Ankara Valilği'ne
İş kazası sonucu %100 iş göremez bakıma muhtactır raporu ile 01.06.2009 tarihinden bu yana sürekli iş göremezlik geliri alıyorum. Bunun yanı sıra
5510 sayılı yasanın 25-26-27. maddelerine göre malulen emeklilik hakkımın da bulunduğunu öğrendim ve 1834 sigorta pirim günüme karşılık 24.12.2010 tarihinde malulen emekli olabilmek için xxx sigorta müdürlüğüne dilekçe verdim.
Ne var ki başvurumun üzerinden 15 ayı aşkın bir süre geçmesine rağmen emeklilik başvurum hala sonuçlandırılmadı. Oysa
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU ANKARA SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI'nda malulen emeklilik başvurularının 60 iş gününde sonuçlandırılması gerektiği açık olarak yazmaktadır.
Kaldı ki,
5510 SAYILI KANUNUN 4 ÜNCÜ MADDESİNİN BİRİNCİ FIKRASININ (a) VE (b) BENDİ KAPSAMINDA SİGORTALI OLANLAR İLE BUNLARIN HAK SAHİBİ ÇOCUKLARININ MALULİYET İŞLEMLERİ HAKKINDA TEBLİĞ'in (Resmî Gazete: 28 Eylül 2008 / Sayı: 2701) aşağıdaki açık maddesine göre iş kazası tespiti ve sürekli iş göremezlik gelirinin bağlanmış olması, maluliyet oranında işgücü kaybının da tescilini sağlamaktadır.
Sağlık kurulu raporlarının değerlendirilmesi ve itirazlar
MADDE 8: [...]
(2) Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) ve (b) bendi kapsamındaki sigortalılardan geçirdiği iş kazası veya tutulduğu meslek hastalığı sonucu meslekte kazanma gücünün en az % 60’ını kaybettiği Kurum Sağlık Kurulunca tespit edilenlerden malullük aylığı bağlanması için ayrıca, yeni bir sağlık kurulu raporu istenmez.
Bi başka deyişle zaten %100 oranında işgücü kaybımın olduğu SGK kayıtlarında mevcut olduğundan, ekstra bir rapor süreci de söz konusu değildir.
İş bu gerekçelerle 60 iş gününde sonuçlandırılması gerektiği halde 15 aydır sonuçlandırılmayan malulen emeklilik başvurumun sonuçlandırılması için gereğinin yapılmasınız, görevde ihmali bulunan personel hakkında idari soruşturma açılmasını ve tarafıma yazılı olarak bilgi verilmesini arz ve talep ederim
ad soyad
imza
tc kimlik numarası
adres
telefon