Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emeklilikte ikramiye alınır mı?

Her türlü emeklilikte emekli sandığı çalışanları ikramiye, 4A lı çalışanlar kıdem tazminatlarını alırlar. Bunların ödenmesi yasal zorunluluktur.

bilgi edinmeden şahsi durumunuzu bir ileti ile öğrenebilirsiniz, ikramiye hak eden herkes ikramiyesini alır... Selam yaşantınız olsun...

Ufukalp

ben 2007 de 4a işçisi olarak malulen emekli oldum Birikmiş aylıklarım vardı onu aldım yani malullük tespiti için başvurduğum sürede birikmişlerim.

eksik primlerimi 1800 küsür güne tamamlamak için isteğe bağlı primleri yatırmıştım ve bu süre içinde çalışmamıştım,
SSK dan sağlık hizmetinden yararlanmadım o dönem Yeşik Kart aldım öyle hastaneden yararlandım.

sizin bahsettiğiniz kıdem tazminatı benim için geçerli mi böyle bir şey almamıştım araştırmalı mıyım?

Emekli sandığında son çalıştığım kurumda geçen süreler için mi ikramiye alınır ? Yoksa birleştirilmiş 10 yıllık hizmet mi ?

sadece emekli sandığında geçen süreleriçin emekli ikramiyesi alırsınız.

Çalıştığım son kurumdaki mi? Ben emekli sandığına 2 kez atandımda 2 ayrı kurumda çalıştım. iki kurum arasında ssk da da çalışmığım var.

@[musti]
Her işveren emeklilik nedeniyle ayrılan çalışanının kıdem tazminatını ödemekle yükümlüdür.
Siz emekli olabilmek için gerekli olan 1800 günü isteğe bağlı prim ödeyerek tamamladığınıza göre işten ayrıldığınızda emeklilik şartlarınız oluşmamıştı. Emeklilik dışında kendi isteği ile ayrılan çalışanın kıdem ya da ihbar tazminatı hakkı yoktur.

@teasolves
Önceki çalışmalarınızdan kıdem tazminatı hak edecek bir nedenle ayrılmışsanız zaten almışsınızdır.
Son çalıştığınız yerden önceki çalışmalarınıza ait tazminat isteyemezsiniz.

true blue

Merhaba,4C-Devlet Memuru emekli ikramiyesi hesaplaması ve süreçleri konusunda ne yazık ki bir bilgiye sahip değilim.

Saygılar.

Üst Alt