Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malülen emeklilik kontrolümde oranı düşerse ne olur?

dogan3200

Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
0
Slm arkadaşlar bağkurdan malülen emekli oldum yüzde 71 şubat 2016 kontrolü şubat da eyer malülen emeklilik oranım yüzde 60 altına düşerse oranım malülük sıfatından çıkıp özürlü yada iş kazası oranı verirlerse bu sıtatürden emekli olabilirmiyim yani 5510,28 maddeden

Malulen emeklilik ve erken yaşlılık emekliliği için gereken süre ve ğrim gün sayısı şartları farklıdır.
Oranınız %40 - 59 arasına düşüp de malulen emekliliğiniz iptal edildiğinde şayet erken emeklilik için gerekli süre ve prim şartlarınız uygunsa evet olabilirsiniz.

Mecburi Sigortalılık04.08.199928.02.20099 yıl 6 ay 27 gün
Yeniden Mecburi Sigortalılık01.05.201510.06.20150 yıl 1 ay 10 gün
BAĞKUR MALÜLEN EMEKLİ OLDUĞUM ZAMAN TARİHİ,,,,,,? BENİM SİGORTA BAŞLANGIÇ TARİHİ 1996 DA 17 GÜN BAŞLANGIÇ SIGORTA ASKERLİK BORÇLANMASI YAPMADIM

UFUKALP :[FONT=sans-serif] erken emeklilik için gerekli süre ve prim şartIM TUTUYORMU [/FONT]

dogan3200
! Ekim 2008 de yürürlüğe giren 5510 sayılı kanunun 28. maddesi uyarınca artık Bağkur'lulara da erken emeklilik hakkı getirilmiş olup gerekli şartlar aşağıdaki gibidir:
[FONT=sans-serif]Çalışma Gücünde Kayıp Oranı %50 – %59 arası olanlar: 16 yıl, 4320 gün[/FONT]
[FONT=sans-serif]Çalışma Gücünde Kayıp Oranı %40-%49 arası olanlar: 18 yıl, 4680 gün
Göründüğü gibi sizde o kadar prim gün ayısı yok.
İnşaallah olmaz da, şayet malulen emekliliğiniz sonlandırılırsa yukarıdaki şartları tamamlamak için tekrar çalışmaya başlamanız gerekmektedir.[/FONT]

Ufukalp : Ben buraya kadar anladım benim pirim bağkur 9 yıl 8 ay 5 gün yapıyor toplam eyer %50 il % 59 arasına düşerse askerlik borçlaması yaptırmadım demiştim eyer yaptırmış olsam 4035 gün ediyor bu oran düşerse ankaradan gelen rapor %60 altı düşerse yüzde oranlı olarakmı geliyor yoksa pirimim dolmadı oransızmı geliyor yüzde oranlı gelip piriminizi tamamla emekli olursunuz diyemi geliyor

dogan3200

Malulen emeklilik iptal edildiğinde -eğer şartlar uygunsa- yeniden bir başvuru yapmak lazım. Yani maluliyetin kendiliğinden 28'e dönüşmesi söz konusu değil. Şartlar tamamsa, başvurunuz üzerine kurum sevki ile yeniden hastaneye gidip uygun oranda rapor almanız gerekecek vs.vs.vs.

Not: Maluliyet tespit raporunda oran bulunmaz. Ama eğer sizin raporunuzda oran varsa, prim günü ve sigortalılık süresi açısından da şartlar tamamsa, "maluliyet derecesinde işgücü kaybımın olmadığı gerekçesiyle iptal edilen malulen emekliliğimin 5510 sayılı yasanın 28. maddesi uyarınca Yaşlılık emekliliği statüsünde işleme konmasını arz ve talep ederim" diye dilekçe verip şansınızı deneyebilirsiniz. Belli mi olur! :)

