Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emeklilikte Hekimin Dinlenmesi prosedürü hakkında bilgisi olan var mı?

Fdgn

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

Siteyi uzun zamandır takip ediyorum çok yararlı bilgiler var teşekkürler. Ancak kafama takılan bir şey var onun cevabını bulamadım.

SGK'nın Maluliyet Tespiti konulu özelgesinde 4.3.Sosyal Sigorta Sağlık Yüksek Kurulunda Hekim Dinlenilmesi maddesi altında, isteğimiz ve ücretini karşılamamız durumunda uzman bir hekimin gelip kurulda söz alma hakkı doğabileceği belirtilmiş. İtiraz sürecinde bunu deneyen veya sonuçları hakkında bilgisi olan var mı?

Buarada durumumu özetleyeyim,
III.Evre Meme CA hastasıyım,10 yıl sigortalılık ve 1800 gün şartlarını sağlıyorum 59 yaşındayım. Geçen sene malulen emekliliğe başvurdum ve hak kazandım ancak 1 yıl sonunda sevk ile muayene olduğumda bugün ret kararı çıktığını öğrendim. Oysaki sevk aldığım hastanede onkoloji doktorunun yazdığı %60 oranınında iş gücü kaybı ifadesi var. Buna rağmen böyle bir sonuç çıkması hayal kırıklığına uğrattı.
DRDkv1.jpg
[/url][/IMG]

böyle bir uygulamadan haberimiz yok ve daha öncede duymadım

Geçen bir konuda karşılaştım ama kullananı görmedim ben.

sarasota

GENELGE (2013/34)

4.3. Sosyal Sigorta Yüksek Sağlık Kurulunda Hekim Dinlenilmesi

Kurum sağlık kurulu kararına itiraz edenler, her türlü masrafları kendilerine ait olmak üzere, Kurulda kendi belirledikleri bir uzman hekimin dinlenmesini talep edebilir. Bu durumda ilgilinin talebi yazılı olarak alınır ve dosyaya eklenerek üst yazıda belirtilir.

Sosyal Sigorta Yüksek Sağlık Kurulu’nda dosyanın görüşüleceği tarih ve saat belirlenerek Kurul sekretaryası tarafından Tebligat Kanunu hükümlerine göre ilgiliye bildirilir. Dinlenmesi talep edilen uzman hekimin belirlenen tarih ve saatte hazır bulunmaması durumunda, Kurulca değerlendirme yapılır ve karara bağlanır.

diye bir madde var.

Sayın Fdgn,
öncelikle geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.
Konunuza gelince;Sarasota'nın da dediği gibi en azından size cevap yazan bizler uygulamada görmedik duymadık,ama genelge varsa uygulamada ihtiyaç duyulduğu için çıkarılmıştır,buda uygulandığını gösterir.
Ben de meme ca yım ve emeklilik için müracaat aşamasındayım ama benimki metastatik.sizin konuyu ben şahsen kendi doktoruma danışacağım bakalım doktor dinletilmesi hakkında onlar ne düşünüyor.Sizde bence çağırmak istediğiniz doktorla bir görüşün ve fikrini alın derim.İnşallah olumlu bir sonuç alırsınız.Gelişmeleri burada paylaşırsanız ihtiyaç duyacaklara faydası olur.

Fdgn

Bu hakkı kullanan kimseyi bilmiyorum. Ama doktorunuzu ikna ederseniz bence heyette mutlaka etkisi olacaktır.

Üst Alt