Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malülen emeklilik ve geçmişe dönük maaş almak hakkında..?

toter

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhabalar

Aşşağıdaki bilgiler doğrultusunda iki sorum var,

Emekli olabilir mi
Maaş hangi tarihiden başlar.
(Dilekçede birtek maluliyet tespiti dedik,emeklilikten bahsetmedik)

ilk işe giriş 1975, toplam ssk prim sayısı 1804, hastalık beyin kanamasına bağlı felç (iş kazası değil) Rapor oranı:%80 ağır özürlü. son işyerinde çalışırken 97. günü rahatsızlandı. işten çıkış tarihi [FONT=Tahoma]07/04/2012
Maluliyet Tespiti için [/FONT]
[FONT=Verdana]24.04.2012 tarihinde başvuru yaptık[/FONT]​
[FONT=Tahoma]

[/FONT]
[FONT=Verdana]1[/FONT][FONT=Verdana]24.04.2012[/FONT][FONT=Verdana]BURSA SGİM OSMANGAZİ SGM EMEKLİLİK SERVİSİ-4[/FONT][FONT=Verdana]ELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ[/FONT]
[FONT=Verdana]2[/FONT][FONT=Verdana]27.04.2012[/FONT][FONT=Verdana]BURSA SGİM OSMANGAZİ SGM EMEKLİLİK SERVİSİ-4[/FONT][FONT=Verdana]ZİMMETTEN ÇIKARILDI[/FONT]
[FONT=Verdana]3[/FONT][FONT=Verdana]16.05.2012[/FONT][FONT=Verdana]ŞAHIS[/FONT][FONT=Verdana]TAAHHÜTSÜZ GÖN. ÜZERE İŞLENDİ[/FONT]
[FONT=Verdana]4[/FONT][FONT=Verdana]16.05.2012[/FONT][FONT=Verdana]ŞAHIS[/FONT][FONT=Verdana]ZİMMETTEN ÇIKARILDI[/FONT]

02.08.2012 Günü Tekrar heyete girecegiz.

İlginize şimdiden teşekkür ederim.

En son 16 mayıs ta kişiye SGK posta ile bilgi vermiş o postada ne yazıyor.

16 mayısta ki posta bize ulaşmadı (adres yanlış yazılmış) bizde daha sonra ssk il müdürlüğüne gittik odan bizi maluliyet tespiti için hastaneye sevk ettiler.
hastane 02.08.2012 gün verdi

Maluliyet cetveli'ne göre malul durumda olduğunuz hastane raporunuza istinaden sgk sağlık kurulunca tespit edildiğinde, size bir yazı/telefon gelecek. Diyecekler ki, "sigorta çıkışınızı yapın, emekliilk işleminizi yürürlüğe koyalım". Siz de bir dilekçe verip o tarih itibarı ile malulen emeklilik başvurusunu başlatacaksınız.

Şu andaki başvurunuzu maluliyetin tespitinden emeklilik başvurusuna dönüştürme olanağı var mı diye sigorta müdürlüğüne sorun bence. Bu olanak varsa, kullanın. Böylece maluliyetinize temel olacak rapor tarihi itibarı ile emekliliğiniz de başlatılır.

İlgininize teşekkür ederim. Şimdilik bekleyeceğiz.
Zaten çok fazla uğraştırdı bizi bu iş.

sigorta çıkışınıda 24.04.2012 tarinde yapmıştık.

Tekrar Merhabalar

[FONT=Arial TUR]16.08.2012 TARİHİNDE BÖLGE SAĞLIK KURULUNUN KARARIYLA YÜZDE 60` INI KAYBETMEDİĞİNDEN MALULÜYET BAŞVURUSU RED OLMUŞTUR.DAHA ÖNCE VATANDAŞIN MAİLENE CEVAP VERİLMİŞTİR.

[/FONT]
[FONT=Arial TUR]Bu Durumda ne yapmamız gerekiyor. Gerçekten malülen emekliliği hak etmiyormuyuz.
[/FONT]
12354545.JPG

hemen yüksek salık kuruluna itiraz dilekçesi gönderim gerekirse kurum sizi birdaha hastaneye sevk eder hangi hastane olursa olsun sanırım maluliyeti gerektiren oranı herdefasında alacaksınız kesin olursunuz emekli ama ugraştıracaklar

Yardımlarınız için teşekkür ederim.

Bu Konuda örnek bir dilekçe bulamadım.
Yüksek sağlık kuruluna itiraz dilekçesi nasıl olmalıdır, dilekçeyi nereye vermemiz gerekiyor?

1 sene sonra doktorum değişti. ve MR istedi.
MR sonucunda birde beyin damarlarından birinin tıkanık olduğu ortaya çıktı. bu durumu da dilekçede belirtmeli miyim.

Tekrar Merhabalar;

Uzun bekleyiş sonunda bu gün ssk yı telefon ile aradım.
Talebimizin 2. kez red edildiğini söylediler.

Şimdi ne yapmamız gerekiyor, Acaba dava açalım mı, Nasıl Dava Açılır

Yeni maluliyet cetveli'Ni incelediniz mi? Karar bu yeni cetvele göre verilmemiştir diye düşünüyorum. Maluliyet cetveli'nde rahatsızlığınıza dair nasıl bir ibare var? Tıbbi karşılığını cetvelde bulup "evet, malulen emekli edilmem lazım" diyebiliyor musunuz? Ona göre bu ikinci red kararına karşı dava açmayı deneyebilirsiniz.

TOTER arkadaşım.öncelikle sana geçmiş olsun.beyın kanaması,tarih,malüllen emekli vs.sıkıntılarımız birbirine benziyor.benimde ilk basvurum zaten olamazsın diye kağıt imzalatdırıp,vergi indirimi almak için geri yollandım.Ankaradan cevap beklerken,eylül de malüllük yasası degişti.ekim ayında ki yeni başvurum eski bağkur borcunu ode ondan sonra hasteneye sevk ederiz diye yazı geldi. bu ayda 2014 de bağkur affı (torba yasa)olacak diye bekliyorum.bu arada sürekli iş göremez aylığı için baş vurdum.sizin vergi indirimi başvurunuz varmı? 2.talebiniz hangi nedenle red edilmiş ?

doğum tarihin 1986 olup, 1975 ssk başlangıcı nasıl oluyor ?

Üst Alt