Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emeklilikte hangi rapor geçerlidir?

Hasbet42

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Değerli arkadaşlar.
08.12.2015 tarihinde trafik iş kazası geçirdim. davamız devam ederken Istanbul Adli tıpta muayene oldum.Rapor Çıktı.Baltazar Formülüne göre %56, E Cetveline göre %63 oranında rapor çıkmış.sorum şu
Malulen emeklilikte hangi oran baz alınır?
Vergi indiriminde hangi oran baz alınır. Meslek grup numarası23 (Otelciler ve pansiyoncular)
Sigorta başlangıcı lk İşe Giriş Tarihi 03.05.2004 Durumu Aktif Toplam Gün Sayısı 3223. Bu durumda Kaç yılda ve kaç günde emekli olurum? cevaplarınız için şimdiden teşekkürler. Ayrıca benim gibi durumda olan arkadaşlar var ise süreç hakkında bilgi paylaşımında ve önerilerde bulunabilirim. saygılarımla.

Hasbet42

Malulen emeklilik için kişide maluliyet cetveli'ne göre malul derecede iş gücü kaybı olması lazım. Eğer durumunuz bunu gerektiriyorsa, sgk'Ya gidip, kayıtlarına geçmiş olan rapora istinaden malulen emeklliliğinizin de gerçekleştirilmesini talep edebilirsiniz. Şanslıysanız, %63 oranlı rapora istinaden malulen emekli ederler.

Eğer orana rağmen durumunuzun maluliyeti gerektirecek düzeyde olmadığı yönünde karar verilirse, bu durumda defterdarlıktan sakatlık indirim hakkı elde ettikten sonra aşağıdaki şartlarda erken Yaşlılık emekliliğini bekleyeceksiniz (askerlik yaptıysanız o süreyi borçlanabilirsiniz):

2008_oncesi.PNG

OturanBoğa Bülent bey. Şu an aktif olarak çalışıyorum. Trafik kazası nedeni ile göz kol ve diyafram ameliyatı oldum. Merak ettiğim malulen emekli olmayı biz mı istiyoruz onlar mı malulen emekli ediyor. Ayrıca malulen emekli olunca ayrıca bir işte çalışmaya devam etsek malulen emekli maaşı alabilir miyim?

Hasbet42,
Malulen emekli olur iseniz tekrar çalışmaya başladığınız anda emekli maaşınız kesilir.
Bence yukardaki tabloya göre vergi indirim hakkı kazanıp erken emekli olur iseniz daha iyi olur. Ayrıca emekli olduktan sonra çalışabilir hem emekli maaşınızı hemde çalışarak hak ettiğiniz maaşı alırsınız.

officer peki İlker bey ve oturanboga Bülent bey farz edelim mı rapor %60 i geçti bu durumda bana sorarlar mı malulen emekli olmak mı istersin yoksa erken emeklilikten mı yararlanmak istersin diye

Hasbet42,
İki emeklilik türünün müracaat şekilleri farklıdır. Siz hangisinden emekli olmak istyor iseniz o konuda işlemler başlar.

Üst Alt