Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emeklilik surecinde 2022 maaşı başvurusu yapabilir miyim?

enes75

Aktif Üye
Konular
69
Reaksiyonlar
14
Arkadşlar merhaba,ben 2 ay sonra malulen emeklilik için SGK'ya başvuracam,tabi bu başvuru sürecinde hastaneye sevk,rapor, kontrol,onay derken yaklaşık 1 yıl gibi bi süre geçer,ben 2 ay sonra 2022 maaşına başvursam maaş bağlanırmı? eğer maaş bağlanırsa bu maaşı emekliliğim onaylanana kadar emeklilik süreci içerisinde alsam bi sorun çıkar mı?
cevap verecek arkadaşlara teşekkür ediyorum..

Çok dikkat etmeniz gereken husus şu, emeklilik için başvuru yaptığınız tarihte eş zamanlı veya bi kaç gün öncesinde 2022 maaşınızı kapattırın, çünkü emelilige başvurdugunuz tarihten itibaren emekli maaşınız birikmeye başlar dolasıyla bu süreçte 2022 ile bağlantınız olmaması lazım, sonrada hem malül emekli birikintisi aldığınızda o esnada 2022 ile bağlantınız tespit edilirse o parayı sizden tahsil ederler.

Aşkın_Gözyaşları;

ben şimdi zaten isteğe bağlı bağkur ödediğim için 2022 maaşı almıyorum 2 ay sonra prim günüm doluyor,prim günüm dolduktan sonra 2022 maaşına başvursam emeklilik süreci başlarken ben de o süreç içerisinde 2022 maaşı alsam mı?

Yok o şekilde yaparsanız hem emeklilige başvuracaksınız hemde 2022 maaşını almaya başlayacaksınız ilerde sıkıntı yaşarsınız siz prim dolunca direk emeklilige başvurun zaten o tarihten itibaren maaşınız birikir 2022 ye hiç bulaşmayın derim

öncelikle cevapların için teşekkür ederim

ben SGK'ya malulen emeklilik için başvurduğum tarih itibarı ile mi maaş birikir yoksa SGKnın sevk ettiği hastanede alacağım rapor tarihimi dikkate alınır? neticede SGK beni hastaneye sevk ettiği tarihten aylar sonra ancak rapor alırım.
sonuç olarak öğrenmek istediğim, ben malulen emeklilik için başvurduğum tarih itibarı ile mi maaş birikir?

Tam emin olmamakla birlikte başvuru yaptığınız tarihten itibaren birikeceğini düşünüyorum bu konuda benim önerim size bu yönde, arkadaşlarda önerilerde bulunur elbet ama ilerde cezalı duruma düşmemek için 2022 işine hiç bulaşmayın derim

neyse teşekkürler.
umarım konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar,oturan boğa (bülent bey) cevap yazarlar

Üst Alt