Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emeklilikte alacağım ikramiyeye haciz konabilir mi?

marji

Üye
Konular
21
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar bu konu da tam emin değilim bilen yada başına gelen varsa yardımcı olabilir mi?

ben şimdi malul emekli olur isem banka ve artı varlıka olan icra borçlarımdan dolayı ikramiyemi el koyabilirler mi?
12 bin lira ana borcumu 42 bin lira yapmışlar ben de 25 bin tl tazminat alacam 14 yıllık emeğim gidecek yani...sgk bu işi nasıl yapıyor, yani direk hesabamı geçiyor yoksa senin verdiğin hesabamı geçiyor ptt denmi alıyosun yada benim emekli olmak için işlem başlattığımı bankalar öğrenebilir mi ? vs bi istişare edelim fikirleriniz nedir? teşkler

sgk yatırıyor ikramiyeni senin verdiğin hesaba değil fakat sgk yatırdıktan sonra ikramiyeni çeker sonra istediğin bankaya taşıyabilirsin ( tabiii emekli ikramiyene bloke koyulmassa)

hayır rahat ol kardaşim yasada kanunen emekli ikramiyesine kıdem ihbar alaçaklarına ey koyulamaz O halde, şartlar oluştuğunda toptan ve bir defada ödenmekte olan kıdem tazminatının haczedilemeyeceği yönünde kanunlarda bir açıklık bulunmadığı, bu tazminatın İİK.nun 82. ve 83'ncü maddelerinde de sayılmadığı, bu nedenle kıdem tazminatının tüm alacaklar için haczedilebileceği gözetilerek, davanın reddine karar vermek gerekirken, mahkemece nafaka alacakları dışındaki alacak kalemleri için kıdem tazminatı üzerine konulan haczin kaldırılmasına hükmedilmiş olması usul ve yasaya aykırıdır. Bu nedenle direnme kararı bozulmalıdır.

SONUÇ : Davalı-Alacaklı vekilinin temyiz itirazlarının kabulü ile, direnme kararının Özel Daire bozma kararında ve yukarıda gösterilen nedenlerden dolayı HUMK.nun 429.maddesi gereğince BOZULMASINA, istek halinde temyiz peşin harcının geri verilmesine, 25.02.2004 gününde oybirliği ile karar verildi.

Ufukalp ;

4a malulen emeklilikte ikramiye olmaz diye biliyorum ben malulen emekli oldum
ikramiye almadım, sadece emekli işlemlerinde başvuru tarihinden sonra geçen zamanda birikmişileri aldım.

eğer böyle birşey varsa bende araştırayım; 4a malulen emekli ikramiye alır mı?

Son düzenleme:
marji

Borç maaşın yatacağı bankaya ise, banka yasal olmasa da el koyabiliyor. İkramiye yatar yatmaz çekmeye çalışın.

Emekli sandığı ise almaz ama sigortalı isen el koyar çünkü işveren emekli ikramiyeni dosyaya yatırmak zorunda emekli maaşına haciz konamaz

ilginiz ve konuya katılımınız için teşekkürler... şimdi ben 14 sene kamu da çalıştım ve müstafi duruma düştüm ve işten çıkarıldım hiç bir yer de çalışmadım bu süre de... ben şmdi emekli sandığından emekli olacağım dimi? sigorta değil? galiba dilekçemi ve raporumu il sigorta kurumuna vereceğim malul emeklilik için dimi? yada ayrıldığım kurumamı vereceğim?

marji

En son hangi statüde çalışılmışsa malulen emeklilik o statüde gerçekleşir. En son çalıştığınız yerin bağlı olduğu sigorta müdürlüğü'ne başvuru yapacaksınız. Sizi hastaneye sevk edecekler vs.

Üst Alt