Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emeklilikte sürekli kontrol muayenesi mi olur!?

arenas

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba Arkadaşlar,

2004 sgk girişim var.Yaklaşık 3050 gün primim mevcut.2018 Mayısta kanserden dolayı malulen emekli oldum.Sgk dan gelen yazıda 1 Eylül 2019 a kadar tekrar kontrol için sgk ya başvurmalıymışım,sanırım sevk için.Bu arada 15 gün önce,engellilik haklarından yararlanmak için ,%85 engelli raporu aldım.Kanser dışında,doğuştan gelen kalp yetmezliği,görme bozukluğu vs de mevcut.
Sorum; Engelli emekliliği için ne yapmam gerekir?Malulen emeklilikte hep 15-16 ayda bir rapor yenilenmesi mi gerekiyor?Asgari ücretle bi yerde çalışsam,engelli raporumla vergi indirimine başvursam,maaşta ne kadar farkeder?3600 günü çalışarak doldurup engelli emekli olabilir miyim?

Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi

arenas

Hiç vakit kaybetmeden hemen kontrol muayenesi için sevk alın ve emekliliğinizin devamını sağlayın.

Eğer malulen emekliğiniz reddedilirse, engelli raporunuza istineden çalışan statüsünde sigortalı olup vergi indirim hakkı elde etmelisiniz. Sonrasında emeklilik için aiaüıdaki tabloya tabi olacaksınız (askerlik yapmışsanız o süreyi de borçlanabilirsiniz)

2008_oncesi.PNG

OturanBoğa

Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim.

Cahilliğimi mazur görün lütfen..anlayamadığım noktalar var..

Benim girişim 2004 ancak engelli raporumu 2019 yılında aldım.Dolayısıyla engelimin sigorta girişinden sonra olması,engelli emekliliğe mani oluyor mu?Yani engelli emeklilikte , engelliliğin sonradan olması engelli emekliliği imkansız hale getirip sadece malulen emekliliği mi gerektiriyor?

Mevcut günlerimi,550 gün daha çalışarak,3600e tamamlayıp engelli emekli olsam,hem devamlı kontrol muayenelerine girmesem hem de emekliliğin yanında çalışma hakkı da kazansam daha iyi olmaz mı?
(Askerliğe elverişli görülmediğim için,askerliği borçlanamıyorum)

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

arenas

Hayır, emeklilik için sigortalılık öncesi engelli olmak-olmamak gibi bir ayrım yok.

Kontrol muayenesi vergi indirimi ile emeklilikte de olabilir. Bence bunlarla uğraşmadan önce malulen emekliliği zorlayın yine. O olmazsa o zaman diğer yolu denersiniz

Kontrol muayene tarihimi bilmiyorum.Telefon veya sgk ya gitme dışında ,kontrol muayene tarihini online olarak öğrenebilir miyim?(edevlet vs.)

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Üst Alt