Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emeklilik maaşım 15 aydır bağlanmadı. Sebebi ne olabilir?

nedenben

Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
0
23 06 2008 tarihinde iş kazası gecirdim % 100 iş göremez artı bakıma muhtacım 1834 ğün ile 24 12 2010 tarihinde malulen emeklilik dilekcemi verdim ama aradan gecen zaman icerisinde maaşım baglanmadı sgkyı arıyorum ikinci karar emeklilik ekranı acılmadı acılınca maaşını alırsın diyorlar benim gibi aynı durumda olan arkadaşlar var mı bu ikinci karar ekranının acılmasını hızlandırmak icin ne ypmak gerekiyor nerelere mail yazmak lazım bilen arkadaşlar lütfen yardımcı olursanız sevinirim

Beklemekten başka çareniz yok ama maaşınız birikiyor.. Ama neden hala bağlanmamış olduğuna dair BİMER kanalıyla bilgi edinmeyi denediniz mi? 15 ay aşırı uzun bir süre...

bimere yazdım ama bir cevap alamadım bimerden başka nerelere yazabilirim ne olur bilen arkadaşlar bana yol göstersin 15 aydır maaşım baglanmadı

Bulunduğunuz ilin valiliğine müracaat edebilirsiniz.

Bu çok uzun bir süre. SGK ne diyor sorduğunuzda?

Hem sürekli iş göremzlik geliri alacaksınız hem de ayrıca malulen emekli olup malulen emekli aylığı alacaksınız. Her ikisi için de başvuruyu ayrı ayrı yapmalısınız.

İş kazasından % 60 ve üzeri raporla sürekliiş göremezlik geliri bağlandığında, malulen emeklilik için ayrıca rapor istenmeyecek: http://www.engelliler.biz/forum/kaz...i-elde-edenlerden-yeniden-rapor-istenmez.html

Aynı anda bu iki aylığı hak ettiğinizde, fazla olanın tamamını az olanın yarısını aynı anda alacaksınız...

slm bülent abi ben %100 iş göremez bakıma muhtactır raporu ile 01 06 2009 tarihinden itibaren iş göremezlik maaşı alıyorum malulen emeklilik icin de ayrıca 1834 sıkorta pirim ğün ile 24 12 2010 tarihinde dilekce verdim
sgk yı aradıgımda malulen emekliligimin ikinci karar oldugunu ve beklemek zorunda oldugumu söylüyolar
tüm raporlarım tamam ve ankara tarafından da özür oranım kesinleştiği halde 15 aydır bekliyorum daha ne kadar da bekleyeceyim bilmiyorum.
bülent abi sen bana yardımcı ol nereye nasıl dilekce vereyim kime meil atayım sen bana yol göster bende maaşımı alayım

bülen abi sana zahmet olacak ama bir şikayet dilekcesi örneyi hazırlaman mümkünmü acaba

Ankara Valilği'ne

İş kazası sonucu %100 iş göremez bakıma muhtactır raporu ile 01.06.2009 tarihinden bu yana sürekli iş göremezlik geliri alıyorum. Bunun yanı sıra 5510 sayılı yasanın 25-26-27. maddelerine göre malulen emeklilik hakkımın da bulunduğunu öğrendim ve 1834 sigorta pirim günüme karşılık 24.12.2010 tarihinde malulen emekli olabilmek için xxx sigorta müdürlüğüne dilekçe verdim.
Ne var ki başvurumun üzerinden 15 ayı aşkın bir süre geçmesine rağmen emeklilik başvurum hala sonuçlandırılmadı. Oysa SOSYAL GÜVENLİK KURUMU ANKARA SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI'nda malulen emeklilik başvurularının 60 iş gününde sonuçlandırılması gerektiği açık olarak yazmaktadır.

