Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emeklilikle engelli emekliliği aynı şey mi?

orhanbeyy

Üye
Konular
39
Reaksiyonlar
4
Arkadaslar engelli emeklilikle malulen emeklilik ayni sey mi yani engelli emeklisinden de mi para kesiliyor

Malulen emeklilik ile vergi indirimi erken emeklilik farkli statusudur.
Malulen emekli olunca Calisamazsin calisirsan maas kesilir. Erken emeklilikte maasinda %10 kesinti yapılarak çalışmaya devam edebilirsin

Nasıl bir kesintiden bahsediyorsunuz önce onu netleştirelim.

Mesala malulerden emekli olunca ucret yari yariya dusur ya bu da mi ayni

Çalışırken alınan maaşın emekli olunca düşmesinden bahsediyorsanız o hepsinde olabilen bir durum.
Hiç engelli bile olmasa çalışırken diyelim 4000 tl ücret alan biri emekli olunca atıyorum 2.500 tl alıyor.
Ücreti düşük olanlarda bu fark daha az olur.

Abi sen benim merak ettigim olay mesala 1500 alan bi kisi normal emekli olsa 1000 tl aliyor malulen olsa 500 tl alir engelli erken emekliside mi 500 civari alir yoksa normal emekli gibi mi ?

Önemli olan yatan prim miktarlarıdır, gün sayısı olarak pek fark etmez çünkü erken emekli olanların aylığı bağlanırken normal prim gün sayısı gibi işlem görür.
Ben erken emekliyim 2000 tl maaş alıyorum mesela ama adamın benim iki katım prim gün sayısı var 900 tl alıyor.

Üst Alt