Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malülen emeklilik ve vergi indirimi hakkında?

erkay

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba,
%99 oranlı,sürekli,ağır engelli raporum var.
Malülen emeklilik için,isteğe bağlı sigortalı olarak,pirimlerim dışarıdan ödeniyor..Vergi indirimi konusu kafamı kurcaladı.Kanunda çalışan engellileri ilgilendirdiği yazıyor biliyorum ama yinede sormak istedim :
Vergi indirimiyle bir alakam varmı?Yada buna benzer birşeyle?Yapmam gereken birşey varmı?
Not:96 yılında 2 aylık çalışmışlığım var.Kalan pirimler 2011 yılından beri isteğe bağlı ödeniyor.2004 yılında hastalandım...

Malülen emeklilik için vergi indirim şartı yok.

Anladım,benim demek istediğim,maaşımın miktarını artıracak hakkım olan birşey varmı?sonradan pişman olmayayım...

Hocam primler asgari ücretten ödendiği için maaşınız pek artmaz
Aksine emekli olmadığınız sürece maaşınız düşer

İyi günler sizlere sikayetlerimi anlatacağım maulen emekli olabilirmiyim yada % kaç rapor alabilirim? Tek böbreğim 1998 yılında kis oluştuğu için alınmış ve gözlerimde 3.5 4.5 oranlarında miyopluk vardır son olarak ta bel ağrım olmaktadır fıtık gibi

Tek böbrekten % 10 alırsın
Gözdeki rahatsızlık gözlükle geçiyorsa oran vermezler
Fıtık içinde muayene edip derecesine göre puan verirler

Benim yaptığım iş ağır iş bana ağır iş yasak bir gözü az görenler alıyorsa benimde almam mecbur sacmalik

Tek gözü olmayanlara %32 veriliyor
Ordan pay biç
Dediğim gibi gözlükle düzelen hiçbir göz rahatsızlığına oran vermiyorlar

Ben gözümu değilde böbreği sorun ediyorum tek gözle çalışabilirsiniz ama tek böbrekle nereye kadar ?

Sağlam tek böbrekle herşey normal kabul ediliyor ve tek böbrekliye ancak Eyüp arkadaşımızın dediği gibi ufak bir oran veriliyor.
Gözünüze gelince görme kaybı değil de gözlükle düzeltilebilen görme kusurlarına pek oran verilmez hele sizinki gibi 3,5-4,5 derecelik kusur için hiç vermezler.
Bu rahatsızlıklarınızla %40 oran alabileceğinizi sanmıyorum.

Üst Alt