Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malülen emeklilik mi özürlü emekliliği mi?

ahmet64

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar 26 yıllık devlet memuruyum..Yaşa takılıyorum. Yüzde 45 ile emekli olmak ile yüzde 60-70 özür oranı ile emekli olmak arsında maaş açısndan bir fark var mıdır?Şu an elimde yüzde 45 rapor var.Ama hastalığım ilerledi istersem yüzde 80 raporda alabiliyorum.(4. evre kanser)

Malülen mi yoksa yüzde45 raporla mı emekli olmalıyım?

Malülen emekliler yüzde 10 fazla mı maaş alır?

Memurlukta özür oranı emekli maaşını etkilermi?

Yoksa çalıştığın yıla derece kademene göre maaş alırsın?

26 yıllık öğretmenim emekli olursam 20 yıldan emekli olmuş gibi mi maaş alırım?

Son düzenleme:
En yüksek oranlı rapora karşılık emekli olun.

% 10 yüksek maaş başka birinin sürekli bakımına muhtaçlık söz konusu ise mümkün oluyor. Ama yine de oranın yükselmesi maaş hesabına az da olsa etki eder.

26 yıllık süre üzerinden emekli maaşınız ve ikramiyeniz hesaplanır.

Bülent bey kafama takıldı şimdi ben %67le emekli oldum, kontrol muayeneleri sonunda aldığım son raporda oran %81 (Ağır Özürlü) maaş bağlanırken %67 raporumda agır özürlü yazmıyordu, son raporumdan kaynaklı maaşımda (-) (+) diğişiklik söz konusumudur?

Yok, zaten emekli olmuş kişilerde bir fark yaratmaz. Sadece Başka Birinin Sürekli Bakımına Muhtaçlık söz konusu ise emekli maaşında bir artış talebinde bulunulabilir.

Eşim bana bakıyor ve evde bakım parası alıyor, bu durumda bende bu artış talebinde bulunabilirmiyim?

Üst Alt