Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malülen emeklilik kontrol muayenesi ile iptal edildi!?

kolera

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
2013 yılında opere akciğer kanseri, opere by pass, kronik böbrek yetmezliği, koah, hipertansiyon gibi rahatsızlıklar neticesinde malülen emekli edildim.

2016 Aralık ayında kontrol muayenesine gitmem istendi, kontrol muayenesine gittim, heyete girdim evrakları teslim ettim.

Az önce e-devlet üzerinden sorgulama yaptığımda "aylık durdurulmuştur" yazdığını farkettim.

Emeklilik tarihinden sonra akciğer kanseri nüks etti ve kemoterapi + radyoterapi görüldü. Kalp rahatsızlıklarım halen devam etmektedir. Böbrek yetmezliği koah hipertansiyon ise zaten kronik rahatsızlıklar.

Bu karara nasıl itiraz edebilirim ? Mahkemeye verirsem tahminen süreç ne kadar sürer ?

Hocam telaş yapmayın.
SGK kontrol süresince durdurmaması gerekirken aylık ödemelerini durdurabiliyor.
Raporunuz daha sonuçlanmamış olabilir.
Sonucu bekleyin,durdurulan maaşlarınızı toplu olarak alırsınız.

Eyüp bey teşekkürler. Durum aynen dediğiniz gibiymiş. Sonuçlanması bir kaç ay sürer diyorlar. Yazıklar olsun tek kelime ile.

Kontrol muayenesi devam ederken maaş kesilmesi

İyi günler değerli arkadaşlar.

Üçüncü defa kontrol muayenesi işlemlerini tamamladım ve evraklar hastaneden SGK'na ulaşmış durumda. Ancak kurum hemen maaşımı kesti.

Daha önce de aynı işleme maruz kalmıştım fakat kuruma gidip müdürleri ile görüştüğümde kontrol muayenesi sonucu beklenmeksizin maaşımın kesilmesinin yanlış olduğunu kabul etmişlerdi ancak yapacak birşey olmadığını belirtmişlerdi.

Dayanak olarak bir yönetmelik maddesi göstermiştim. Yanlış hatırlamıyorsam kontrol muayenesi devam ederken 4 ay kadar daha kurum tarafından maaş ödenmesi ile ilgiliydi.

Fakat bu maddeyi bulamıyorum. Maddede bir değişiklik mi oldu ? Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim.

kolera

"Kontrol muayenesine tabi tutulması gereken sigortalılara; kontrol muayene tarihlerinden en az 3 ay önce yazı ile sevk talebinde bulunarak kontrol muayene işlemlerini yaptırmaları gerektiği bildirilir.
Kaynak"

Emekliliğim kontrol muayenesi sonrası iptal edildi

Emekli maaşım 6 yıl sonra kontrol muayenesi ile bölge sağlık kurulu tarafından kesildi. Yüksek sağlık kuruluna yaptığım itiraz da reddedilince vergi indirimine başvuruya hazırlanıyorum.

Değerli üyelere sormak istediğim
Malülen emeklilikte son aldığım maaş 1850 TL civarıydı. Vergi indirimi ile emekli olduğumda maaşımda çok fazla düşüş olur mu ? SGK emekli maaşı hesaplama sitesinde malülen veya erken emeklilik seçeneği yok orada çıkan rakam 1200 lira görünüyor.

Maaşta hiç bir fark olmaz. Hatta vergi indiriminden emeklilikte %2 daha fazla maaş alınır.

kolera

Hiç bilmiyorum ama ben maaşın %20 civarında düşebileceğinden korkuyorum

Üst Alt