Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emeklilik sonrası kendi adıma işletme kurabilir miyim?

amber

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
6
Merhaba
Özel sektörde engelli statüsünde çalışıyorum malulen emekli olsam ve kendi üstüme iş kurabilir miyim. Konuyu internette araştırdım. kimi kaynakta yapabileceğimi, kimi kaynakta yapılamayacağı yazıyor. Konu hakkında bilgisi olanlar cevap yazarsa memnun olurum

@amber,

1 Ekim 2008 öncesi işe girişiniz varsa malulen emekli olduktan sonra 4B li (Bağkur) olursanız emekli maaşı kesilmez.

1 Ekim 2008 sonrası işe girişiniz varsa malulen emekli olduktan sonra 4B li (Bağkur) olursanız emekli maaşı kesilir.

Son düzenleme:
Bu 2008'de ne olmuşda ; kanun böyle değişmiş. Aynı mağduriyeti bende yaşıyorum. Çalışmaya kalksam maaş kesiliyor. Ayrıca maaşın kesilme durumu da var. Pozitif ayrımcılık yapmaları gerekiyorken bu uygulamayla mağdur edildiğimizi düşünüyorum

İlk sigorta girişim 2002
Uzun vade SGK 2008 temmuz ayından başlıyor 5000 gün den fazla prim günüm mevcut

@BnymnYldz,

Bu yazdığınız malulen emekli olanlar için geçerli değil. Malulen emekliler, 2008 öncesi girişli de olsa 2008 sonrası da olsa çalışamazlar. Kayıtlı çalışırlarsa emekli maaşları kesilir. Ancak, 2008 öncesi girişli olup, engelliliği nedeniyle erken emekli olanlar emekli olduktan sonra sgdp ödeyerek çalışırlarsa emekli maaşları kesilmez. 2008 sonrası girişli olanlar ise engelliliği nedeniyle erken emekli olurlarsa emekli olduktan sonra kayıtlı çalışırlarsa emekli maaşları kesilir.

Hiç birşey anlamadım emekliler ve eyt den erken emekli olanlar herkes çalışıyor engelli değiller neden engellilerin önüne taş koyarki bu devlet kahrolsun böyle adalete de sisteme de SGK niye var Allah'ını seven birisi açıklasın adı sosyal güvenlik kurumu ama milleti sonurmekten başka işleri yok

@barcan88,

Malulen emekli olanlar çalışırsa aylıkları kesilir diye ezbere konuşup yanlış bilgi vermeyin arkadaşlara.

Eklediğim tabloyu ve işaretlediğim yerleri iyi inceleyin konu sahibi arkadaşa yazdığım cevaba bakın geçerli olup olmadığını göreceksiniz 👇

Konu sahibinin sorduğu durumdan farklı bir örnek daha vereyim size malulen emeklilik ile ilgili,

1 Ekim 2008 öncesi işe girişi olan ve 4b Bağkur kapsamında çalışırken malulen emekli olan kişi daha sonra SGDP tabi olarak 4A kapsamında çalışabilir. Bunu da üstteki tabloda görebilirsiniz.

Son düzenleme:
1 ekim 2008den önce sigortalı olup daha sonra maulen emekli olanlar, malulen emekli olduktan sonra 4/bli yani baĝkurlu olarak kendi işletmelerini kurabilirler

Üst Alt