Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emeklilik kontrolünde epikriz nasıl alınır? Yeni rapor nasıl yazılmalı?

Konular
11
Reaksiyonlar
0
Sıra No Tarih Birim İşlem
1 01.03.2018 İZMİR SGİM GELEN GİDEN EVRAK SERVİSİNE ELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ
2 01.03.2018 İZMİR SGİM GELEN GİDEN EVRAK SERVİSİNE
3 12.03.2018 İZMİR SGİM SAĞLIK SGM BÖLGE SAĞLIK KURULU EVRAK SERVİSİNE ELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ
4 12.03.2018 İZMİR SGİM SAĞLIK SGM BÖLGE SAĞLIK KURULU EVRAK SERVİSİNE
5 19.03.2018 MUĞLA SGİM GELEN EVRAK SERVİSİNE ELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ
6 19.03.2018 MUĞLA SGİM GELEN EVRAK SERVİSİNE

bölge sağlık dan malulen emeklilik dosyam yeni geldi, acaba sonucu ne zaman öğrenirim ?

Sıra No Tarih Birim İşlem
1 01.03.2018 İZMİR SGİM GELEN GİDEN EVRAK SERVİSİNE ELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ
2 01.03.2018 İZMİR SGİM GELEN GİDEN EVRAK SERVİSİNE
3 12.03.2018 İZMİR SGİM SAĞLIK SGM BÖLGE SAĞLIK KURULU EVRAK SERVİSİNE ELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ
4 12.03.2018 İZMİR SGİM SAĞLIK SGM BÖLGE SAĞLIK KURULU EVRAK SERVİSİNE
5 19.03.2018 MUĞLA SGİM GELEN EVRAK SERVİSİNE ELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ
6 19.03.2018 MUĞLA SGİM GELEN EVRAK SERVİSİNE
7 22.03.2018 MUĞLA SGİM TAHSİSE HAZIRLIK SERVİSİNE ELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ
8 22.03.2018 MUĞLA SGİM TAHSİSE HAZIRLIK SERVİSİNE

yazışmalar ne anlama geliyor, sanırım red veya olumlu cevap henüz belli değil ???

maalesef ne red ne olumlu sonuç ara karar geldi, yeni rapor ve epikriz istiyorlar...sabırla devam...

maluliyet emekliliğim başvurusunda bölge sağlıktan ara karar çıktı, yeni rapor ve epikriz istiyorlar. 35 yıllık tedavim 3 hastanede geçti, her bir hastanenin epikrizini mi alacağım, yoksa en son tedavi olduğum hastaneden mi. epikriz nasıl alınır. İkinci sorum; yeni rapor etkili olması için hangi cümleler yazılmalı, bu konuda da yardım rica ediyorum.

bipolar bozukluk yani psikiyatrik epikriz istediler.

ben kendi sürecimi anlatacağım,malulen emeklilik kont muayenesi için sgk 'nin sevk ettiği hast gittik.ilk muayenede şimdiye kadar yatılı tedavi oldugu hastaneleri sordular , o hastanelerin ismini verdik,üst yaziyla kendileri postayla - elektronikten istediler çünkü birçok hastane ust yazi olmadan epikriz vermiyor .

yatılı tedavi için mi epikriz veriyorlar yoksa yatılı olmadan ayakta tedavi için tedavi olduğum hastanelerden epikriz alabilir miyim? sevkim 3-4 gün sonra gelecek ben de ön hazırlık yapıyorum...

ben 1981 yılında Ankara Gölbaşında hastanede yatmıştım, şimdi duruyormu hastane orada, kayıtlar duruyor mu bilemiyorum...başka da yatılı tedavim olmadı.

ENGELSİZGÜNLER

Doktorunuz yatılı ya d değil epikriz verebilir. Olabildiğince çok almanız işinizi kolaylaştırır.

maluliyet cetveli'nde durumunuzla ilgili maddeyi bulun, oradaki ibarenin evraklarınızda yer almasını isteyin. "tedaviye rağmen çalışma olanağı olmayan" vb. ifadeler ve doğrudan maluliyet cetveli'ndeki maddeye atıflar daha doğru olur.

