydırılmadan 4032 gün sigorta süresi var. Ayrıca tarım sigortası girişi var, ancak prim ödemeleri yapılmadığı için borç var, gerekirse eksik günleri oradan prim borcu ödeyerek de tamamlayabiliriz. Astım, Koah ve şeker gibi kronik hastalıklarının yanında, kalp rahatsızlıkları dolayısıyla stent takılmış. Yine geçmişte geçirdiği küçük bir kaza sebebi ile sol elini belli bir oranda kullanamıyor. Yakın zamanda bel fıtığı ameliyatı oldu ve platin çivi takıldı. Yaşını doldurmadığı için malulen emeklilik işlemlerini başlatmak istedik, sanırım yukarıda saydığım rahatsızlıkları sebebi ile malulen emeklil olabilir. Bu amaçla SGK'ya gittik, oradaki yetkili herhangi bir resmi işlem başlatmadan, gidin raporlarını getirin, işlemlerini öyle başlatabiliriz dedi. Yukarıda saydığım rahatsızlıklar için teşhis koyan hastane kapanmış durumda, o tedavileri yapan doktorlar başka şehirlere gitmiş. Sadece en son bel fıtığı ameliyatı için rapor alabiliriz. Diğer raporları nasıl temin edilebilir, SGK'nın bizden belge talep etmeden önce resmi bir yazı ile bizi tam teşekküllü bir hastaneye sevk etmesi gerekmez miydi? Belgeleri önceden mi dosyalamak gerekiyor? Kaldı ki emeklilik işlemleri için başvurduğumuz SGK bu belgelerin hepsine zaten sahip değil mi? Yukarıda bahsettiğim tüm rahatsızlıkların tedavisi SGK güvencesi ile yapıldı. Yerinden bile kalkmakta zorlanan adamı doktor, doktor, hastane hastane dolaştırmamız m gerekiyor. Tek bir tam teşekküllü hastaneye yönlendirseler, orada bu hastalıkların tespiti yapılıp, bu rapor ve evrak işleri orada haledilemez mi? Bunların zaten sistemde kaydı yok mudur? Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Şimdi öncelikle malulen emeklilik için 1.şart 1800 gün yatmış prim olması ve geriye dönük 10 yıllık sigortalı olmak gerekiyor,eskiden 1800 gün primi yoksa baş vuruyu kabul etmiyorlardı ama sgk ya muracat edersiniz 1800 gün prim yoksa ordaki şeflerin şöyle bir uygulama yaptıklarını duydum ,sizi hastaneye sevk ederiz, malulen emekli olursanız eksik günlerimizi yatırırsınız, yok malul sayılamazsanız rapor ücretini ve masrafları ödersiniz geldik önemli olan şarta nekadar hastalık olursa olsun yuce sgk heyeti diyorki tek bir hastaliktan yuzde 60 oran almaniz yada yeni guncelledikleri hastalik listesinden biri olmasi evet dediginiz gibi sgk dan sevk alacaksınız sizi bir hastaneye yollayacaklar bölümleri yeniden gezecek ve bir rapor alacaksınız ha bu arada sevk aldığımız gün 182 iyi aramaya başlayın sağlık kurulu için randevu almaya uğraşın şu ortamda sağlık kurulu randevusu çok zor bulunuyor hakkınızda hayırlısı olsun rapor maceranızda başarılar inşaallah istediğiniz gibi sonuç olur emekliliği kazanir

Cevabınız için teşekkür ederim. Yalnız bizi hastaneye heyete sevk etmediler, önce belgelerinizi getirin, bakalım, sonra hastaneyr, heyete sevk ederiz dediler. İki defa doktor doktor gezdirecekler.

Halbuki sevk etmeleri lazım stand takıldı demissiniz onun epikiriz belgesiylede başvurabilirsiniz o yoksa standı takan hastaneden epikiriz temin edebilirsiniz ama siz bence en güzeli e devlet üzerinden baş vurun resmi oluyor onlar sizi cagiriyor

E-devlette tam olarak nereden yapılıyor o başvuru? Baktım ama bulamadım. Sizi de yoruyorum kusura bakmayın.

E devlette arama yeri var maluliyet tespiti için sevk yazın orada çıkıyor bağlı bulunduğumuz sgk ya düşüyor oradan sizi mutlaka ariyorlar
url=https://www.hizliresim.com/3ehztww]
3ehztww.jpg
[/url
url=https://www.hizliresim.com/3ehztww]
3ehztww.jpg
[/url
Resimde görüldüğü gibi form açılıyor oformu doldurun
Yorulmak ne demek inşaallah faydası olur

Çok teşekkür ederim. Kaç gündür internete girmiyordum kusura bakmayın.

Hipomanik

Malulen emeklilikte hastaneye sevk için önce prim gün sayısı ve sigortalılık süresinin tamam olması gerek. Sevk öncesi kontrol edelim dedikleri bu olsa gerek. Bunlar tamamsa hemen hastaneye sevk etmeliler.

Üst Alt