Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emeklilikte kurum sevkiyle heyet raporu nasıl verilir?

Burcum35

Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Malulen emekllilikicin sgk ya basvurdum kurum sevkiyle saglik kuruluna gonderildim.ilgili polikliniklere gorundukten sonra tekrar heyete gircekmiyim?.psikoz hastasıyim sol kulagim duymuyor birde seker hastasiyim acaba olumlu rapor verirlermi?tedavi oldugum hastaneden ege üniversitesi nden %80 raporum var etkilermi?psikiyatri poliklinigi tedavi olduğum hastaneden doktor yazisi istedi. Raporu gözönünde bulundururlarmi yoksa kendi kanaatlarina göremi verirler?.simdiden teşekkürler..

emeklilik

heyete tekrar girersiniz eski raporları kabul etmezler ama muayene olurken o raporlar işinizi kolaylartırır birde rapor size verilmiyo direk kuruma oransız şekilde gönderiliyor kurumda değerlendirmesini tek hastalık üzerinden yapıyo

Bende malulen emeklilik icin tepecige 4.4.2018 de basvurdum 6.4.2018 se evraklari tamamliyip dr gorunerek iceriye evraklari teslim ettim ama ne olsun ucbucuk ay sonraya yani 23.07.2018 e gun verdiler heyete girme gunumus sozde hizlandirilmis sistem

simdi benim merak ettigim malulen emeklilik maasi basvuru tarihinde mi yoksa rapor tarihinde mi verilecek ?psikiyatri psikoz hastasiyim yuzde seksen ege üniversitesi nden aldigim rapor var ama tepecik yuzde kac verir merak ediyorum sizce???

Burcum35

Emekliliğe temel olan raporun tarihini takip eden ay başı itibarı ile emekli maaşı birikmeye başlar.

Malulen emeklilik için heyete girdim, rapor sonucu ne zaman çıkar?

Malulen emeklilik icin dun büyük heyete girdim sonuçlar ne kadar süre de eve gelir bilgisi olan varmı birde bağlanırsa maas nezaman alabilirim?

Hastane o raporu Ankara'ya SGK'ya gönderecek.

Oradan en erken 2 ay sonra gelmeye başlıyor sonuç yazısı.

(Genelde çoğumuzun 2 ay sürmüştür normalde).

Sgk... ya RET kararı, ya EMEKLİLİK kararı, ya da ARA KARAR kararı verecek.

(Size emeklilik hakkı yazısı gelecek ve o yazıdan sonra bulunduğunuz bölgenin Sgk şubesine gidip emeklilik dilekçesi vereceksiniz. Onlar size ne yapmanız gerektiğini anlatırlar. Eğer her şey yolunda giderse, emekli dilekçenizi verdikten sonra ki yeni ay başında maaş bağlanıyor artık günümüzde).

e devletten kontrol edebilirsin süreci 15 günde sgk kuruma gelir rapor ordan bölge sağlık kuruluna gider rapordan sonra 40 gün sürer e devletten rapor çıktığını görürrseniz kuruma gidip sorun yoksa daha beklersinir

@Burcum35
Evrak takibini,sgk evrak takib adlı netteki sayfadanda takib edebilirsin.

Benim rahmetli babam 13 martta heyete girmişti 3 mayista eve mektup gelmişti. Artık siz düşünün..

Malulen emeklilik icin sonuç bekliyorum

Malulen emeklilik icin sonuç bekliyorum evrak takipden izliyorum fakat 4A sigortalı tescil servisinde giden evrak kayıtlı diyor eve kağıt mi gelcek acaba yoksa emeklilik servisine mi gidicek ordan mi kağıt gelcek ikilemde kaldim.bilgisi olan varmi?sizin emekliliginizde süreç nasıl işledi bilgilendirirmisiniz ?

Burcum35 mrb evraklar sgk birimleri arasında
Yazışmalar oluyor o nedenle malulen emeklilik 3.ile 6 ay
Süreler içinde sonuçlanır.

