Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emeklilik kontrol muayenesini kaçırdım! Geriye dönük maaş alabilir miyim?

Abdulkadirakdg

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
1 yıldır emekliyim geçen haziran ayında maaşım kesilmiş ben bunun 2 ay sonra farkına vardım sgk ya başvurduğumda bana kontrol muayenesine başvurmadigim için maaşım kesildiği söylendi ve dilekçe vermem söylendi ben de dilekçe verdim ve beni balcaliya sevk ettiler 6 aydır git gel muayene olduktan sonra 6 nisan da dosyamı teslim ettim ve kurula girdim tekrardan sgk emekliligi hak edersem geriye dönük maaşım yatar mi diye sorduğumda yatmaz dediler.bize kontrol muayenesine gideceğimiz söylenmedi ama sgk daki şahıs size mektup gönderdik diyor ama bize ulaşmadığını söylediğimde bizi ilgilendirmez diyor ben emekliliği hak edersem geriye dönük maaşlarımı alabilirmiyim bilgisi olan bana lütfen yardımcı olur mu? 11 aydır maaş alamıyorum.

Abdulkadirakdg malesef geriye dönük maaşınızı alamazsınız çünkü sizden dolayı bu şekil olmuş
Maaşınız kesilir kesilmez hemen sgk baş vuruda bulunmanız gerekti bu arada vergi indirimdenmi yoksa malulenmi emekli oldunuz?

Malulen emekli oldum

Bana kontrol muayenesine gideceğime dair bir bilgi veya belge verilmedi ama sgk bana gönderdiğini söylüyor buna rağmen demi geriye dönük alamam umut bey
umut2135

Son maaştan 45 önce başvurmamiz gerekiyormus ama biz bilmediğimizden dolayı başvurmadık son maaşı aldıktan 82 gün sonra dilekçe verdik umut bey

Abdulkadirakdg

kontrol muayenesi tarihinden en az 3.5 ay önce başvurmak lazım.

Kontrole gitmediyseniz maaşı keserler. Sonra gittiğinizde ve süreci tamamladığınızda maaşı kesildiği tarihten mi başlatırlar, emin değilim. Ama bence öyle olmalı. Gönderdikleri evrakın elinize ulaşmadığını belirten bir dilekçe ile başvurup maaşın kesildiği tarih itibarı ile ödenmesini talep edin

Gecen sene aynı durumu bi akrabamız yaşadı ve geriye dönük 2 aylık maaşını ödediler oda kontrüllü malulen emekli artı bakıcı maaşıda alıyorlardı ama onu geriye dönük ödemediler

OturanBoğa

Bülent bey yeni çıkan kanuna gore öyleymiş doğru söylüyorsunuz ama biz bu kanundan önce dilekçe verdiğimizde 45 önceden sgk ya başvurup kontrol muayenesi başvurusu yapmak zorundaymışsın ve buna gore de 3 ay erteliyorlarmış ama bize bilgi verilmediği için biz başvuramadık.

Maaşı kesildikten 82 gün sonra öğrendiğimizde sgk ya basvurduk ve bize erteleme dilekçesi yazdırdılar ve bence bu olaya gore bize erteleme dilekçesi yazdirdiklarina gore ertelemeyi kabul ediyorlar ve geriye dönük yatırmaları lazim yok hayır ertelemeyi kabul etmiyorlarsa bizim emekliliğimiz iptal olmuş olur ve bizi yeni başvuru yapıyor gibi kabul etmeleri lazim ve dilekçe tarihinden itibaren maaşımızı toplu yatırmalarını düşünüyorum bülent bey

Abdulkadirakdg merhaba öncelikle geçmiş olsun malesef benzer durumları yaşadık istersen kontrol muayenesi için 3 ay önce başvur erteleme olayı kalkmış sağlık kurulu vergi yazısı derken verdikleri kontrol tarihin gelince maaş otomatik kesiliyor eğerki kontrol tarihinden önce başvuruda bulunursa kesilen maaşların ödeniyor ama geçen zaman için bilemiyorum inşallah verirler Allah yardımcınız olsun

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim insallah geriye dönük alabiliriz.

Üst Alt