Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emeklilikte bölge sağlık kurulunun Ara Kararı ne anlama geliyor?

muntada al ansar

Aktif Üye
Konular
52
Reaksiyonlar
23
yeni aldığım malulen emeklilik raporu bölge sağlıktan çıkmış ama ara karar yazılmış dosya önüne gelmediği için ne istendiğini bilemiyormuş sgk personeli acaba ara kararda bölgesağlık kurulu ne ister bilgilierinizi bekliyorum selamlar

Büyük olasılıkla raporda bir eksiklik görmüş ve bu eksikliği gidermek için hastaneye sevk etmişlerdir.

sayın admin verdiğin cevap için teşekkürler birde şuna cevap yazasarsan sevinirim ara kararla başka hastaneye veya üniversite hastanesine yeniden rapor çıkarmak için beni yeniden sevk edermi

üstad benim maluluen raporumda atipik piskoz yazıyordu ara karada erenköy hastanesine sevk etmişler fakat bende il sgk ya dedimki erenköy ruh ve sinir hastanesini kamu hastaneler birliğine şikayet ettim bir konudan dolayı beni başka bir yere yada rapor aldığım hastaneye yollayabilirmisiniz dedim onlarda kurulla görüşüp benden dilelçe istediler aynı hastaneye göndermek için ama anlamadığım kurulun isteklerini karşılayabilirmi diye soruyor acaba a tipik psikozda kurul ne isteyebilirki gerçekten erenköyü yaptığı haksızlıktan dolayı şikayet ettim il sgkya söyledim şikayet ettiğim bi hastane benimle ne kadar ilgilenirki acaba bölge sağlık kurulu ne isteye bilir kafam karıştı cevap veren olursa şimdiden teşekkür ederim

Yeniden bir değerlendirme isteyecekler belli ki. Sevk edileceğiniz hastaneye gidip gerekli işlemleri yapmaktan başka yol yok maalesef. Sabırla süreci tamamlayın...

üstad admin saol sorularımızı cevaplıyorsun teşekkürler hala ara kararı çıkaramadılar raporu aldığım hastaneye gitmek için bu en son aldığım malulen em lik raporunda psikiyatride teşhiş sadece atipik psikoz yazıyor bunu yazmış bırakmış sgk da diyorki o hastane bizim istediğimiz teşhisleri koyarsa sorun yok bilgin varsa paylaşırsan sevinirim atipik psikoz için ne gibi testler ister bölge sağlık kurulu onların istediği bu testleri bu hastane karşılayamazsa ne olur birde yeni malululluk yasasında aritmilier vardı e onun olduğu da yazıyor aritmiyi neden göz önüne almıyorda sadece psikiyatriye takmış durumdalar üstad bak teşhisler haşhimoto trioidi dr günde 400 mgr t 4 hormonu ilacı kullanıyor kardiyolaji aritmiler mevcut gastroloji hassabağırsak sendromu ve karaciğerde 9 cm hemanjiom var kronik gastrit sebebiyle devamlı ilaç kullanmak zorunda buna oran yazmış 25 kalp 10 yazmış psikiyatri sadece tanıyı koymuş hiç birşey yazmamş ftr ameliyatlı olduğum için 8 platine 12+1 yazmış üstad sence bu olay ne olur selamlar

malulen emeklilik

yeni yasayla malulen emekli olan bir insanın özürlü kartı ve özürlü haklarından faydalanabilmesi için baştan bi rapor alması gerekirmi yoksa o malulen emeklilk ropuruyla bu haklardan faydalanabilirmi , malulen emekilik raporunda oran yoksa özürlü haklarından nasıl faydalanır birde malulen emeklikte süre olurmu yani sgk şunu dermi seni 2 yıl malul sayıyorum dermi daha haberi bu gün geldi malul emekliliğiniz onaylanmış yarın gelin dilekçe yazın diye

Walera, engelli haklarından yararlanmak için maluliyet raporu işe yaramaz. Yani o maluliyet raporuyla engelli kimliği çıkaramazsın, 2022 aylığı alamazsın vs. anlamına geliyor bu.
engelli haklarından (engelli kimliği, 2022 aylığı vs) yararlanabilmen için sakatlık oranı cetveli'ne göre rapor alman gerekiyor.
engelli haklarından yararlanabilmen için Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den birine gidip engelli sağlık kurulu rapor çıkarman gerekiyor,eğer raporun yoksa.

malulen emeklilikle ilgili soruna da arkadaşlar cevap verecektir ben detaylı bilmiyorum.

heyet kontrol de yazabilirki genelde pskiyatri için kontrol yazıyorlar. engelli kimliği çıkartabilmen içinde devlet hastanelerinden tekrar rapor çıkartman lazım. kısacası raporu ne için isrtiyorsan onun için ayrı ayrı rapor alman lazım. mesela araç alımı için ayrı bir rapor gerekir

malulen emeklilik onaylanmış 3 yıl sonraya kontrol vermişler acaba nasip olurda 3 yıla çıkarsak sgk tüm hastalıklar içinmi hastaneye sevk eder yoksa sadece psikiyatri içinmi birde ilk raporlarda olduğu gibi bize hastane seçme hakkı verirlermi yoksa kurum kendisimi bir hastaneye yönlendirir

Hayırlı olsun :)

Kontrol muayenesinde malulen emekliliğe temel olan durumun devam edip etmediğini sorgulayacaklar...

üstad bilgi için ve temennin için teşekkürler ama şu soruyada cevap verseniz olurmu ilk raporlarda olduğu gibi bize hastane seçme hakkı verirlermi yoksa kurum kendisimi bir hastaneye yönlendirir?çünkü epikriz istiyor sgk heyeti ya aynı hastaneden tedavime devam edip ilaçlarımı yazdırmaya uğraşayım zate ilaçlar ağır olduğu için hiç bir hastane yazmak istemiyor yoksa ilaçlaraımı nerde yazdırırsam orayamı devam edeyim sgk heyeti gönderdiğ hastanenin epikrizini istiyor

Kurum kendisi sevk eder. Ama o esnada memur ile konuşup tedavi gördüğünüz hastaneye sevk etmeleri için ricada bulunabilirsiniz.

malulen emeklilikte kontrolmuayenesi tutulanlar istediği hastaneyi seçebilir misal doktorun bozyaka araştırma hastanesinde izmir doktorun ordasa o hastaneye gönderiyor sgk dedi saygılarımla iyi günler

Üst Alt