Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emeklilik sureci hakkında bilgi verir misiniz?

enes75

Aktif Üye
Konular
69
Reaksiyonlar
15
arkadaşlar merhaba, malulen emeklilik başvurusu yapıldığında itibaren ne kadar sürede sonuçlanıyor,yani sgk hastaneye rapor için sevk ettiğinde malullük raporu ne kadar sürede alınıyor ve alınan raporun onaylanması gibi işlemler.daha önce bu süreçleri yaşayan arkadaşlardan cevap rica ediyorum.

ben omurilk felç (of)olduğum için ret olma imkanı yok gibi bişey,peki bu şekilde sizin gibi 4 ayda işlemlerim biter mi? veya daha uzun daha kısa mı sürer?

Omurilik felcine dair ya MR olsun ya ürodinami ya da tuvalet kontrolü olmadığına dair başka bir test. Malulen emeklilik için sevk edileceğin hastanede bunardan biri yapılmazsa (ya da sende yakın zamanda yapılmış böyle bir test varsa, onları da götür giderken), SGK sağlık kurulu süreci uzatabilir.

Ama raporda sorun çıkmazsa, 2-3 ayda maaş bağlanır.

Malulen emeklilik sevk bilgisi?

Ben bugün malulen emeklilik için sgk'ya başvurdum,sgk beni haseki eğitim araştırma hastanesine sevk etti (epikriz raporlarım ve tedavim o hastanede olduğu için)

benim merak ettiklerim:
1)malulen emeklilik için üniversite hastanelerine sevk gerekmiyormuydu?
2)haseki eğitim araştırmada rapor alıp malulen emekli olan varmı?
3)sgk'nın bana verdiği sevk kağıdı ile randevu almadan direk gidebiliyormuyum?
(sgk'da bulunan yetkililer bana randevusuz gidebileciğimi söylediler)
4)emeklilik işlemleri süresince sağlıkta nasıl yararlanacam,bugün bağkuru kapattım

cevap verecek arkadaşlara teşekkür ederim

bülent abi bugün sgk'ya sordum,emeklilik işlemleri sürerken sağlık güvencesi ne olacak diye?bana verilen cevap:gelir testi yapıp gss olacaksın?
bülent abi haseki niye zor hastanedir?

yarın hastaneyi ararım kurul için randevu alınacakmı diye,detaylı bilgi alır burda paylaşırım.

Sağlık güvencesi açısından yukarıda aktardığım bağlantının bir çıktısını alıp sgk'ya sörmak lazım (keza, son 1 yıl içindeki sigortalılık haline göre 100 güne kadar sağlık güvenceli olabiliyrsun)

bülent abi hastaneye kurula gideceğim zaman ne götürmem gerek?

bu forumda bazı yazıları okumuştum 3 resim vs.?

Resim, nüfuz cüzdanın ve fotokopisi ve sevk evrakların

evet sağlık kuruluna SGK'nın verdiği sevk kağıdı ile randevu almadan gidilebiliyor burası doğru,ama randevusuz gidilen sağlık kuruluna muayene olmak için randevu veriliyor:) :) ben bugün gittim haseki eğitim araştırma hastanesi sağlık kurulana bana 18 kasım yani 2 ay sonra malulen emeklilik raporu için randevu verildi.

sayılı gün çabuk geçer:)

hayırlısı olsun.

neden 11 ay?çok uzun sürmüş sizin emeklilik,red kararı itiraz vs. bişeymi oldu?

malulen emeklilik işlemleri ara karar rezilliği

bundan 4 ay önce malulen emeklilik için SGK ya başvurdum,SGK beni hastaneye sevk etti,hastaneden randevu aldım 2 ay sonra bana randevu verildi sağlık kurulundan,heyete girdim aldığım raporu hastanenin SGK ya göndermeside 1 ay sürdü,1 ay da raporun sgk kurumun içinde dolaşmasıyla toplamda 4 ay süre sonunda bugün malulen emekliliğimle alakalı ARA KARAR diye saçma bi yazı bana geldi.

KARAR;
Yukarıda adı soyadı sigorta ve/veya tahsis numarası belirtilen sigortalı hakkında düzenlenen rapor ve dayanağı tıbbi belgeler incelendiğinde;

Bir üniversite veya başka bir EAH Nöroloji-FTR kliniğine sevk edilerek;
anamnezi (hastalığın olası veya bilinen başlangıç zamanını ve etyolojisini içeren),
muayene bulgular,tanısı,aldığı tedavi,planlanan tedavi,tedavi cevabı,sekel
oluşturup oluşturmadığı,plejisinin tipine göre olmak üzere FAS,Bruunstrom evresi,
Aschwort spastisite değerini,dört ekstremite kas güçlerini,idrar ve gaita inkonintansı,
mevcutsa ürodinamik ve anal manometri tetkiklerinin ve yorumlarının ekli olduğu uslübüne uygun SKR aslı ile yatışlarına ait epikrizlerin teminine,
-Asker terhis veya asker sakat belgesi
-2006 yılına ait sağlık durumunu gösterir belge,epikriz teminine
-Var ise işe giriş sağlık raporu teminine karar verilmiştir

