Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
ben 2007 de 4a işçisi olarak malulen emekli oldum Birikmiş aylıklarım vardı onu aldım yani malullük tespiti için başvurduğum sürede birikmişlerim.
eksik primlerimi 1800 küsür güne tamamlamak için isteğe bağlı primleri yatırmıştım ve bu süre içinde çalışmamıştım,
SSK dan sağlık hizmetinden yararlanmadım o dönem Yeşik Kart aldım öyle hastaneden yararlandım.
sizin bahsettiğiniz kıdem tazminatı benim için geçerli mi böyle bir şey almamıştım araştırmalı mıyım?
@[musti]
Her işveren emeklilik nedeniyle ayrılan çalışanının kıdem tazminatını ödemekle yükümlüdür.
Siz emekli olabilmek için gerekli olan 1800 günü isteğe bağlı prim ödeyerek tamamladığınıza göre işten ayrıldığınızda emeklilik şartlarınız oluşmamıştı. Emeklilik dışında kendi isteği ile ayrılan çalışanın kıdem ya da ihbar tazminatı hakkı yoktur.
@teasolves
Önceki çalışmalarınızdan kıdem tazminatı hak edecek bir nedenle ayrılmışsanız zaten almışsınızdır.
Son çalıştığınız yerden önceki çalışmalarınıza ait tazminat isteyemezsiniz.