Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emeklilik kontrol muayenesi için ne zaman randevu almak gerek?

sahir

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Herkese merhaba. kardeşim malulen emekli oldu. 2 yıl sonraya 2022 ocak 1 ' de kontrol muayenesi verdiler. Ekimin 10 ' unda maaşın da kesilmemesi adına 2.5 ay önceden sgk dan sevk aldık. Erken başvurmamız bir sıkıntı doğrurur mu? başvuruyu alan bayan; başvurunuz erken olduğu içim işlem yapılmayabilir dedi. Onunda net bildiğini düşünmüyorum. Ama kontrol muayene tarihinden 3 ay önceye kadar başvuru yapılabilir diye biliyorum. Net bilen biri varsa cevaplarsa sevinirim

3-4 ay önceden sevk almak gerek zaten. Kural da "en az 3 ay kala sevk alın" der...

Hocam merhaba cevap için teşekkürler. Belgede kontrol muayenesinden itibaren 3 ay içinde başvurursan kesilen maaş kontrol muayenesi tarihinden itibaren, kontrol muayenesinden 3 ay sonra başvurursan muayene ne zaman tamamlanırsa o tarihten itibaren tekrar maaş bağlanır diyor. Kontrol muayenesine 3 ay kala başvurabilirsiniz diye bir ibare görmediğim için sorma gereği duydum. Herhangi bir problem yaşamayız bu durumda değil mi hocam

sahir

"Kontrol muayenesine tabi tutulması gereken sigortalılara; kontrol muayene tarihlerinden en az 3 ay önce yazı ile sevk talebinde bulunarak kontrol muayene işlemlerini yaptırmaları gerektiği bildirilir." (madde 78)

Merhabalar KMT kaldırılmıştır ne anlama geliyor acaba?

Çok teşekkür ederim, bu durumda ben artık sürekli emekliyim öyle mi?

Özzy
evet süresize çevirmişler ama bilginiz olsun diye yazıyorum sgk nın her zaman kontrol muayenesine çağırma hakkı var

MRM

Ok. Teşekkür ederim umarım çağırmazlar çünkü bu üçüncü raporumdu.

Özzy

inşallah benimde üçüncü raporumdan sonra süresize çevirdiler

Merhaba kontrol muayenesi için istediğimiz hastaneye sevk alabilirmiyim?

Turgutttt

Öyle demeyelim ama hastalığınıza dair spesifik gerekçeler sunarsanız görevliler talebinizi değerlendirir ve dilerse gönderir.

Üst Alt