Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emeklilik şartları nelerdir?

mefo

Üye
Konular
29
Reaksiyonlar
0
merhabalar arkadaşklar bir sorum olacak engelli emekliliğinde 2008 öncesinde ssk lılığı bulunan ve eski kanun da 3/2 lik oran %66,6 ise yenikanunda %60 mıdır ? ve doğru anlayabildiysem yeni yasada 2008 öncesinde ssk sı bulunan 3/2 lik bir raporu bulunan 3600 gün ve 15 yılda emekli olur diyor,şimdi buna göre bu oranı %66,6 lık bir rapor almak zorundamıyım yada yeni yasalara göre %60 lık oran yeterli olurmu ? oturan boğa ya ve arkadaşlara saygı ve selamlarımla .

Malulen emekli olabilmeniz için 10 yıl 1800 gün prim ve 60% üzerinde raporunuz olması gerekmektedir. Eski kanun ile işimiz yok artık her şey yeni kanuna göre yapılıyor.

peki ben bişey sormak istiyorum
sgk girişim 2001 ve uzun süre çalışmadım daha sonra 2010 da kalp hastalığından dolayı %60 rapor aldım ve 2011 de en gelli çalışan olarak bir yerde sgk lı işe girdim ve pirim gün sayım 1800 ün altında ben emekli olurken 1800 günden emekli olabilirmiyim yoksa 3600 günden mi emekli olucam
şimdiden teşekkürler

sayın otran boğa ve ilker bey sormak istediğim malulen emeklilik değil ,özürlü emekliliği 2008 yılında çıkan yasa dikkatle iinclemeye çaıltım yanlış anlamadıysam ssk sı 2008 öncesi olupta malul olacak derecede hastalığı ve özrü bulunanlar malullük hakkından yararlanamyanlar çalışma gücünün 3/2 sinin kaybı olanlar 15 yıl 3600 günle emekli olabilir diyor bu oran şu anda yüzde 60 mıdır ve yeterli olurmu ? özürlü emekliliğini sormaktayım teşekkür ederim slm ve saygılar.

1 ekim 2008'den önce sigortalı olup emekliliği 4a (ssk) statüsünde gerçekleşecek olanlar -defterdarlıktan sakatlık indirimi elde etmeleri şartı ile- şu kriterlerde erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanırlar:

2008_oncesi.PNG

malulen emeklilik

slm arkadaslar malulen emeklilik ile iligili bir sorum olacak sizlere malulen emeklilikte tekrar muayeneye çağırmalar nasıl olur ve raporda sürekli diye ibare yer alıyorsa yine de malulen emeklilikte kontrol muayenesine çağırırlarmı saygılar teşekkürler...:confused:

Kontrol muayenesi isteyip istememek tamamen SGK'Nın inisiyatifinde. Bu konuda önceden bir şey söylemek mümkün değil. Ama iki şekilde uygulanır genelde:

1- Rapor Sürekli iser kontrol istenmez
2- Rapor psikolojik nedenlerle oran içeriyorsa kontrol muayenesi istenir.

Üst Alt