Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malülen emeklilik sonrası ehliyetime el kondu!?

dogan3200

Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
0
Slm malülen emeklilik ehliyetim el kondu ne yapmam lazım % 71 malülen emekli oldum sgk emniyeti yazı ile xxxx şahız malülen emekli oldu ratsızlıdan dolayı sürüçüye el verişlimi değilmi diye beni hastaneye muhane ol gel dedi bende ağır uyku apnesi çıktı acaba ehliyetimi bir daha alamayacakmıyım

Doktorun insiyatifinde doktor olumsuz rapor vermez ise ehliyetini alirsin rapor olumsuz cikarsa maalesef iptal olur ehliyet

Sürücü yönetmeliği'nde ilgili bölümü aşağıya kopyalıyorum. Durumunuz ehliyet almaya elverişli ise, yeni bir rapor alıp Emniyet'ten ehliyetinizi geri alabilirsiniz:

(3) Uyku bozuklukları (Obstrüktif Uyku Apnesi Sendromu, gündüz aşırı uyuklama hali) ile ilgili;
a) Her sürücü adayına uygulanacak anketin incelenmesi sonucunda horlama, tanıklı uyku apnesi ve/veya yoğun gün boyu uyuklama hali olup ilgili uzman hekim tarafından Obstrüktif Uyku Apnesi Sendromu olduğu düşünülen adaylardan polisomnografi raporu istenir. Profesyonel ehliyet talep eden 45 yaşından büyük ve vücut kitle indeksi 25 ve üzerinde olanlardan ise mutlaka polisomnografi raporu istenir (Bu kişiler çalıştıkları sürece her sene bu testi tekrarlamak ile yükümlüdürler.)

muratoto
Malulen emeklilikte oranlar genelde yüksek olduğundan sürücü belgesi sorgulaması için emniyete bildirim yapılabiliyor.
Ama bu malulen emekli olanın sürücü belgesi iptal edilir demek değil, hastaneye sevk edilerek sürücü olup olamayacağı yönünden değerlendirilir sonuca göre işlem yapılır.
Erken yaşlılık emekliliğinde ise böyle bir uygulama yoktur.

nihayet ehliyetimi geri aldım çok sevinçliğim olmasaydı yarım dünya gibi yaşayacaktım

dogan3200

Çok sevindirici bir haber. Gözünüz aydın. :)

Süreç nasıl gelişti acaba?

[FONT=sans-serif]bende ağır uyku apnesi [/FONT][FONT=sans-serif]var tıp fakültesi vermişti raporu... Emniyetde devlet hastanesine sevk etti gittim tekrar uyku cihaza bağlanacaktım bende kendi doktorum göğüsçü gittim tıpa hocamla aram iyi idi durumumu söğledim bana recete kaşeli ilgili makama diye recete yazdı şu yazıyordu hastamız [/FONT][FONT=sans-serif] ağır uyku apnesidir gece bipap cihazı kulandığında gündüz şikayet bulunmamaktadır diye ben paçayı bu şekilde yırttım ama tıpdaki doktorum vermemiş olsaydı ehliyetim malesef alamayacaktım

[/FONT]

Bende de dün aynı şey oldu ehliyetimi aldılar ben kolostomi liyim acaba olumsuz sonuç çıkar mı

Üst Alt