Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emeklilik sonrası yeniden rapor almak zorunda kalmak niye!?

loveforlife

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Bir yılı aşkındır SGK canımızdan bezdirdi. Hele ki anneciğimi. Bu sürenin neredeyse tamamını hastanede geçirdim. Rapır paralarımı yatırmadılar. Anneciğime her gidişinde yapmadıkları saygısızlığı bırakmadılar.
Bu arada maluliyet için Uludağ Üniversitesi'ne başvurduk. Sonrasında bize hiçbir haber gelmedi. Annem 21 Nisan'da emeklilik servisine gidip sordu.Raporlar gitmiş, maluliyet kabul edilmiş. Ancak bize haber veren falan yok! Evinize mektup gelecek dediler. Bekledik ama gelmedi. Raporumun son günü geldi bu arada.
Bugün işyerine gidip çıkış evrakları alındı. Mutlaka beni de istemişler SGK'dan. Mecburen gittim ben de. İnsanı insan yerine koymayan bir hanımefendi. Sürekli insan tersliyor. Bana 10 kere falan "BUNDAN SONRA ÇALIŞMAN YASAK!" diye bağırarak tekrarladı. Bize haber gelmediğini söyledik. Ben aradım sizi 21'inde demez mi?! 1 Mayıs'tan sonra emeklisin, evine mektup gelecek dedi. Haber verme olayına benzerse yandık!
Neyse sonra tekrar gidip sağlık karnesi servisinden değiştirtilecekmiş. Ben sürekli hastanedeyim bu arada ne olacak diyemedim bile, döver diye korktum. Raporu U.Ü'ne de sormuştuk. Onlar SGK'dan fotokopisini alabilirsiniz bizde örneği yok dediler. Neyse bu kadına bunu da sordum. Özürlü kartı çıkartmak ve diğer sosyal haklardan da faydalabilmek için. Ben bir şey veremem. Git bir devlet hastanesine paranla tekrar rapor çıkar dedi.
Biz hastalıktan beş parasız kalmışız onu düşünen yok. Velhasıl arkadaşlar. Forumları kısa süredir takip ediyorum. Gördüğüm kadarıyla çok bilgili arkadaşlarımız var. Bana yardımcı olur musunuz.
Ben şimdi bu işkenceleri tekrar yaşayıp, üstelik cebimden para verip tekrar rapor mu çıkarmalıyım?

İlk olarak Bimer'e o memur denen zatı şikayet ederim.Hala sonuç alamaz isem Valiliğe yazılı olarak müracaat eder o memurdan şikayetçi olurum.
Ben olsam,
Sgk ya dilekçe yazarım iadeli yollarım mecbur yollayacak başka çaresi yok .
Dilekçenin içeriği şu olabilir.
...../..../2012 tarihinde kurumunuza malulen emekli olmak için U.Ünv. sevk edildim.Hastaneden sağlık raporu nüshası istedim ama kurum raporu ve tethik lerin tamamını ssk ya göndermiş.Kurumunuzda bulunan dosyamdan sağlık kurulu raporumun ASLI GİBİDİR kaşeli olarak tarafıma verilmesi hususun da.

Yalnız, malulen emeklilik için hastanenin sgk'ya gönderdiği raporlarda oran yazmaz. Bu açıdan sgk size o raporu verse dahi bir işinize yaramaz. Maalesef durum bu. Maluliyet raporu aldığınız hastaneye gidip üzerinde oran bulunan durum bildirir rapor almalısınız...

Üst Alt