Oturanboğa . Son sözüm ilk emekliliğim malülen olarak sevk yapıldı antalyadan ret geldi bende itiraz ederek xxxx nolu ret kararı 5510.28 maddesine deyerlendirilmesine arz ederim dedim
antalyadan ret dosyam itirazıma karşılık ankara kocatepe gitti dosyam oradanda vermiş olduğum dilekçemde 5510,28 maddesinin 13 kanunun da %71 malülen emeklilik şubat 2016 konturollü emeklisin diye onaylandı

şimdi soracam soru çok önemli şubatdaki kontrollü Sevk edecek bağkur sevk kağıdı malülenmi sevk edecek yoksa ben ısrarçı olarak 5510 sayılı yasanın 28. maddesi uyarınca Yaşlılık emekliliği statüsünde SEVK İSTEYİMMİ YOKSA MALÜLEN SEVK 5510 MU OLUYOR YOKSA 5510,25 MADDEMİ OLUYOR SEVK ETİREMMİ

DOSYAMIN İÇİNE KISA DİLEKÇE YAZARAK 5510 sayılı yasanın 28. maddesi uyarınca Yaşlılık emekliliği DEYERLENDİRİLMESİNE ARZ EDERİM DİYE DİLEKÇE YAZAYIMMI ÇÜNKÜ İLK DİLEKÇEM 28 MADDEDEN DEYERLENDİRELEK ONAYLANDIYDI BU KONUYA AYRINTILI CEVAB ÇOK ÖNEMLİ BENİM İÇİN

Emeklilik 25'ten malulen mi yoksa 28'den Yaşlılıktan mı gerçekleştirildi?

Kontrol muayenesi zamanı gediğinde özel bir dilekçe vermeyeceksiniz zaten. Onlar kendileri hastaneye sevk edecek bir üst yazıyla. Hastaneye gidip ne istiyorlarsa yaptıracaksınız... Yani bu aşamada müdahil olabileceğiniz bir şey yok maalesef.

Ilk sevk edilişim dosyamın üstünde melülen emeklilik yazıyordu antalyadan ret geldi
gittim sgk oradaki personel itiraz etme hakkın var dedim itiraz edeyim dedim bana dilekçe kağıdı verdiler kağıtda 5510,25 madde yazıyordu
ben bunu istemiyorum dedim ağız munakaşası yaptık epey bende 5510,28 madde dilekçe yazacam dedim senin pirimin dolmamış 3500 dün var dediler kabul etmedi sgk personeli
bende ısrarçı olarak ya siz dilekçemi alın 5510,28 maddeden ister kabul ederler ister etmezler dedim orasısını ankara kocatepe bilier dedim şansıma deneyecem dedim
sgk personeli nasıl doldurursan doldur tamam kabul edecem ama senin iş kesin olmaz dedi bende 5510,28 maddeden deyerlendirilmesine arz ederek dilekçe yazdım
dilekçe aynen kabul edildi kabul edilişinin şöğle yazıyordu 5510,28 maddenin 13 kanunun filan fıkrasından malülen %71 onaylandı emekliliğiniz hak etmişiniz diye şubat 2016 kontrolü olarak onaylandı yazıyor ..... ?

Aynen şubatda tekrar aynısına verecek sgk malülen kesin biliyorum ama madde 28 madde olamayacana kesin biliyorum bende bütün raporlarım tamamladıkdan sonra 5510,28 maddeden deyerlendirilsin diye dilekçe yazayımmı daha önçeki dilekçemden dolayı onaylandı

BENİM EMEKLİLİK 5510,28 MADDEN ONAYLANDI

Son düzenleme:
dogan3200

Şimdi, eğer toplam prim gün sayısı 3500 ise, zaten 28'den Yaşlılık emekliliği mümkün değil. 25'ten malulen emekliliktir. Orada neden 28 yazılmış bilemiyorum.
Bence kontrol zamanı geldiğinde 25'ten sevk ederler ve öyle değerlendirirler.

Üst Alt