Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malülen emeklilikten red cevabı geldi. Özürlü raporu için ne zaman başvurabilirim?

Enengin0658

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Malülen emeklilikten red cevabı geldi. Özürlü raporu için ne zaman başvurabilirim hastaneye? Benim elimde herangi bi rapor yok. Sgk dan gelen red cevabında da bir oran belirtilmemiş OturanBoğa??

Elinizde herhangi bir evrak yok ise malüllüğe nasıl başvuru yaptınız ?

Heyetten oran alabilmeniz için 2 yolunuz var...

1.) Engelli başvurusu (vergi indirimi)
(%40 üzerinde rapor aldığınız takdirde sigorta giriş yılı ve prim gün sayısına göre şartları tamamladığınız takdirde erken emeklilik hakkınız olur)
2.) Malüllük başvurusu
(%60 ve üzerinde rapor almanız ve şartları tamamlamanız halinde malülen emekli olabilirsiniz.)

Enengin0658
Malulen emeklilik için kurum sevkiyle alınan rapor sağlık kurulu raporu niteliği taşımaz, üzerinde engel oranı olmaz.
Bu yüzden bireysel başvuru ile engelli sağlık kurulu raporu almak için istediğiniz zaman yetkili bir hastaneye başvurabilirsiniz. Özcan.
Maluliyet tesbiti için rapor gerekmez, kurum sevk eder.

Maluliyet tespiti içinde yanlış bilgim yok ise eğer... Vucut fonksiyonundan %60 üzerinde engeli olması gerekli ve buna zaten yetkili sağlık kurulları belirler.

Malulen emeklilik için meslekte kazanma gücünde %60 kayıp şartı var ama Sgk ve anlaşmalı hastaneleri işin olmazındalar mümkün mertebe

Evet ben direk sgk ya müracat ettim. Sgk beni hastaye sevk etti. Heyete cıktım ve red cevabı geldi. Yani ben şimdi engelli raporu için direk hastaneye mi müracaat edicem?

Üst Alt