@OturanBoğa
verdiğiniz bilgi için teşekkürler, ayrıca malulen emeklilik başvurum sonuçlanana kadar çalışabilir miyim sigortalı bir işte.

malulen emeklilik kesinleşince işten hemen ayrılırım.

Evet, çalışabilirsiniz. Sadece, eğer çalışırsanız, malulen emeklilik onaylandığında maaşın başlangıç tarihi sigortalılığınızın sonlandığı ayı takip eden ay başı itibarı ile başlar, bunu unutmayın

fotokopi sağlık belgeleri tıbbi belge olarak gösterilebilir mi?

fotokopi sağlık belgeleri tıbbi belge olarak gösterilebilir mi?

Ara kararla tekrar heyete gireceğim, bölge sağlık müdürlüğü geçmişe ait epikriz ve tıbbi belgeler istemiş, askerlik sakat raporu istemiş, elimde fotokopi tıbbi belgeler var, bunları göndersem olur mu incelemeleri için.
ayrıca askerlik sakat raporunu nasıl alacağım. elverişli değildir yazan belge olur mu?

tıbbi belgelerin fotokopisi tıbbi belge olarak kabuledilebilir mi?

elimde 10-15-20 yıllık fotokopi tıbbi belgeler var. bunları bölge sağlık kuruluna göndersem geçerli belgeler olur mu?

elimde kaşeli, mühürlü eski yıllara ait fotokopileri var, bunları bölge sağlıka gndersem işe yarar mı?

asker sakat belgesi olarak edevletten elverişli değildir raporu alsam olur mu?

20 sene önce ankara hacettepede tedavi görmüştüm, son 20 senedir antalyada tedavi görüyorum, bir tıbbi belge için ankaraya gitmek zorunda mıyım? antalyadakilerden tıbbi belge aldım.

kardeşim ben ocakta malul oldum ara karar geldi Uşaklıyım Ankarada tedavi gördüm epikrizler istendi Ankaraya gttim hastanenin arşivinden istedik verdiler fotokopilerini çektin ege üniversitesindede tedavi gördüm oraya gittim aldım 2 ay sonra oldum emekli
durum bu şekilde

sizin asker raporunda ne yazıyor? elverişli değildir yazan askerlik raporunu kabul ederler mi?

bölge sağlık müdürlüğünün istediği bütün raporları göndermek zorunda mıyız? sadece güncel olanları versem olmaz mı?

Ara kararla tekrar heyete gireceğim, bölge sağlık müdürlüğü geçmişe ait epikriz ve tıbbi belgeler istemiş, askerlik sakat raporu istemiş, elimde fotokopi tıbbi belgeler var, bunları göndersem olur mu incelemeleri için.
ayrıca askerlik sakat raporunu nasıl alacağım. elverişli değildir yazan belge olur mu?

elimde 10-15-20 yıllık fotokopi tıbbi belgeler var. bunları bölge sağlık kuruluna göndersem geçerli belgeler olur mu?

elverişli değildiri gönder ayrıca dediğin gibi epikriz fotokopileri yeterli olur benim askerlik belgesinde elverişli değildir var ayrıeten askarlik yaptı diye teskerem var çünkü ben askarliğin 12. ayında hava değişimi aldım askerden sonrada elverişl değildir verdiler sen askere elverişli değildiri gönder yeterli olur

OturanBoğa

yani fotokopilerin tıbbi belge olarak bir faydası olur değil mi, heyet değerlendirmeye alıyorsa şimdilik ankaraya belge için gitmeme gerek
yok :)

ARA KARAR'da tekrar heyete giriliyor mu?

Ben de Ekim ayında ara karar ile Ege üniversitesinde muayene oldum ve heyete girmeme gerek yok dediler.

