Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malülen emeklilik müracaatım reddedildi. Ne yapmalıyım?

kasırga73

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Malul emeklilik için başvurdum
Goz icin %22
Kalp rahatsizligi icin %30
Deniliyodu raporda
Dosya gazi antebe gonderildi ve reddedildi
Eve gelen zarfta öyle deniliyodu ben ne yapmaliyim??

malul emeklilik için tek rahatsızlıktan % 60 oran rapordan alman lazım, işe başlamadan sonra olmalı maluliyet.

kasırga73 malüliyet icin tek hastalıktan %60olması lazım malüliyet olmazsa tekrar engelli raporu alın vergi indirimi alıp emekli olabilirsiniz

bağkur engelli emeklilikte vergi indirimine gerek yok. oranlar toplanıyor galiba, % 40 gerekli en az.

Merhana oturanboga abicim adim Faruk 1986 dogumluyum
Ssk girisim 01.12.2000
Ssk dan 1551 gunum var.
28.08.2013 tarihinden beri bagkurluyum ve halen devam ediyorum bagkurdanda gun sayimda 2775.
Ve göz rahatsizlim var bu yuzden askerlikte yapmadim ve gozlerim simdi daha cok kotu
Ssk ya gittim beni vergi indiriminden emekliye ayirin dedim onlarda dediki bagkurlular vergi indiriminden yararlanamazlar dedi ama bagkurlular malulen emekli ola bilirler tamam dedim kurum beni ildevlet hastahanesine sevk 25.03.2021 ettiler heyyete girdim ayni gün raporun bir nushasini verdiler gozun bi sürü hastaligini yazmislar goz için %65
Kalp hastaligida %20
Raporun sonunada
Maluliyet bildirir raporudur diye yaziyordu
Ve bu rapor hastahane tarafindan ssk ya gonderilecek mis ve ssk da gazi antep bilmem hangi kuruma godereceklermis
Sizce bunun sonucu ne olur? ve ben bunu nasil nerden takip ede bilirim
Bu arada kusuruma bakmayin nereye yazacagimi bilemedim buraya yaziyorum

Ve bu rapor hastahane tarafindan ssk ya gonderilecek mis ve ssk da gazi antep bilmem hangi kuruma godereceklermis
Sizce bunun sonucu ne olur? ve ben bunu nasil nerden takip ede bilirim

kasırga73

Bağkur'dan emeklilik başvurunuzu maluliyet bağlamında almış görünse de aslında olacak olan şu: oran yazılı rapor ssgk'ya gidecek, sgk size "durumunuz maluliuyeti gerektirmiyor, malulen emekli olamazsınız" diye yazı yazacaki siz de onlara "o zaman %40 üzeri raporuma karşılık 5510 28'e göre erken Yaşlılık emekliliği yönünde işlem yapılmasını arz ediyorum" diyeceksiniz, onlar da sizi emekli edecek.
Not: aşağıdaki şartlarda oran verileceğini varsayarak yazdım:

bagkur.PNG

OturanBoğa abicim öncelikle bana cevap verdiginiz icin cok tesekkur ederim.
Peki bana verilen raporda suresi ve ozur oranin toplami'da yazilmamis göz için %65 kalp hastaligi icin %20 denmis bu raporla dediginiz olurmu yada sakatlik raporu icin hastahaneden yeniden randevu almalimiyim?

OturanBoğa

direk engelli emekliligi için müracaat edilmiyormu ediliyor benim bildigim 28 maddeye göre derseniz engelli emekliligi için sevk yapılıyor

OturanBoğa

Merhaba bu yazdığınız cevaba istinaden soruyorum mumkunse cevaplarmısınız.
benim elimde % 45 raporum var ve bagkurdan emekli olmak istiyorum. gün koşulları vs de tamamsa. Sadece raporumu verip emekli olabilirmiyim yoksa illaki hastaneye mi sevk gerekiyor yeniden heyetemi girmek gerekiyor.
teşekkurler

kasırga73
Hiç bir sorun olmaz.

