Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emeklilikte rapor Ankara'dan onaylanıyor mu?

castabala

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
malulen emeklilikte maliye yüksek sağlık urulunun onaylaması gerekmi,devlet hastanesinin verdiğiğ rapor geçerlimidir.Malüllük raporunu da onaylayan bir yer varmı.teşekkürler.

hastanenin raporu ankaraya gider ordaki heyetin onayı gerekli sadece hastanenin verdigi rapor yeterli degil orada eksiltip yükselte biliyorlar malülen emeklilikte ilk işe başladıgında malüliyet derecesinde engelli degilse 1800 pirim 10 sene yeterli

malüllük ile engellilik arasında emeklilik için ne fark var, avantaj dezavantajlar nelerdir,konuyu netleştirebilirmisiniz.Teşekkürler.

En erken ne zaman emekli olunabiliyorsa o statüde mümkün olan en erken zamanda emekli olmak en iyisidir...

Emekli maaşı açısından aralarında anlamlı bir fark olmaz. Sadece, kişi Başka Birinin Sürekli Bakımına Muhtaçlık derecesinde malülse, malulen emeklilik daha iyidir; emekli maaşı  arttırılır.

Kişi emekli olduktan sonra çalışmaya devam etmek istiyorsa, Yaşlılık emekliliğinden emekli olması şart (Malulen emeklilik iptal edilmeden çalışmak mümkün değil zira). Yaşlılık emekliliğinden yararlanan kişiler emekli maaşını alırken aynı zamanda çalışabilirler. Çalışırken sosyal güvenlik destek primi ödenir onlar için.

Bülent bey merhaba,Teşekkür ederim,şahsınızda forumumuza üstün başarılar dilerim,herkesin eline yüreğine sağlık, burada bu seviyeli dertleşmeler,insanlık için geleceğe dair umutlarımı arttırıyor,her şey seviyeli bir şekilde olabilirmiş,bunun da en güzel örneklerinden birisini bizler burada Engelliler.Biz Platformu - SENİN BEDENİN, SORUN ETMEYİ BIRAK ARTIK! ile yaşıyoruz.Allah sebeb olanlardan razı olsun.Sağolun.Allah devletimize de zeval vermesin,ülkemizin ekonomik gücü nisbetinde, devletimizde eminim ki bizlerle gücünü bu manada paylaşmak isteyecektir. Güçlü bir Türkiye, güçlü insanlarımızla ilelebet var olacaktır inşallah.Amin.Bir tanrı inancınız olsada olmasada bu duaya lütfen amin deyiniz.Kaybedeceğimiz hiç bir şey yok.Seviyorum bizi.

allakasi;

allakasi arkadaşım raporlar artık bölge heyetlerine gönderiliyor.ben daha yeni emekli oldum 01/05/2013 tarihinde. tam olarak bilmiyorum ama biryerlerde şöyle birşey okumuştum.doguştan yada sonradan özürlü olan kişi emekli olacagı zaman ilk raporundan yüksek rapor alması gerekir diye.fakat aklımda kalan ilk sigortaya girişte raporuY zu geçmemesi gerekir. yani emekli olması için ` ın üzerinde bir puan alması sart.

Üst Alt