Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emeklilikte kontrol muayenesi oldum. Sonuç ne olabilir?

Osmangrbz

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Malulen emeklilik kontrol muayenesine girdim boynumda c1 c2 kırık var kronik depresyon ve kronik hepatit b taşıyıcısıyım ayrıca midemde ülser yüzünden şiddetli mide yanması gastroit sorunum var acaba olumsuz bir cevap gelir mi konu hakkında bilgisi olan var mı?

herkese geçmiş olsun

Osmangrbz

Bunlarla mı malulen emekli olmuştunuz? Bir de malulen mi yoksa %40 üzeri rapora karşılık erken Yaşlılık emeklisi mi olmuştunuz? Kamudan mı yoksa ssk (4a) mı?

Malulen emekli oldum Boyun kırığı evet diğerleri kronik olarak belirtilmemişti o şekilde emekli oldum ama şimdiki kontrol muayenesinde hepsi kronik olarak belirtildi şuan dosyam Kocatepe sağlık kurulunda inceleniyor emekliliğim iptal olurmu olursa napmam gerek yardımcı olursanız sevinirim

Osmangrbz

Anladığım kadarıyla malulen emeklilik sonrası sağlığınızda değişen bir şey olmamış. Bence bir sorun olmayacaktır.

Not: Malum, maluliyet cetveli belirleyicidir.

Ama şuan maaşım 2 aydır durdurulmuş ve herhangi bir hastaneye muayene olmaya bile gidemiyorum malum ikametim Kırşehir ankaraya tel açmak zorundayız orda ise telefona bakmıyorlar Bilgi alamıyoruz benim tahminim emekliliğim iptal oldu bunun sonrasında nasıl bir yol izlemem gerek mahkeme mi yoksa cimer e mi başvurayım Bilgi verirseniz sevinirim

Osmangrbz

www.turkiye.gov.tr adresinden de takip edebilirsiniz.
Kontrol zaten 2-3 aydan önce sonuçlanmaz. Onun için haber edilmemesine bakıp olumsuz düşünmeyin. Kaldı ki olumsuz bile olsa sizi haberdar ederlerdi; kötü haber tez yayılır!

OturanBoğa

Baktım evet evrak beklemede diyor Teşekkürler size bu haftada bekleyimde ozaman haftaya tekrar sonuç için bekleyim ona göre hareket edeyim saygılar size varolun

Anladığım kadarıyla tetraplejik durumdasınız. Eğer bu durumunuz devam ediyorsa diğer hastalıklarınıza gerek yok. Malüllüğünüz aynen devam eder. Ülser, hepatit falan bunları geçin. Onların önemi yok.

Tetra evet ama zorlukla kalkıp tek kanedyen ile yürüdüğüm için diğerleride lazım oluyor

Boyun kırığı c1 c2 kırık opere 3 senedir kronik psikiatri tedavisi kronik hepatit ülser ve gastrit sorunlarım olduğu halde Malulen emekliliğim iptal oldu üst kurula itiraz edip cimere şikayet ettim bunlardan da sonuç alamasaam neyapmam gerek

Ne zamandır emekliydiniz kontrol sonucundamı emekliliğiniz iptal edildi.birde hangi uzuvlarda sıkıntı var tek, çift ekstremite açarmısınız biraz.

Banada cevap yazarmısınız emekliliğim kontrol muayenesi sonucu iptal oldu ysk itirazımı kabul etmedi benim ne yapmam lazım boyun kırığı c1 c2 sol kol ve bacak düşük tek kanedyen ve yardımcı yürüme cihazı ile ambule kronik depresyon kronik hepatit b ülser ve gastrit bulunan hastalıklarım

Akciğer kanseri nedeni ile, sol akciğerimin tamamı (iki lob) alındı. Ardından kemoterapi falan... Askerlik borçlanması yapıp malulen emekli oldum. Fakat kontrol muayenesinden sonra Bursa Sağlık kurulu kararı ile %60 kaybetmediğim iddiasıyla iptal edildi. Ankara yüksek sağlık kurulundan da aynı yönde cevap geldi.
Ben bu arada tam teşekküllü devlet hastanesine şahsi başvuru yapıp, % kaç engelliyim dedim. %85 rapor verdiler...
Sanırım farklı farklı ülkelerin sağlık kurullarına girdim... 😃
Mahkemeye başvursam çözüm olur mu bilmiyorum. Malum biz suriyeli değiliz...

Ankara Yüksek sağlık kurulunun verdiği Red kararı için, tekrar aynı kurula başvurabiliyor muyuz?

Sayın @Gelibolulu geçmiş olsun ben hipertropik kardiyomiyopati hastasıyım bu bir ağır kalp hastalığı anlatacağım olay çok tuaf bir süreç 100% yüz ağır yatalak engelliyim evde bakım maaşı alıyorum sürekli raporum var devlet hastanesinden bana kontrol muayenesi verdiler 18 mart 2018 tarihli ben 09 01 2018 de kontrol muayenemi oldum verdikleri tarih gelmeden ama saçma sgk benim önce maaşımı evraklar geç geldi diye durdurdu

tarih 09 04 2018 bana maaşımın red kararı 30 05 2018 tarihinde geldi ben bu esnada alo 150 sabim cimer bimer 184 aradım 170 anlıyacağın her yere başvurdum cumhurbaşkanına başbakana herkesime yazdım 04 06 2018 tarihinde ankara sosyal güvenlik kurumu yüksek sağlık kuruluna itiraz dilekçesi yazdım

OturanBoğa
sayesinde site yönetimi 18 06 2018 ankara inceliyor denildi ankara ara kararla tekrar devlet hastanesinde kontrol verdi 08 08 2018 tarihinde bende bekletmeden kontrol oldum şuan beklemedeyim sonucu yazacam anlayacağın 8 aydır maaş almiyom 100% ağır engelli yatalak sürekli raporu olan birine bu çileyi yaşatıyorlar gariptir emekli olduğum gaziantep sgk %60 altında veriyor bu adam sağlam diyor çalışabilir deniliyor ikamet ettiğim adana sgk sen 100% yüz engellisin çalışamazsın diyor utanılacak bi olay bunu insan hakları mahkemesine başvursam utanılacak bi durum ayıp ya

Malulen emekliliğim iptal oldu trafik kazası yaptım %58 ömür boyu raporum oldu işgöremezlikten yararlanabilirmiyim konu hakkında bilgisi olan varmı acaba bide malulen emekliliği mahkemeye vereyimmi sonuç alabilirmiyim bilgisi olan varmı acaba

ersnkrcn

Teşekkürler... Yolu nedir? Ben dilekçemi SGK ya mı vereceğim, yoksa YSK ya direkt mi göndereceğim..?

Gelibolulu

Her ikisi de olur. Ama gelen yazıya istinaden yazıyı yazan birime itiraz göndermek işleri daha sağlama bağlar.

Boyun kırığı c1 c2 kırık 3 senelik psikolojik tedavi kronik olarak belirtildi ülser ve gastrit mide yanması ve kronik hepatit b olmasına rağmen Yüksek sağlık kuruluda red etti emekliliğimi nasıl bir yol izlemem gerek yardumcı olurmusunuZ

Üst Alt