Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emeklilik raporu ile erken emekli olabilir miyim?

presso

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Ben malulen emeklilik için baş vurdum hastalıklarımı doktorlar kontrol etti kalpten %50 cildiye %5 göz %3 verdi 12 mayısa heyete sıra verdiler yani bu rapor aynımı çıkar çıkarsa %58 yapıyor malulen emekli olamıyorum aynı raporla vergi indiriminden emekliliğe müracat edebilirmiyim sigorta girişim 01 01 1991

Direk sgk kabul etmez oraporu Defterdarlığı baş vurup vergi indirimini onaylatirsan pirimde yeterli ise olursunuz

presso, Ben'de malulen emeklilik için baş vurmuştum,
Ankara SGK kabul etmedi.
KTÜ' farabi hastanesine sevkettiler az sonra gideceğim Allah kısmet ederse.
3 aydır boşuna zaman kaybetmiş oldum kardeş, billginiz olsun diye yazdım.

primim 23 sene yeterli olur herhalde defterdarlık raporu kabul edermi onu merak ediyorum malulen için aldığım raporu allakasi

Rapor rapordur yeterli oran verilirse kabul ederler büyük olasılıkla ne amaç la alındığının önemi yok

allakasi, ''Rapor rapordur yeterli oran verilirse kabul ederler ne amaç la alındığının önemi yok'' demişsiniz !

Bende malüliyete başvuramak suretiyle %46 oran almıştım.
Rapor rapordur'da benim raporumda'ki oran, müsvete'si mi oluyor şimdi ? tekrer yazıyorum kabul etmezler..

Ben'de malulen emeklilik için baş vurmuştum, Ankara SGK kabul etmedi. bu gün yeni rapor için başvurdum

Hocam malulen emeklilik ile erken emeklilik ayrı şeylerdir.
Siz malülen emeklilik için başvurursanız raporunuzda oran yazmaz,ve malüliyet cetveline göre özrünüz bulunur.

Raporu size verdilerse SGK ya değil defterdarlığı vergi indirimi için baş vuracaksiniz yeterli oran olmadığı için SGK kabul etmez kabul edecek kurum defterdarlık tır şayet raporu size verdilerse genelde malulen emeklilikte oran yazmaz ve elden rapor vermezler

Malüliyete başvuramak suretiyle almış olduğum raporum var oranıda %46.. bende 'malüliyet raporlarında oran yazmaz' diye biliyordum ama benim raporum malesef oranlı.

presso rapor üzerinde oran bulunursa o raporla vergi indirimi için defterdarlığa başvurabilirsiniz: http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html

Bu hakkı elde ettikten sonra emeklilik kriterleriniz (ssk statüsünde emekli olacağınızı varsayıyorum):

2008_oncesi.PNG

bülent bey raporun üzerinde oran bulunmazsa tekrarmı başvuracağım yardımlarınız için teşekkür ederim

Evet. Raporda oran bulunmalı ki vergi indirimi için değerlendirmeye alınabilsin

maluliyet için baş vurum kabul edilmemiş kalp % 50 verdi piskiyatri % 25 verdi cildiye % 5 verdi göz % 3 verdi yani toplam % 83 sgk çalışma gücünüzün % 60 ını kaybetmediğime karar vermiş bu nasıl iş anlamadım ben şimdi vergi indiriminden emekliliğe baş vurabilirmiyim 01 01 1991 bağkur girişliyim 2006 dan beride sigortalıyım yardımlarınızı bekliyorum

Malesef oranlar sizin hesapladığınız gibi düz mantık toplanmıyor, birden fazla rahatsızlık söz konusuyken balthazard formülü devreye giriyor.
Verdiğiniz rakamlara göre rapor oranınız %65 olur ancak malulen emeklilikte balthazard formülü uygulanmaz, tek rahatsızlık geçerlidir, en yüksek oranlı rahatsızlığınız değerlendirilir diğerleri dikkate alınmaz.

peki ben şimdi vergi indiriminden emekliliğe baş vurabilirmiyim baş vurabilirsem neler yapmam gerekir acaba

Evet vergi indirimi alıp erken emeklilik için gerekli şartlar oluştuğunda başvurabilirsiniz.
Gerekli süre ve prim şartlarını yukarıda OturanBoğa paylaşmış.