Size neden tekrar heyet görüşmesi istediler ki?

heyet değil, bölge sağlık kuruluna dosyam gidecek tekrar inceleyecekler yeni raporu ve yeni belgeleri, ona göre karar verecekler, noksan bulurlarsa 3. ara kararla bildirecekler. Bu yüzden ara kararda dosya eksiksiz olmalı.

ankara hacettepe hastanesinden dilekçeyle epikriz istedim, adresime gönderin yazdım, bana mı gönderirler, sgk ya mı?

epikriz şart olmazsa olmaz mı, alması çok zor, başka şehirde hastaneye başvurmam lazım.

Malülen Emeklilik başvurusu "Ara karar" sonrası emeklilik sürecini yaşayan var mı?

Malülen Emeklilik başvurusu "Ara karar" sonrası emeklilik sürecini yaşayan var mı? hangi belgeleri istediler? belgelerin tamamını temin edebildiniz mi? fotokopi belgeleri değerlendirmeye alıyorlar mı?

Brn aralikta evraklarimi teslim ettim halen sonuc alamadim.2005 de kronik bobrek yetmezligi teshisi konuldu.ilac tedaviye basladim.2016 da fistul acildi .2017 de dialize basladim.2017 eylul 28 de nakil oldum sigorta girisim 2007 sgk benden bu sefer 2007 den onceki saglik sorunumla ilgili evrak istiyor.olmayan bir seyi nasil verebilirim .10 yilimi doldurdum pirim gunumde var her sey tamam ama sanirim maas vermemek icin isi yokusa suruyolar

ben de bipolar hastasıyım, 35 senedir, tedavi gördüğüm bütün hastanelerden belge istiyorlar, işi yokuşa sürüyorlar, maaş vermemek için galiba, 2007 den önce tedavi gördüğünüz hastaneden belge alamaz mısınız? ben Hacettepe hastanesine dilekçe gönderdim, epikriz ve tıbbi belge isredim kendi adresime, keşke sgk ya postalayın deseydim, inşallah onlar sgk ya yollarlar belgeyi, sgkya belgeyi vereceğimi de yazmıştım, geçmiş olsun size...

2007 den once bir tedavi surecim yoktuki ne evragi uolluycam

ankaradaki hastaneden postayla epikriz istememiz mümkün mü?

üçüncü ara karar sürecini yaşayan var mı? neler istediler?

Hastahane başka şehirde ise gidip gelme meşakkatine birşey diyemem. Yoksa epikriz almak o kadar da zor değil. Tedavi gördüğünüz hastahane ye gidin epikriz alacağınızı danışma ya söyleyin sizi yönlendirirler. Hatta kimliğiniz ile başkası da gitse alabilir. Bana lazım oldu istanbul da alıp Malatya ya bana gönderdiler.

ENGELSİZGÜNLER

Kardeşim,öncelikle ara kararda senden ne istemişler,genelde rahatsızlığınla ilgili olarak bir başka hastaneden son durum bildirir raporunu ister.
Şayet sana gelen ara kararda hacettepedeki mevcut evraklarını istediyseleri,
Vakit kaybetmeden hacettepe başhekim kalemine git,onlar seni alt yazı ile arşive yollar arşivde sana ait tüm evrakları kendisi sgk'ya gönderir.

ENGELSİZGÜNLER

Çok zor değilse siz değilse bile başkası hastaneye gidip elden alsa daha garanti olur gibime geliyor. Uzaktan talebi ihmal ederler diye tereddütüm var.

birinci ara kararda malulen emekliliği reddedilen var mı?

ben birinci ara karardayım, bir sürü belge, epikriz istemişler, hepsini toparlamam çok zor, yeni bir rapor istediler, acaba emekliliğimin onaylanması mümkün mü?

bu arada bipolar hastasıyım ben.

ara karar sonrası yeni rapor etkili olur mu? ara karardan sonra emekli olma şansı nedir?

bir belge dışında eksiklerimi tamamladım dosyam izmir bölge sağlık kuruluna tekrar gidiyor, sonucu çok merak ediyorum.

Üst Alt