Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Malülen emeklilik müracaatı eksik evrak nedeniyle reddedilmiş!?
Ankara 20 nisanda eksik evrak denildi fakat daha şimdi haberim oluyor.. Nasil eksik evrak anlamıyorum ne yapmam lazim nereyi aricaz. Gonderdigimizde yine beklicezmi 4 ay anlamadim gitti. Yardim bekliyorum %87 tam bagimli süresiz raporum var.. Malulen tekrar heyet istiyo alamam diye korkuyorum.
Engelli vergi indirimi belgesi başvurunuz için Ankara-Gelir İdaresi Başkanlığı Merkez Sağlık Kurulu engelli sağlık kurulu raporunuzda bahsedilen rahatsızlıklarınıza verilen oranları teyit etmek için sizden bazı belgeler istemiş olması muhtemeldir.Bu sebeple Ankara-Gelir İdaresi Başkanlığı Merkez Sağlık Kurulu'nun sizden talep ettiği engelli vergi indirimi belgesi başvurunuz için talep edilen tüm belgeleri ve istekleri tamamlamanız gerekmektedir.
Diğer taraftan Malulen Emeklilik başvurusu yaptığınızı belirtmişsiniz.Engelli Sağlık Kurulu raporunuzun (hastaneden aldığınız rapor) olması veya sizin bahsettiğiniz gibi süresiz ,tam bağımlı ve % 87 engel oranına sahip olmanızın malulen emeklilik başvurunuzla hiç bir ilgisi veya bağlantısı yoktur.Çünkü engelli sağlık kurulu raporuna sahip olmanız veya olmamanız,engelli vergi indirimi belgesine sahip olmanız veya olmamanızın hiç bir önemi olmadığı Malulen Emeklilik işlemlerinde SGK emeklilik servisine başvuruda bulunduğunuz zaman sizi engelli sağlık kurulu raporu aldığınız yönteme benzer ancak engel oranı yazılamayan,sadece maluliyetinizi olup olmadığını tespit edileceği bir rapor almanızı talep etmektedir.Zaten anladığım kadarıyla maluliyet tespiti raporu talebi size yapılmıştır.
Maluliyetinizin tespiti için sizden istenen raporu için bir hastaneye SGK kurumu tarafından sevk edileceksiniz.İlgili hastane sizi gerekli muayene ve heyet durumu ile inceleyerek hakkınızda bir karar raporu çıkartacaktır.Size teslim etmeden direk SGK kurumuna gönderecektir.Maluliyet tespiti raporunuzun sonucunu SGK kurumu bir kez daha inceledikten sonra nihai kararı verecektir.
Bu bağlamda maluliyet tespiti raporunu işlemlerini yapmadan Malulen Emeklilik işlemlerini başlatabilmeniz mümkün değildir.
Merhaba,sorduğunuz sorunun yanıtı Gelir İdaresi Başkanlığı Merkez Sağlık Kurulu -Ankara heyetinin ve kurum çalışanın verebileceği bir cevaptır.Süre konusunda herkesin deneyimi farklı olmakla birlikte sürecin yönetimi ilgili heyete aittir.Bu konuları ilgili Ankara merkez sağlık kuruluna sormanızda büyük fayda vardır.Diğer her bilgi insanların kendi durumları itibari ile yaşadığı deneyime bağlı olarak farklılık göstermesi muhtemeldir.
Bu forum sitesinde Ankara Merkez Sağlık Kurulu'nun telefonları birçok kez paylaşmışlardı.Araştırmanız halinde mutlaka ulaşabileceğinize inanıyorum.Telefon ulaşmak zor gibi gözükse de mutlaka daha doğru bir sonuca varacağınızı tahmin ediyorum.
Merhaba,sizin adınıza çok üzüldüm.Yüce Rabbim'den dilerim hakkınızda hayırlısı olsun İnşAllah.
Malulen emeklilik başvurusu için SGK emeklilik servisine başvuru yapabilirsiniz.Anladığım kadarıyla engelli vergi indirimi ile bir bağlantısı olup olmadığını merak ediyorsunuz.
Engelli Vergi İndirimi İle Emeklilik ve Malulen Emeklilik sisteminin başvuru yolları, süreçleri ve yönetmelikleri birbirinden bağımsız ve farklıdır.Buna bağlı olarak sonuçları da farklı olabilmektedir.
Teşekkür ediyorum sağ olasın benim anlamak istediğim red geldi ya Ankara'dan öbür taraftan red olurmu
Yani birisi yazmış onaylanmaz diye başvurabilir miyim acaba yani kısaca şöyle söyleyeyim ben şimdi kalkıp gidip sgk malulen emekli olabilir miyim prosedür olarak bir engelim var mı yani vergi indiriminden ret aldım buraya baş vuramazsın gibi bir kanun var mı %64 özur oranım. Ankara sanırım yaşımdan dolayı vermedi 50 yaşındayım kendi emekliliğime 3 sene kaldı diğer tarafa yazmadığını gördüm uzun zamandır aradım seni burada buldum bana yardımcı olduğun için tekrar teşekkür ederim
%73 raporum varken sgk günlerim de 2000 cıvarı az olduğundan malulen emekliliğe başvurdum,tabii bu mevcut rapor işe yaramıyormuş,sil baştan hastane heyet vs süreci ve 5 ay sonra red geldi.zor da olsa mecburen çalışmaya devam ettim ve mevcut %73 raporla vergi indirimi için başvurdum,vergi indirimi onaylanınca 3600 günü tamamlayıp emekli oldum.Yani diyeceğim şu,malulen emekllikte uygulanan kriterler çok daha katı,%64 ile vergi indirimli emekliliğinizi onaylamayan sgk malulen hiç onaylamaz,malesef hiçbir şey kuralına ve hakkaniyete uygun işlemiyor ülkemizde.Tabii bu benim fikrim,yinede başvurup şansınızı deneyebilirsiniz
De-Kont ne yapayım.itiraz etsem hakem hastane falan nasıl oluyor bilemiyorum cok bunaldım .devletin doktorları bana engelli raporu verdi hemde 2 ayri hastane fakat ankara kabul etmiyor nasil olcak bilmiyorum