Arkadaşlar bir soru malulen emekli olan biri daha sonra erken emekli olabilir mi?

Cym

Çalışırsa olabilir.
Yada primleri tamam ise olabilir. Mutlaka bir işte çalışıyor gözükmesi ve malül maaşına veda etmesi gerek

vergi indiriminde faydalanmak için ben bursa inegölde ikamet ediyorum inegöl vergi dairesinemi müracat ediceğim acaba

bu bir bilgimi yoksa görüşünüzmü?
@Cym

Çalışırsa olabilir.
Yada primleri tamam ise olabilir. Mutlaka bir işte çalışıyor gözükmesi ve malül maaşına veda etmesi gerek

OturanBoğa

Bülent bey benim bir merakım var.
Vermiş olduğunuz cetvel, Dip tarafından verilen Vergi indirim rapor yüzde mi?, vergi indirim başvurusu sırasında hastane rapor üzerindeki oran mı? hangisini dikkate alacağım.
çünkü oranlar farklı?

Cym
Malulen emekli biri daha sonra emekli aylığını kestirerek çalıştığında busüreçte vergi indirimi de alarak prim ve süre şartlarını yerine getirdiğinde evet erken emekli olabilir.
2.soruya cevap olarak; vergi indiriminiz kaçıncı derece ise ona bakacaksınız oranlara takılmayın

tekrar vergi indirimi için rapor aldım bugün kalpten % 60 cildiye %10 göz %2 verdi 15 yıl sekiz ay bağkur ödemişliğim ve 3240 sgk günüm var sizce emeklilik için durumum ne olur yarın vergi dairesine müracat ediceğim şimdiden yorumlarınız için tşk ederim daha sonra nasıl bir süreç izlemem gerekir acaba

presso
Raporu bireysel başvuru ile aldığınız anlaşılıyor,
İşyerinizden alacağınız orada çalıştığınıza dair bir belge ve raporunuzla vergi dairesine başvuracaksınız.
Raporunuz vergi dairesi tarafından Ankara'ya maliye merkez sağlık kuruluna gönderilecek, kurul raporunuzu inceleyerek karar verecek.
Raporunuz ve karar tekrar vergi dairesine gönderilecek. Vergi dairesi de karara göre işyerinize sonucu gönderecek.
Bu aşamadan sonra sgk ya erken emeklilik için başvuracaksınız.
Vergi indiriminiz hangi dereceden verilirse verilsin süre ver prim şartlarınız fazlasıyla yeterli.

Ufukalp raporumu bireysel başvuru ile almam bi sıkıntı yaratırmı diğer bi forumda yaratabileceği söyleniyor ama ben vergi dairesine müracat ettiğimde bana herhangi bi sevk vermediler herhangi bi devlet hastanesinden rapor alabilirsin dediler bende bireysel başvuru ile alıp diğer evraklarımıda tamamlayıp vergi dairesine müracat ettim ama bu rapor kafamı kurcalıyor

Hayır, hiç bir sıkıntı olmaz.
Sıkıntı olabilecek durum şöyle olabilir; birisinin elinde bireysel alınmış ama mesela 2010 yılına ait rapor vardır, vergi indirimi için de yürürlükteki son yönetmeliğe uygun rapor istenmektedir. Şu an yürürlükteki son yönetmelik tarihi Mart 2013 olduğundan elindeki rapor kabul edilmez. Başka türlü sıkıntı olmaz merak etmeyin.

teşekür ederim yardımlarınız için Ufuk bey

onur1975 2006 yılından beri sigortalı çalışıyorum daha öncesi bağkur 1991 2006 arası

Üst Alt