Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emeklilik talebim reddedildi. Ne yapmalıyım?

mustafasert

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Bülent bey,

ben malulen emekliliğe başvurdum ve çalışma gücümün % 60 ı kaybetmediğim söylendi.
8 sene öncesinden günümüze kadar 2528 gün sigortam var. 2. kez müracaat etmek istiyorum ama 10 sene davası var.

Bakıma muhtaçtır kotasından dosya açtırıp tekrar deneyeyim mi? Yada başka tavsiyeleriniz varmı? Durumum ilk başvurduğumdan daha ilerlemiş durumda. İş bulmak için rapor çıkarttım % 64 ile çalışabilir raporu verdiler.

Saygılar

Aynı sorunu bende yaşıyorum 10 yıl olmadığı için talebim reddedildi, 2. kezde müracat etmedim.Raporum % 98 idi sgk bunu malul kabul etmiş fakat , Başka Birinin Sürekli Bakımına Muhtaçlık raporu verilmiyor.Hayırlısı bakalım sürenin dolmasını bekliycem....

3 ay önce bende yanlışlıkla sgk ya hastalığımdan dolayı çalışamıyorum diye müracatta bulundum .sgk gerekli işlemlerimi yaptıktan sonra beni hastaneye sevk etti yapılan. heyet kontrollerimin ardından yüzde 60 lık raporunzu tamamlayamadınız için malül emekliliğim kabul olmamış diye yazı gönderdi . aslında ben müracatımı vergi indiriminden faydalanmak için yapmalıydım yanlış yere gitmişim . sonrası bundan 2 yıl öncesine ait elimde bulunan .doktorların verdiği yüzde 40 lık raporumu sağlık kurulu tarafından yüzde 37 ye düşürülen raporu . il sağlık müd. itiraz dilekçesinde bulundum. il sağ müd . beni ilk önce başka bir hastaneye sevk etti .burada heyete girdim ve yüzde 45 rapor aldım. şimdi beni 2 kez hakem hastanesine sevk ediyorlar . buradanda yüzde 40 ın üstünde rapor aldığım taktirde . vergi dairesine müracat ediceğim . şu an çalışamıyorum ve eşimin üzerinden tedavilerimi yaptırıyorum . eğerki hakem hastanesinden istenilen sonucu alırsam . kısa bir süreliğine sigortalı olarak bir iş yerinde çalışıp. iş hizmet belgesi ile vergi indirimine müracat etmeyi düşünüyorum . ayrıca ssk yıl ve pirimlerim fazlasıyla var. BÜLENT bey bu zamana kadar yaptığım ve bundan sonra yapacaklarım doğrumudur yanlışmıdır .

yapmanız gereken asıl 15 gün bir yerde calışır gözüküp defterdarlık kanalı ile hastaneye sevk alıp 40 ve üzeri rapor almanız gerekli idi siz yolu uzat mış sınız hakem hastanenin raporunu bekleyin olumlu çıkarsa onunla baş vurup şansınızı deneyin olmaz ise defter darlık kanalı ile sevk almaya bakın

Üst Alt