Kaldı ki, 5510 SAYILI KANUNUN 4 ÜNCÜ MADDESİNİN BİRİNCİ FIKRASININ (a) VE (b) BENDİ KAPSAMINDA SİGORTALI OLANLAR İLE BUNLARIN HAK SAHİBİ ÇOCUKLARININ MALULİYET İŞLEMLERİ HAKKINDA TEBLİĞ'in (Resmî Gazete: 28 Eylül 2008 / Sayı: 2701) aşağıdaki açık maddesine göre iş kazası tespiti ve sürekli iş göremezlik gelirinin bağlanmış olması, maluliyet oranında işgücü kaybının da tescilini sağlamaktadır.

Sağlık kurulu raporlarının değerlendirilmesi ve itirazlar
MADDE 8: [...]
(2) Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) ve (b) bendi kapsamındaki sigortalılardan geçirdiği iş kazası veya tutulduğu meslek hastalığı sonucu meslekte kazanma gücünün en az % 60’ını kaybettiği Kurum Sağlık Kurulunca tespit edilenlerden malullük aylığı bağlanması için ayrıca, yeni bir sağlık kurulu raporu istenmez.

Bi başka deyişle zaten %100 oranında işgücü kaybımın olduğu SGK kayıtlarında mevcut olduğundan, ekstra bir rapor süreci de söz konusu değildir.

İş bu gerekçelerle 60 iş gününde sonuçlandırılması gerektiği halde 15 aydır sonuçlandırılmayan malulen emeklilik başvurumun sonuçlandırılması için gereğinin yapılmasınız, görevde ihmali bulunan personel hakkında idari soruşturma açılmasını ve tarafıma yazılı olarak bilgi verilmesini arz ve talep ederim

ad soyad
imza

tc kimlik numarası
adres
telefon

bülent abi cook sagol allah razı olsun senden yazdıgın şekilde ankaraya yolladım inşallah kısa zamanda olumlu sonuc alırım

Ankara'ya yolladım ne demek? Sen Ankara'da yaşamıyor musun? Ben Ankara SGK'ya başvurdun diye Ankara'daki şikayet merciine yönlendirdim...

abi iş kazası eskişehirde oldu eskişehir sgk ya emeklilik dilekcesi verildi ben şu an ankarada degil samsunda yaşıyorum

Eğer malulen emeklilik dilekçeni Eskişehir SGK'ya vermişsen, o zaman Eskişehir valiliğine yazmalısın: İletişim

Ayrıca eskişehir SGK'nın hizmet standartları 90 günmüş. Dilekçedeki 60 günü 90 gün olarak değiştir.

abi eskişehiri telefon ile aradıgımda senin aylıgın ikinci karar oluyor onuda ankara bekletiyor deyip ankara ile baglantı kurmam gerektigini söylüyorlar ankarada nereye başvurmam gerektigini soruyorum ben bilemem diyerek baştan savma yapıp telefonu kapatıyorlar

Anladım kardeşim. O zaman yukarıda yazdığım şekilde Ankata valiliğine şikayet dilekçesi gönderebilirsin.

abi ankaraya da eskişehire de bimerede yazdım yolladım sonuc beklemedeyim yardımların icin coook teşekkür ederim iyiki varsın

slm bülent abi yazdıgın dilekceyi eskişehir valiliğine yollamıştım valilikten dilekceniz işleme kondu diye beni aradılar.
evrak takibe baktıgımda şu sonuc cıkıyor.
127.03.2012ESKİŞEHİR SGİM PERFORMANS YÖNETİMİ VE KOORDİNASYON SERVİSİNEELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ
227.03.2012ESKİŞEHİR SGİM PERFORMANS YÖNETİMİ VE KOORDİNASYON SERVİSİNEZİMMETTEN ÇIKARILDI
330.03.2012ESKİŞEHİR SGİM PERFORMANS YÖNETİMİ VE KOORDİNASYON SERVİSİNEDOSYASINA KONULDU
4EVRAK KAPANDI..
şimdi bu sonuca göre bizim dilekce ne olmuş oluyor.
abi bir de e. devleteden aylık bilgisine girdiyimde sürekli aldığım 8100 tahsis no lu iş ğöremezlik geliri haricinde
01 01 2011 tarihinde baglanmış 1100 tahsis nolu malulen emeklilik bilgisi cıkıyor (bu bilgi cok kısa süre öncesine kadar yoktu) ama bu bilgi şöyle.

