Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emeklilik raporuna itiraz sonrası süreç nasıl işliyor?

asilçocuk

Üye
Konular
71
Reaksiyonlar
0
Kardeşim malulen emeklilik raporuna itiraz etmek istiyor,itiraz sonrası tekrar yeni rapor için heyete mi girmek gerekiyor,yoksa itiraz dilekçesi incelenip direkt olumlu veya olumsuz cevap alınıyor?

% 60 altı oran verilmiş.Ama şiddetli astım hastası ve devamlı ilaç kullanmak zorunda.İtiraz ettiğimizde direkt evet veya hayır cevabı mı gelir,yoksa başka hastaneye mi gönderilir?

Sosyal Sigorta Yüksek Sağlık Kurulu önceki rapora bakıp karar verir. Eğer siz bahse konu rapora itiraz ediyorsanız, kurula itiraz etmeden önce yeniden sevk almayı deneyebilirsiniz (böyle bir prosedür var mı bilmiyorum). Eğer sevk verirlerse, o zaman o yeni rapor da Kurum Sağlık Kurulu'Nda yeniden incelenir ve Yüksek sağlık kuurlu'Na gönderilip, itiraz o haliyle değerlendirilir.

her ikisinide yapabilir büyük ihtimal başka hastaneye sevk istiyorlar

Kardeşimin daha önce raporu yoktu.Yeni kanuna göre astım-koah üzerinden malulen emekli raporu için başvurdu.Önce Şiddetli koah tanısı kondu daha sonra da şiddetli astım dendiği halde oran %60 ın altında diye sonuçlandırmışlar.

Üst Alt