Ben 23.07.2018 de heyete girdim halen daha yazisiyolar bugün 4A sigortalı tescil servisinden bugun cikti ama nereye gitti bilmiyorum artik🤔benim daha iki ay oldu 🤔desenize daha yaziscaklar😅

Burcum35
Raporunuz sgk ankara sağlık kurulune
Gider ve incelenmesi biraz zaman alıyor
Yoğunluktan 1/2 aya sonuçlanır baş vurunuz.

Burcum35

Ben 22-03-2018 de başvurdum halen bekliyorum söylelene göre 1 yılı da bulabilir diyorlar sabredeceğiz artık

Beklemekten başka çaremiz yok ızmir ıl bölge saglik kurulundan evrak cikti simdi birde ankara ya mi gitcek..vayy halimize...iki ayda aynı ilde yazışmalar sürdü ankaraya giderse 4_5ay bekleriz artık..Ben de 16.03.2018 de başvurmuştum desenize bir yılda ancak emekli olucaz tabi olursa olucaz..hepinize teşekkürler...bilgilendirdiginiz icin..

Eskiden raporlar tek sağlık kurulu olduğu için Ankaraya giderdi. Bütün türkiyenin raporları tek sağlık kurulunda görüşüldüğünden geç çıkardı sonuçlar. Benim dosyam 8 ayda gelmişti. Şimdi artık 7 bölgede sağlık kurulu var. Büyük şehirlerde ist.ankara.izmir.adana.trabzon.Diyarbakır.Kayseride Bölge sağlık kurulları 2 yıldır faaliyette. Hangi ildeyseniz bağlı olduğunuz bölge sağlık kuruluna gider. 2-3 ay içinde neticelenir.

Nihayet dün beklenen sonucu sgk dan öğrendim arkadaşlar benim de maluliyet reddi geldi cok üzgünüm ben de yüksek saglik kuruluna ankara ya itirazda bulundum. bakalim neolacak? yine bekliycem....🤔
İtirazım da red gelirse benim engelli emeklilik yada erken emeklilik sozkonusu olur mu?
1807 günüm var.01.08.1996 ise ilk giriş tarihim

Burcum35

Maluliyet cetveli'ne göre malul sayılmazsanız eğer, eldeki raporla defterdarlıktan 1. derece sakatlık indirimi elde ettiğinizde, 3600 primle erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanabilirsiniz

2008_oncesi.PNG

Teşekkürler OturanBoğa elimde ege üniversitesinden alınan sürekli 2014 yılında aldığım rapor var raporda gelir vergisinden muaftır yazıyor olur mu o rapor günlerimi tamamladığında yoksa yeni rapor mu almak gerekli simdiden teşekkürler..

Burcum35

Evet, o rapor iş görecektir defterdarlıktan sakatlık indirim başvurusu için

Defterdarlikdan nasil alicam indirimi calismammi gerekiyor forumlarda okuduğum kadarıyla kafam karışıyor o yüzden sordum

Burcum35...raporunuzla ve çalıştığınız yerden yazı ile defterdarlığa müracat ediyorsunuz onlar raporu ankaraya gönderiyor,takiben 2-3 ayda cevap geliyor eğer yüzde 40 üzeri ise emekliliğe müracat ediyorsunuz...fakat sizin tahminlerime göre en az bir 5 yıla ihtiyacınız var gibi..

Çalışmadan gunlerimi istege bagli ödesem ozaman oluyor mu?

Burcum35

Son 2520 primin fazlası hangi statüde ise emeklilik o statüde gerçekleşir. Eğer Bağkur isteğe bağlı primi 1261 gün yatırırsanız, aşağıdaki tabloya tabi olursunuz emeklilik için. O zaman defterdarlıktan sakatlık indirimi almanıza gerek olmaz ama emeklilik zamanı geldiğinde sigorta müdürlüğü sevki ile yeni rapor almanız gerekir.

bagkur.PNG

Üst Alt