aylık baglama oranı 0.00 ğöstergesi 0
hisse oranı 1/1 s.enson calştgı sktör özel
aylık tutarı tl birikmiş aylık tutarı 0
ek ödeme tutarı tl kesinti tutarı 0
banka banka şube
konturol muayne tarihi 20 02 2013 aylık tutarı
abi aynen böyle yazıyo şimdi bu aylık baglandı mı baglanmadı mı baglandı ise miktar neden yazmıyor kafam iyice karıştı abi ne olur bilgi ver yukarıdaki bilgilere göre ne olmuş oluyor benim ne yapmam gerekiyor.

Başvurun olumlu sonuçlandı ve kısa sürede maaş bilgilerin de oraya eklenecektir. :) Benim anladığım bu.

abi allah senden razı olsun 15 aydır bekliyordum senin sayende ilerleme kaydettik sen yardım etmeseydin daha cok körü körüne beklerdim abi allah sana saglık versin tüm dileklerin kabul olsun

Hele dur bakalım, anladığımız gibi olumlu sonuçlansın, sonra sevinelim :)

inşallah olumlu olur abi yeter bu kadar beklediğimiz

Evet aylığının bağlandığı anlamı çıkıyor buradan.
Zaten aylık tutarı bilgileri her zaman sonradan işleniyor oraya.
NBayağı da birikmiş alırsın bu durumda.
Ama 2013 Şubatında kontrol muayenen var unutma.

bülent abi sonunda ve senin yardımınla malullük aylıgım baglandı allah senden razı olsun.
abi aylık 373 tl ve 18 tl de ek ödeme var bu aylık az mı yoksa normalli.
abi 20 02 2013 de konturol muayenesi diyor bu muayene nasıl oluyor sgk dan bildiri kagıdı gelir mi yoksa ben direk hastaneye mi gidecem.

ÇOk sevindim konunun istediğin gibi sonuçlanmasına. Hayırlı olsun :)

Aynı anda hem sürekli iş göremezlik geliri hem de emeklilik hak edildiğinde, iki aylıktan fazla olanının tamamı, az olanın yarısı aynı anda ödenir.

Senin sürekli iş göremezlik gelirin aylık kaç TL?

Not: www.turkiye.gov.tr adresinde 4A Emekli Ödeme Bilgileri bölümünde ve 4A/4B Isgöremezlik Ödemesi Görme alanlarında ne yazoyor?

sayende işlemler hızlandı abi sen yol göstermeseydin ben daha cok beklerdim.
abi iş göremezlik geliri 1000 tl alıyorum.(rapr oranım %100 iş göremez bakıma muhtactır)
4a/4b işgöremezlik ödemesi görme bölümünde (Sisteme kayıtlı işgöremezlik ödeme bilginiz bulunmuyor)yazıyor ama ben işgöremezlik alıyorum anlamadım bunu şimdi.

Tamam, iş göremezlik gelirin fazla olduğu için onun tamamını alıyorsun, 780 tl olan malulen emekli maaşının da yarısını alacaksın.

Orada görünmemesinin ne anlama geldiğini bilemiyorum.

selam bülent abi bildiğin ğibi sayende 15 ay sonra baglanan malüllük aylıgımı almaya bu ğün postaneye gittim oradaki memur malullük aylıgın baglanmış bunu almaya başlayınca önceki aldıgın iş ğöremezlik aylıgını sgk ya iptal ettirmen gerekir yoksa sonra başın agrır dedi. şimdi böyle bir durum var mı yoksa ptt memuru yanlış mı biliyor bülent abiii akıl ver saygılarımla abi

Yanlış biliyor...

Sürekli iş göremezlik geliri hiç bir şart altında kesilmez. Sadece, aynı anda hem sürekli iş göremezlik hem de emeklilik maaşı hak edildiğinde, iki maaştan fazla olanının tamamı, az olanını yarısı ödenir, o kadar. Bu da zaten sgk tarafından otomatik olarak yapılır. Sizin ayrıca bir işlem yapmanıza gerek yok.

Üst Alt