BU NE REZİLLİK BEN ZATEN OMURİLİK FELÇLİYİM, 2006 DA SAĞLAMDIM SSK GİRİŞİM OLMUŞTU,2008 DE ASKERLİK YAPTIM TERHİS BELGEMİ SGK YA VERDİM ASKERLİK BORÇLANMASI YAPTIM,2012 DE TRAFİK KAZASI GEÇİRDİM,ŞİMDİ NERDE BAŞLAYACAM Bİ 5 AY DAHA MI BEKLEYECEM

Askerlik yaptığına dair belgeyi dosyaya koymamış olabilirler mi!? Bence önce bunu bir araştırtmak lazım.

bülent abi ben askerlik borçlanması yaptığım zaman terhis belgemi de SGK'ya vermiştim zaten,onlar dosyama koymamış olabilirmi? ne yapmam gerekiyor abi şimdi 5 ay önce başvurdum randevu,rapor,sağlık kurulu falan derken 5 ay geçti,şimdide çapa'da nöroloji'de randevu aldım nisan 15 e randevu verdiler,daha randevuya 2,5 ay var bu gidişle 1 yıl dahamı bekleyecem abi? ne yapmam gerek

SGK'ya gidip askerlik belgesi varken, olay sonrası rapor/epikriz varken, ne halt yemeye beni hastaneye sevk ediyorsunuz diyeceksin

abi sgk'ya sordum bunları bana söylenilen şey;haseki eğitim araştırma hastanesi raporu yeterli görülmemiş onun için çapa tıp fakültesine sevk ettiler.

SGK hep bunu yapıyor
Madem kabu letmeyeceksin
Gönder kardeşim tıp fakültesine
Millete ne eziyet çektiriyosun

daha önce malulen emeklilik başvurusu yapmış arkadaşlar,
parapleji o.f %80 engelli raporu olan biri malulen emekli olması yeterli değilmi.(prim gün tamam)
arkadaşlar ben 8 aydır malulen emekli başvurusu yapmışım,sgk sağlık kurulu rapor üstüne rapor isteyip oyalıyor beni.
enson çapa ya sevk etti ara karar gereği,çapaya gittim nöroloji beni ürodinami yapmam için ürolojiye sevk etti
idrar kültüründe enfeksiyon olduğu için ilaç yazdılar,ilaçları kullanıp 2 hafta sonra yeniden gidip yeniden kültürden sonra ürodinami yapmam gerekiyormuş,

valla bıktım ya !! çapanın fizik tedavi bölümüde taa veznecilerde git gel bıktım bu işlerde.

arkadaşlar öğrenmek istediğim omurilik felçli olan birine neden bu kadar test vs. saçma işlerle uğraştırıyorlar.
%80 ağır engelli o.f raporum var zaten,bu yeterli değilmi,ürodinami vs. testleri yapmadan sonuç alamazmıyım.
konu hakkında bilgi ve tecrübe sahibi @OturanBoğa ve diğer arkadaşlardan cevap rica ediyorum

parapleji olan biri tek paraplejiden %60 rapor alamazmı?
zaten benim bacaklarım yok,bu malulen emeklilik için yeterli değilmi
saçma sapan testleri ne diye istiyor bu sgk?

bülent abi muayene oldum hastane raporu sgk'ya gönderecek,ama ürodinami yapamadım
çapada doktor yokmuş:)
zaten istesemde yapamam idrarda enfeksiyon çıktı kültürde,ilaç iğne yazdılar kullanıyorum
raporlar gidecek ama ürodinami gitmedi
ilaçlar bitene kadar raporlar sgk ya gider,sgk inş. ürodinami istemez,istersede yeniden ürodinami yapacam

bülent abi parapleji olan biri tek hastalıktan %60 oran alıp malulen emekliliğe yeterli değilmi bu testler olmazsa olmazmı?

Testlerden biri ille de yapılmalı. Ben ürodinami ile emekli olmuştum...

Başke yerde yaptırdığın ürodinami varsa, o da işini görecektir.

yok bülent abi ya maalesef ürodinami testi yapılmadı,daha öncede yapılmış test yok.
evet galiba test kaçınılmaz:) OturanBoğa
teşekkürler

ocak 2015 de başvurdum hala devam ediyor raporlarım anca sgk kuruluna yeni vardı hemen olurmu bilmiyom

Nihayet 9 ay çok ugrastan sonra malulen emekliligim sağlık kurulu tarafında kabul edildi:)
2018 tarihine kontrol muayenesi vermişler.

Ben zaten parapleji omurilik felcliyim bu kontrol muayenesi niye?
Kontrol muayenesi iptali için ne yapmam gerek.
Oturanboğa ve diğer arkadaşlar bana bilgi verin lütfen.

Kontrol muayenesinin iptal edileceğini sanmıyorum.
Yapılacak şey kontrol tarihinden bir iki ay öncesinden sevk alarak kontrolünüzü yaptırmak ve emekliliğinizin sürekliye çevrilmesini ummak olacak.
İtiraz gibi başka bir yolu varsa bilmiyorum.

Üst Alt