Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emeklilik maaşım ve ikramiyem ne kadar olur?

Primus inter pares

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Tüm hizmetlerim şu şekildedir:
2003 - 2004 : Yedek Subay - (EMEKLİ SANDIĞI)
2006 - 2010 : Kamuda işçi statüsünde büro personeli - (SSK)
2010'dan bu yana: Devlet memuru (EMEKLİ SANDIĞI)

SSK'lı (4a) toplamda 1510 gün prim günüm var. ABO oranımı bilmiyorum. 2010'da istifa edip memuriyete geçtim. 4a'lı hizmetlerim şu şekildedir:
2008 öncesi = 890 prim günü ve o günün parasıyla o 890 günde toplamda 43.000 TL ssk matrahı gözüküyor.
2008 sonrası = 620 prim günü ve o günün parasıyla o 620 günde toplamda 45.000 TL ssk matrahı gözüküyor.

%68 engelli raporum bulunmaktadır ve bu yıl malulen emekli olabileceğim sistemde görünmektedir. Emeklilik tarihi doğru mudur ve malulen emekli olursam alacağım maaş ve ikramiye nedir? İşçi statüsündeyken istifa etmiş olmamın malulen emekli maaşıma ve ikramiyeme olumsuz etkisi olur mu?
Teşekkürler..

Şu an maaşa esas derece kademem 5/1, emekliliğe esas derece kademem ise 4/3. Malulen emekliliği hak ettiğim dönemde yani bu yıl sonunda maaşa esas derece kademem 5/2, emekliliğe esas derece kademem ise 3/1 olacak.

Gelecek olan cevap eminim bir çok kişiyi de aydınlatacaktır.

Primus inter pares

Maluliyet cetveli'ne göre malul sayılacak işgücü kaybınız varsa evet, ilk sigortalı olduğunuzdan bu yana 10 yıl geçtiği ve bu arada 1800'den fazla prim yattığı için malulen emekli olabilirsiniz.

İkramiye ve maaş konusunu bilemiyorum.

Üst Alt