Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emeklilikten çıkarırlarsa göreve geri dönülebilinir mi?

teasolves

Üye
Konular
23
Reaksiyonlar
0
Merhaba Arkadaşlar

Ben memurum ve malulen emekli olmak istiyorum. Emekli olduktan sonra kontrole çağırır ve malulen emeklilikten çıkarırlarsa göreve geri dönülebilinir mi ?

teasolves.

Devlet memuru iken malulen emekli olmanız akabinde söz konusu sağlık probleminin ortadan kalktığını alacağınız resmi sağlık raporu ile belgelendirmeniz durumunda kamu kurumlarına yeniden memur olarak atanmanızın önünde hiç bir engel bulunmamaktadır.

''Daha önce çalıştığınız kurumun isteğiniz üzerinde bir takdir hakkı bulunmamakla'' birlikte isteğiniz doğrultusunda ve malulen emekli olmadan önceki nitelikleriniz doğrultusunda boş bulunan kadrolara ''öncelikli olarak'' yerleştirilme hakkına sahip bulunmaktasınız.

Sağlık raporundan dolayı malulen emekli olanlardan 5335 sayılı kanun kapsamında emekli aylığınızı kestirmeniz şartı ile kamu kurumlarına yeniden memur olarak dönebilirsiniz.

5434 sayılı T.C.Emekli Sandığı Kanunu Madde 98 hükmü;

Madde 98 ? Emekli, adi malullük ve vazife malullüğü aylığı alanların; kurumlarda emeklilik hakkı tanınan vazifelere tayin edilebilmeleri için tayin edilecekleri vazifelere ait yaş hadlerini doldurmamış olmaları ve malullerin, malullüklerinin bu vazifeleri yapmağa mani olmadığının sağlık kurulunca tasdik edilecek raporla belirtilmesi şarttır.?

[FONT=sans-serif]tayin edilecekleri vazifelere ait yaş hadlerini doldurmamış olmaları gerekirdiyo ya. Yaş haddi nedir acaba.[/FONT]

bence malulen düşünmeyin erken yaşlılıktan emekli olursanız daha kolay emekli olabilirsiniz malulen emeklilikte yaşlılık emekliliğinden az maaş alırsınız ve sigortalı bir işte çalışamassınız

teasolves
Yaş haddinden emekli edilmesini gerektirecek yaşa gelmemiş olması demek isteniyor orada.

ben de bunu merak ediyorum memurum. 3.5 yıl sonra malulluge basvurucam calısamıyorum teasolves arkadaşım izninle buraya mesaj bırskıyorum da bana da mesaj memurluk kolay kazanılmıyor bır de bu hakkımızı kaybedersek ne olacak halımız

teasolves

Kontrol sonunda çalışabileceğin gerekçesiyle emekliliğin sonlandırılırsa eski işine geri dönersin kardeşim. Bu konuda bi mahkeme kararı da vardı, ama şimdi kararı bulamadım. Anımsayan var mı arkadaşlar?

Malulen emekli memurun komtrol muayenesi

Slm arkadaşlar

Memurum. Malulen meklilik işlemlerim tamamlanmak üzere. Şizofrenim. Şimdi ben emekli olduktan sonra kontrol muayenesi isterlerse ve sonuç olumsuz çıkarsa görevime geri dönebilirmiyim. Yoksa açıkta mı kalırım. Açıkta kalırsam emekli olmasam bari.

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Üst Alt