(Gölge)
Normalde evet, ama maalesef Bağkur çoğu zaman önce maluliyet alıyor sonra yaşlılığa döndürüyor

haktan207
İlle de sgk'nın sevki gerekli

OturanBoğa slm abicim ssk'dan bugun zarf geldi diyarbakir dicle unuversite tip fakultesi arastirma hastanesine sevk etmisler beni o hastahane bizden 350km uzaklikta gidis gelis 700km oluyor nasil gidicem nasil yapacam hic bilmiyorum ne yapmam gerek?
Bide ayriyeten yüzde 72 daimi oranlik raporumda var ne yapmam gerek?

kasırga73

Maalesef sevk edildiğin hastaneye gitmen gerek. Eğer bu imkansızsa, sigorta müdürlüğüne buna dair gerekçeyi sunup daha yakında bir hastaneye sevk talep edebilirsin.

Merhaba bulent abi Banada ankaradan zarf geldi işe ilk giris saglik raporu eksik denilmis onu nasil nerden ala bilecegim ben 2000 yilinda bir şirkette calismistim ve hatirlagim kadariyla o şirket bende saglik raporu istememisti istemis olsada vermis olsamda o sirket artik yok nasil yapacagim yani 2005 is cişimdan sonra o şirket bidaha goremedim. 2013 vergi mukelefi oldum ve halende devam ediyorum bana yardimci olacak birileri varmi bir yol gosterecek kimse varmi? Allah rizasi icin bilgisi olan bana yazssin

kasırga73

İlk işe girişte raporun olup olmaması neyi değiştirecekmiş? Zarfta tam olarak ne yazıyor?

Hocam bana gelen zaftaki evragi faceden gonderdim size gozlerim iyi gormiyor oyuzden buradan nasil paylasacagimi bilemedim

Hocam

Zarfta tüm içeriğini yaziyorum.
EMEKLILIK HIZMETLERI GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE
Maluliyet ve sağlik kurulları daire başkanliğı
ANKARA
xxx 4/b sicil numaralı FARUK xxx müdürlüğümüze 28.06.2021 tarihinde maluliyet Tespit kararina (5510/28-5.fikra) dilekcesi olup dosyasinin kurulunuzca da incelenmek üzere yazımız ekinde gönderildigini ve belirtilen konulara ilişkin görüşünüzün bildirilmesini;
Bilgilerinize arz ederim.

Sigortalinin:
Ad soyad :FARUK xxx
Tc kimlik no : xxx
En son sigortalilik hali :5510 S.K(4b)
Sigortalinin sevk icin muracaat tarihi :28.06.2021
Ilk işe giriş tarihi :15.12.2000
Ilk işe giriş saglik raporu :yok

EK:
1-maluliyet dosta evraklari (38 sayfa)

Zarfin icindeki hepsi bu dur hocam ne yapmaliyim bilemiyorum bana yardimci olursabiz cok mutlu olurum saygilar hocam

kasırga73

Ama bu size hitaben yazılmamış ki. Kurum iç yazışması bu. Sizden bir şey isteyen var mı?

Valla ilcedeki sgk ya gittim burdaki memurlarda bişey bilmiyo birine sordum oda bakti yaziya dediki bana bak burda senden ilk ise giris saglik raporunu istemis dedi getirmezsen islemlerine devam edilemez dedi okadar:) yarin yine gidecegim insallah direk sgk daki mudurle gorusecegim bakim mudur ne diyecek odanda ulumlu bisey alamazsam sgk il müdürlüğüne gidecegim. saygı değer abicim ilgi ve alakaniz icin cok tesekkur ederim ALLAH sizden razi olsun

Merhaba bulent abi dedigin gibi o zarf yanlis gelmis bana ama guzel haber su ki sgk dan aradilar beni dosyaniz geldi pazartesi sabahi gelin sizin emeklilik islemlerinizi yapalim dedi pazartesi insallah emekliyim
Tum yardim ve bilgileriniz icin teşekkür ederim

Üst Alt