Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emeklilikte bakıma muhtaç olma durumunda 10 yıl şartı aranmaması..?

SARUHAN

Üye
Konular
34
Reaksiyonlar
0
[FONT='inherit']BAKIMA MUHTAÇSA ON YIL ŞARTI YOK[/FONT]

[FONT='inherit']Başkasının bakımına muhtaç derecede durumu ağır olan hastalarda on yıllık sigortalılık süresine bakılmıyor. Ancak, en az 1800 gün prim ödemeleri isteniyor.

Bu tam ne demek oluyor arkadaşlar
az önce bügünki gazetede okudum

kendimden örnek vereyim
benim hic sigorta girişim yok
haftanın 3 gunu diyalize baglı şayıyorum
bu yukardaki konuya göre emekli olabilmek icin ne yapmak gerekiyor ?[/FONT]

SARUHAN
Sigorta girişi olmadan, prim ödenmeden emekli olmanın herhangi bir yolu yoktur.
Normalde malulen emekliliğin şartları arasında 10 yıl sigorta süresi ve bu sürede en az 1800 gün prim ödenmiş olması şartı aranıyor. Başkasının bakımına sürekli muhtaçlık durumunda ise 10 yıl şartına bağlı kalınmaksızın 1800 gün prim ödemesi ne zaman tamamlanırsa hemen emekli olunur demek isteniyor.
Sizinle ilgisi yok yani. Siz bugün sigorta girişi yapıp prim ödemeye başlasanız bile malulen emekli olamazsınız. Çünkü malulen emekliliğin bir şartı da maluliyetin sigorta başlangıç tarihinden sonra meydana gelmiş olmasıdır. Siz ise zaten şu anda malul durumdasınız.

Ufukalp
cok tesekkur ederim ayrıntılı ve acıklayıcı bilgi icin

şartlar baya bi garip yapacak bişey yok kanun kanundur

hastalanmadan önce sigorta girişin varsa emekli olabiliyorsun

ama hastalandıktan sonra sigorta girişin yapıldıgı icin 1800 gunden faydalanamıyorsun

eger ömrun yeterse 16sene calıştıktan sonra emekli olabiliyorsun

bir diyaliz hastasının dunyada yaşam ömru 5 ila 12 sene arasında

devletimiz senden 16 sene calışmanı bekliyor :)

yaşam sınırım 5 ila 12 sene arasında nasıl 16 sene calışıcam :)

gülermisin yoksa ölürmusun bilemedim arkadaşlar

ben yine bu kurnazca yapılan kanuna güleyim :)

bu kanunu baya ince düşünmüşler adamları tebrik ediyorum gercekten

cok zekice hazırlanmış bir kanun

SARUHAN
Allah yardımcınız olsun kardeşim, diyecek bir şey bulamıyorum.
Benim de kayınbiraderim diyaliz hastası. Kaç yıldır çektikleri diyalize rahmet okutuyor.
Diyabet ile başladı.
Şeker bu durduğu yerde durmuyor. Şeker böbreklere vurdu, iki böbreği de tamamen iflas etti, diyalize başladı.
Bu sefer gözlerde görme kaybına neden oldu, görme oranı düştü.
Sonra yine şekerden sol bacakta dolaşım bozukluğu ve kangren. Önce parmaklar, sonra ayak ve en son bacağı diz altından kesildi.
Sonra sağ bacakta aynı sorun oldu, parmakları kesildi, bacağa doğru ilerlerken kalp damarlarında sorun oluştu ve açık kalp ameliyatı bypass olması zorunlu hale geldi.
Kangren bacağına ilerledi, önce kalp ameliyatını ol gel dediler, çünkü değiştirilecek yedek damar bacakta.
Kalp ameliyatını oldu, bir iki ay iyileşme sürecinden sonra sağ bacağı da diz altından kesildi.
Allah'ım kimseye yaşatmasın, şu anda diyaliz merkezinin servis aracına bile binip inemiyor.
Kaç yere başvuruldu gidemiyorsan öl deniyor resmen.
Eşi tekerlekli sandalye ile o kadar yolu ite ite diyaliz merkezine götürüp getiriyor.
Kusura bakmayın aklıma geldikçe isyan edesim geliyor, deşarj olmak için yazdım buraya da.
Allah hepimizin yardımcısı olsun inşaallah.

Ufukalp
ALLAH diyaliz hastalarının ve yakınlarınında yardımcısı olsun
o tekerlekli sandayeyi haftanın 3 günü iten elerden öpuyorum
baskada bişey diyemiyorum şuanda gözlerim doldu
cunku cok zor bir yaşam mucadelesi

Üst Alt