Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malülen emeklilikte vergi indirimi yaptırmamız gerekiyor mu?

TIBET26

Üye
Konular
77
Reaksiyonlar
0
merhaba malülen emeklilikte vergi indirimi yaptırmamız gerekiyormu. eger gerekiyorsa ben 5 yıl önce yaptırmıştım acaba hala geçerlimidir:mad::mad::mad:

Malulen emeklilikte vergi indirimi aranmaz.

Not: Vergi indirim hakkı defterdarlıktan bir kez elde edildiğinde, yaşam boyu geçerlidir.

2005 yılında alınan vergi indirimi %45 ve %45 lik raporla alınmıştı..hastalık ilerledi rapor oranı %97 çıktı tekrar vergi indirimi hakkın kalmıyormu yani bülent abi?

bulent abı;
malulen emeklı olan otomatıkmen vergıden muaf mı demek ıstedın

Hayır, emekli birininin sakatlık indirimi ile hiç bir ilgisi yok demek istedim :)

1 defaya mahsus vergi indirim hakkı aldım. ve kaybettım şimdi ne yapmalıyım.

merhaba ben 7 veya 8 yıl önce vergi indirimi hakkımı aldım. asıl nushayı işyerine verdiğim için için bende herhangi bir belge kalmadı. şimdi vergi indiriminin bir nushasını almak istiyorum. nereye başvurmalıyım.ilk defa başvurdugumda eminönundedi defterdarlığa başvurmuştum tekrar yine aynı yeremi başvuracagım.:mad::mad::mad:

İlk müracaat ettiğiniz yere ''maliye mükellef hizmetler birimine'' müracaat edebilirsiniz. Vergi indirim belgemi zayi ettim tarafıma vergi indirim hakkımın olduğunu bildirir bir belgenin verilmesini rica ederim diye müracaat et..

İşyerini değiştiren ücretliler ne yapacaklardır?
Herhangi bir şekilde iş yeri değiştiren ücretlilerin daha önce işlem tesis ettirdikleri Müdürlüklere yeni iş yerlerinin adreslerini bildirerek buradan yeni iş yerlerine hitaben yazı almaları yeterli olacaktır. Bu kişilerin yeniden rapor almalarına gerek yoktur. Bulundukları il sınırları dışına gidenler de aynı şekilde hareket edebileceklerdir.

ayhangul
Nasıl emekli olmuşolursa olsun, emeklilerde vergi indirimi uygulaması yoktur.

Üst Alt