Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emeklilik ve sürekli iş göremezlik aynı anda olduğunda maaşlar nasıl ödeniyor

smyrna1922

Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
0
sevgili arkadaşlar

çalışan kişiyim , meslek hastalığı tespiti ve vergi indirimi ile emeklilik için başvuru yapıp ikisinden çıkan raporları aldım.

1- meslek hastalığı raporu sgk kurulda değerlendirmede ,oran % 60 ı geçerse malülen emekli olursun diyorlar.
2- vergi indirimi %74 oran ile ankaraya gitti onay geldiğinde çıkışımı alıp emekliliğimi vereceğim.

her iki durumdan da emeklilik şartlarını karşılıyorum.

meslek hastalığından %60 altındaki oran için sürekli iş görmezlik maaşı bağlanırsa ,vergi indirimi ile emeklilik onaylandığında yüksek olan maaşın tamamını az olan maaşın yarısını alabileceğimi biliyorum .

meslek hastalığından %60 oranı geçerse malülen emeklilik söz konusu olacaktır. Bu durumda malülen emeklilik ile vergi indiriminden emeklilik maaşında da fazla olanın tamamı az olanın yarısı kuralı işleyecek mi ? yoksa birini tercih et mi diyecekler ?

Hem malülen hemde vergi indirimi ile emekli olamazsınız.
Ya malülen emekli olacaksınız yada vergi indirimi ile.

seçimi bize bırakırlar mı ?, hangi karar önce çıkarsa ondan mı olur ?

cevap için teşekkürler.

smyrna1922

Başvuru hangi statüde ise, emeklilik de o statüde olur (tabii şartlar da uygunsa)

Üst Alt