Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emeklilikte askerlik borçlanması şartları nedir?

kerimc

Üye
Konular
22
Reaksiyonlar
0
bilen arkadaşlardan yardım rica edıyorum ona göre baş vurcam emeklığe benim kardeşim şizofrenı rahatsızlığı f20 %80 ağır özürlü devamlı doktor takibınde rahatsız olmadan önce çalışmışt ı 1222 prımı var askerlığiğni yapamadı 1hafta içinde geri döndü askaerlik borçlanması yapılırmı nası yapılır yada sskaya ödememi yapmlıyız 10yılı dolmdı çalışalı

askerlik yapmadıysa geri boçlandırmzlar ama sen 170 ara sor sgk tel iyi bilgi veriler

18 yaş öncesi çalışılan sıgorta primleri sayılmıyormu? not sitajer deyil normal işçi calıştı

Askerlik yapmayan kişi askerlik borçlanması yapamıyor bende srmuştum sgk ya olmuyor 18 yaşından önce yatan sigorta pirimleri içinde zannedersem emeklilikte çok problem çıkıyor bi arkadaşım bu yüzden malülen emekli olamamıştı

18 oncesi sayılır ama 16 yasında sonrası gecerli olur ardasım

Askerlik yapmadığı için onu borçlanması da mümkün değil.

18 yaşından önce yatan primler TAM primse, bu primler prim günü hesabına dahil edilir, ama emekeliliğe temel olacak olan ilk sigortalı olunan tarih kardeşinizin 18 yaşını tamamladığı gün olarak kabul edilir.

yasını 18 tamamladıkdan sonra veya önce yani herzaman emeklikhatleri degişir ama önemli olan sgk giriş tarihi göz öne alırlar. sgk nın müşteri temsilcisi digim 170 gibi daha iyi bilgi veriler ordan.

Üst Alt