Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emeklilikte SGK'nın engel oranını değiştirmesi!?

erdemt

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar, ben Crohn hastasıyım. Üniversite hastanesindeki Sağlık Kurulu'ndan engelli raporu aldım ve %50 engelli olduğum yazıyor raporda.

Malulen emeklilik için SGK'ya başvurdum ve bugün gelen tebligata göre çalışma gücü kayıp oranımın %25 olduğuna karar verilmiş, bu oran üzerinden de maaş bağlanamayacakmış.

4/b esnaf üzerinden kayıtlı sigortam

1-Üniversite heyetinden %50 engelli raporum varken SGK nasıl böyle bir tespit yapabilir?
2-Engelli raporuyla çalışma gücü kayıp oranı aynı şey dehğl midir? Yani %50 engelli olduğu kabul edilen birinin çalışma gücü kayıp oranı %25 olabilir mi? Yoksa engel oranı neyse kayıp oranı da o mudur?
3-Bu karara itiraz etmemiz mümkün müdür? Mümkünse nasıl itiraz edebiliriz?
4-5510 sk md: 28'e göre erken yaşlılık aylığı için başvuruda bulunabilir miyim? 5814 gün (16 yıl 1 ay 24 gün) sigortalı gözüküyorum. 72 doğumluyum.

Erken yaşlılık emekliliğine başvurun hemen.

Sgk biz Bağkurluları ilk önce malülen emeklilik için gönrerir ama kabul edilmez ise bu kez Erken emeklilik hakkı kazanırız. Sonuçta her ikisinde de aynı maaşı alacaksınız.

Malülen emeklilik bunlar iktidarda iken çok imkansız hale getirildi. Hiç vakit kaybetmeden erken emeklilik için başvurun.

(Ben de geçen yıl malülen emekliydim ama bu yıl iptal ettiler. Şimdi erken emeklilik için başvurdum. 6 ay prim ödeyip emekli olacağım. Yanlız sağlık raporunbun en az %40 olması lazım).

hocam cevabınız için teşekkür ederim ancak erken emeklilik için de kanuna göre "Kurum Sağlık Kurulunca çalışma gücündeki kayıp
oranı" diyor. benim kayıp oranım %25 olarak belirlenmiş sgk tarafından

Bir de ek olarak şunu belirtmek istiyorum 1 Nisan 2021'de Defterdarlık'tan gelen yazıya göre "Merkez Sağlık Kurulunca incelenmiş ve adı geçenin çalışma gücünün %50'sini kaybettiğine karar verilmiştir.

Bu nedenle adı geçenin 193 sayılı Gelir Vergisi Kanunu'nun 31. Maddesine göre başvuru tarihinden itibaren üçüncü derece engelliler için uygulanan engellilik indiriminden yararlanması mümkün olup..."

Ancak 10 haziranda gelen SGK Maluliyet Daire Başkanlığı yazısına göre: "Çalışma gücü kayıp oranınızın %25 olduğuna karar verilmiş olup, bu oran üzerinden tarafınıza maaş bağlanamamaktadır."

şimdi ben anlamıyorum defterdarlık %50 çalışma gücü kaybı var diyor sgk %25 kayıp var diyor. rapor aynı rapor.

Üst Alt