Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emeklilik talebim reddedilirse erken emeklilik hakkım sona erer mi?

klonazepam

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhabalar benim % 70 raporum var. 23/10/2010 tarihinde aldım 2 ay sonrasında da 25,12.2010 vergi indiriminden % 70 yararlanmaktayım teşhis ise Beyin hasarı,beyin işlev bozukluğuna bağlı davranış bozuklukları,tedavi ile işlevselliği düzelmeyen. .Prim günüm ise 1974 doğum tarihim 12.02.1983 ilk işe giriş tarihi 25.10.2004 bu şartlarda 18 yıl sigortalılık süresi ve 4000 gün prim gerekiyormuş erken emeklilik için.Ben malulen emeklilik için başvuruda bulunmak istiyorum askerliğide borçlanacağım 12 ay Sgk bende bulunan bu raporun üstüne yeni bir rapor mu çıkarmamı isteyecek. Diyelim istedi ve beni hastaneye sevketti ve oran oldu da % 40 ın altına düştü.Bu durumda benim erken emeklilik hakkım( 18 yıl 4000 gün )sona mı erer.Elimde bulunan % 70 rapor ve % 70 vergi indirim hakkı ne olur ben bunu çok merak ediyorum.Hastalığımdan kaynaklanan bir durum çok ince düşünmekten alıkoyamıyorum kendimi.Bir de maluliyet tesbiti için başvuruda red edilirse veya onaylanırsa emekli olmak veya olmamak bize mi kalıyor oran belirtiliyor mu Yoksa ben maluliyetimin tesbiti için başvuru yapsam daha mı iyi olur.bu tesbit sonucuna göre hareket etmem daha mı doğru olur.Maluliyet tesbitinde malul sayılmaz isem elimdeki bu rapora bir şey olmaz herhalde çok fena tribe girdim lütfen bana yardımcı olurmusunuz.

Malulen emeklilik için başvurduğunuzda sizi hastaneye sevkederler ama oran yazılmaz, sadece tanı konur ve sgk o tanıya göre maluliyet cetveli'nden malul olup olmadığınızın tespiti yapar. Vergi indiriminize ve raporunuza etkisi olmaz.

Maluliyet tespiti için başvurmakla, malulen emeklilik başvuru yapmak arasındaki farklar şunlar,
maluliyet tespiti yaptırırsanız, emeklilik başvuru yapıp cevap gelene kadarki geçen süre boşa geçmiş olur maaşınız açısından,
ve maluliyet tespiti yaptırırsanız işten çıkmak zorunda değilsiniz, ama malulen emeklilik başvuru yapmak isterseniz işten çıkmak zorundasınız.
Maluliyet tespiti yaptırdığınızda malul sayılırsanız sgk kayıtlarına geçer ve dilediğiniz zaman emeklilik başvurusu yapabilirsiniz.

Bu arada ben sgk danışma hattını aradım tribe girdim dedim ya rahatsızlığımdan dolayı.Ya derdimi anlatamadım bilemiyorum sorduklarım şunlar erken emeklilik şartlarım 18 yıl sigorta ve 4000 gün prim.bu tamam .Peki dedim malulen emeklilik başvurusunda bulunduğum zaman oranım %40 ın altına düşerse ne olur dedim erken emeklilik hakkımı kaybetmiş olurmuyum dedim. o da evet %40 ın altına düşerse engelli sayılmazsınız dedi.Sanırım ben derdimi tam anlatamadım.Hastalık işte sizin yazdıklarınızdan anladığım malulen emeklilik başvurusu veya tesbiti onay veya red olursa elimde bulunan rapor ile erken emeklilik hakkımı kaybetmiyorum.Şu an kafam çok karışık olduğu için biraz saçmalış olabilirim ilaçların da etkisi var tabii.

Peki benim prim tamam fakat sigortalılık süresi 9 yıl askerliği borçlanırsam 12 ay 10 yıl tamam oluyor.askerliği borçlanmadan maluliyet tesbiti yapmam mümkünmüdür.Ben bu sgk hattını aradığımda derdimi anlatamadım herhalde...

Ben sanırım sgk danışma hattına yanlış anlattım derdimi ama o da oran yazılmaz diye bir şey demedi. o zaman oran yazılmadığına göre maluliyet cetveline göre malul veya değil diye sgk karar verecek oran diye bir şey yok yani.anladığım kadarıyla benim hastalık maluliyet cetvelinde yer alıyor şu anki teşhis obsessif kompulsif bozukluk psikotik özellikli sanırım.Ben çalışıyorum fakat çalışma gücümü kaybettim epey 30 gün rapor verdiler ben maluliyetimin tesbiti için başvuru yapsam daha sağlıklı sanırım ama yıl sorunu var bu sıkıntı olur mu.askerliği borçlanmam şart mı tesbit için.

Tabii ki, malulen emeklilik reddedildiğinde itiraz hakkınız vs. de var. Bunun haricinde vergi indirimi bir kez alındımı sürekli olduğunda yeniden ne rapor ne vergi indirimine dair birşey istenmez sizden erken emekli olurken zaten.
Askerlik borçlanmasını malulen emeklilik başvurusu esnasında yapabilirsiniz.. Askerliğiniz sigorta başlangıcından önceyse, borçlandığınız süre kadar geriye gider emeklilik tarihiniz. Sonraysa sadece prim günü kazanırsınız...

Kusura bakmayın sizi de çok yordum sonuç olarak ben malulen emeklilik başvurusunda veya tesbitinde bulunduğum zaman sadece hastane teşhis koyuyor oran yazmıyor. bu kesin değil mi.Malulen emeklilik talebim red edildi diyelim bende itiraz ettim olmadı olmadı.BIraktım uğraşmak istemedim varsayalım.o zaman 18 yıl ve 4000 gün ile emekli olma hakkımı kaybetmiş olmuyorum.Önemli olan vergi indiriminden yararlanmış olmam.Doğru anladım değil mi.sgk hattı kafamı karıştırdı da

est. evet benim bildiklerim böyle...

Evet, doğrudur. Malulen emeklilik süreci defterdarlıktan elde edilmiş sakatlık indirim derecesini etkilemez.

Üst Alt