Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emeklilikte 10 yıl şartı nasıl doldurulur..?

bico

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
merhaba 22 yasında ve talasemi hastasıyım ve %70 raporum var.bu zamana kadar babamın sigortası üzerinden yararlandım.5 yıldırda calısıyorum fakat yeni kafama dank etti ve sıgorta ödemeye karar verdim.bu durumda yeni sigorta ödemeye baslayarak 1800 gün ve 10 yıl doldurmak nasıl olur.yada söyle sorayım 1800 gün pirim ödeyip bıraksam 10 yıl nasıl tamamlanır onu merak ediyorum?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkurler.

Şimdi sigorta yatırmaya başlasanız 10 yıl 1800 günle emekli malulen emekli olamazsınız % 70 oranla başlayacağınız için.
şu tabloya göre erken emeklilikten faydalanabilirsiniz.
2008_sonrasi.PNG

Talasemi için sakatlık oranı cetveli'nin verdiği oranlar şöyle;

Thalassemi (Akdeniz Anemisi)
1- İntermedia:% 40
2- Major:% 70
3- Ağır veya terminal vakalar:% 80

Sigorta başlangıcınız 1 Ekim 2008'den sonra olacağından vergi indirimi alma şartınız yok, emeklilik zamanınız geldiğinde kurum sevkiyle yüzde kaç oran alırsanız o şartlara göre emekli edilirsiniz. Öncesinde alacağınız raporlar emeklilik için işinize yaramaz.

Bico kardeşim soruna sizin ilk sgk lı işe girişinizin %40 ve %59 arası işinize başlayıp sonrasında çalışma süreniz içersinde çalışma iş gücünüzün %60 ve üzeri bir duruma çıkması halinde malülük geçerli olur.
Bu durumda atıyorum bu yıl sgk başlangıcınız olsa dahi 2013 --- 2023 yılında bu arada 1800 gün sgk primi yatması gerekir tabiki sınır yok onuda diyelim 30 yıl içersin de değişik zamanlarda çalıştınız ve toplam sürede primi 1800 güne çıkardınız sonuç sgk başlandıcı ile 1800 gün prim süernizi en az 10 yıl süreyi aşmanız durumunda malülen emekli olabilirsiniz.
Diğer konularda erken emekliliğiniz söz konusu olur oda zaman ve prim açısından aşağı yukarı iki katı bir durum söz konusu.
Talesemi türü rahatsızlıkların iş gücü kaybı anlamnındaki araştırmayıda yine müracat edeceğiniz sgk size net cevap verebilir.
Son raporunuzun %70 olması üstteki tabloya göre hareket etmenizi gerektirir.

Üst Alt